MEDIAFAX – Becali: PNG va fi cel mai probabil în Mişcarea Populară, aşa m-au sfătuit oamenii din partid

Preşedintele PNG George Becali a declarat, joi, că partidul se va regăsi „cel mai probabil” în Mişcarea Populară, el argumentând că aşa a fost sfătuit de „oamenii din PNG”. „PNG va fi în Mişcarea Populară. Vom negocia şi cu PDL, PRM şi PP-DD. Cel mai probabil vom fi în Mişcarea Populară, pentru că aşa m-au sfătuit oamenii din PNG”, a spus Becali.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Mişcarea Populară ar trebui să fie construită înainte de alegeri şi să includă PNŢCD, PNG, PDL şi Partidul Ecologist, el menţionând însă că democrat-liberalii se află „încă la faza bâlbâielilor” pe această temă. „O alianţă electorală este absolut obligatorie atunci când ai în faţă o alianţă politică, asta înseamnă maturitate politică, dar suntem încă la faţa bâlbâielilor. Hai să facem această Mişcare Populară şi să ne apucăm de treabă, pentru că mai avem 90 de zile până la alegeri”, a precizat Cezar Preda.

El a mai spus că această alianţă ar trebui să includă PNŢCD, PNG, Partidul Ecologist şi PDL.

Mişcarea Populară pe care PDL intenţionează să o creeze ar putea cuprinde partide precum PNŢCD şi ecologiştii, iar sigla şi culoarea acestei mişcări ar putea fi inima şi, respectiv, verde sau albastru, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse politice. Democrat-liberalii consideră că sunt compatibili cu PNŢCD şi cu ecologiştii pentru a forma Mişcarea Populară, având în vedere că PNŢCD este membru PPE, ca şi PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologiştii este importantă, au precizat sursele citate.

Potrivit surselor MEDIAFAX, unii democrat-liberali ar considera oportună cooptarea în Mişcarea Populară a UNPR, însă alţii sunt de părere că, din punct de vedere doctrinar, în acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid. Democrat-liberalii doresc crearea Mişcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stânga. În acest sens, conducerea PDL a lansat organizaţiilor locale un sondaj privind modul în care ar reacţiona electoratul la schimbarea siglei şi culorii partidului, fără să dea o variantă.

Dacă se va face această alianţă, vor fi schimbate sigla şi culoarea pe care o au PDL acum, una dintre variante pentru siglă fiind „inima”, simbolul PPE. Pentru culoarea acestei alianţe se ia în calcul verde sau/şi albastru, au mai spus sursele citate. De altfel, culorile verde şi albastru au fost folosite de Organizaţia de Tineret a PDL, la Şcoala de vară pe care au organizat-o tinerii democrat-liberali anul trecut, sub sloganul „Smart&Right”.

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, marţi seară, într-o emisiune la TVR Info, că arhitectura Mişcării Populare va fi definită după alegerile locale, „când fiecare partid va deconta un anumit rezultat”. El a susţinut că Mişcarea Populară este „o necesitate tactică pentru că dreapta românească, divizată până acum în fel şi chip, rămâne izolată în faţa unei alianţe precum USL-ul, care, în ciuda lipsei de alternativă practică la guvernarea Boc şi astăzi la guvernarea Ungureanu, este formată din nu mai puţin de trei partide care s-au coalizat”. „Deci este nevoie, pentru un echilibru al scenei politice, de o contrapondere”, a spus Baconschi.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: