Pesurse.ro – SURSE: USL se va radicaliza – urmează demisia din Parlament!?

În loc să avem a face cu un dialog între Putere şi Opoziţie, în aceste zile asistăm la o reacţie inversă – PDL a trecut la acţiuni brutale împotriva Opoziţiei (a se vedea campania de afişaj negativ şi ameninţările din Parlament), iar USL s-a radicalizat în discursul public. Potrivit surselor pesurse.ro sunt create toate posibilităţile ca în scurt timp USL să ia decizia demisiei tuturor aleşilor săi din Parlament.

Cel care a dat startul a fost chiar unul din co-preşedinţi. Preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat ieri că este dispus să şi demisioneze din Parlament în cazul în care PDL nu ia măcar în calcul retragerea Robertei Anastase: ”Eu nu mă mai întorc în Camera Deputaţilor şi îmi voi da demisia cu totul din Camera Deputaților, cât timp doamna Anastase rămâne președinta Camerei. Și nimeni de la USL nu va reveni.”, a declarat Victor Ponta, la B1 TV.

În aceste condiţii este foarte clar rezultatul unui vot în cazul USL dacă se va pune o astfel de problemă. Acum o lună nu s-a ajuns la demisia aleşilor PNL, PSD şi PC din Parlament tocmai din cauza opoziţiei PSD care a considerat că e mai oportun un boicot parlamentar decât o demisie în masă. Cum Puterea nu a arătat nici un fel de deschidere spre dialog, susţin cei din USL, demisia tuturor parlamentarilor pare să rămână singura soluţie care ar aduce o presiune sufiecient de mare asupra Puterii.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: