Mediafax – Tinerii liberali acorda Regelui Mihai premiul pentru „cea mai lunga cariera în slujba libertatii”

Tinerii liberali i-au acordat Regelui Mihai, la Gala TNL, premiul „Nascut liber” pentru „Cea mai lunga cariera în slujba libertatii”, fostul suveran exprimând, în mesajul transmis pentru acest eveniment, speranta ca anul acesta sa aduca „respect si etica în institutii”. Tinerii liberali au aplaudat în picioare, timp de mai multe minute, scandând numele Regelui Mihai.

Reprezentantii Casei Regale au citit un mesaj transmis de regele Mihai, fostul suveran nefiind prezent la eveniment. „Sper ca anul acesta sa aduca respect si etica în institutii, simt al datoriei si altruism în viata publica. Valorile si competenta ar trebui sa fie criteriile noastre. Aveti încredere în democratie, în rostul institutiilor publice si în regulile lor”, a transmis Regele Mihai.

Mesajul a amintit importanta pe care regele a acordata evenimentelor prilejuite de jubileul de 90 de ani. „Aceasta dovada de iubire si de pretuire (…) a fost o alinare pentru toate suferintele si necazurile pe care a trebuit sa le trecem cu totii în ultimele decenii”, a transmis fostul suveran.  „Felicit pe cei care au reusit performante economice, mai ales micii întreprinzatori si companiile mijlocii. Felicit pe tineri si pe profesorii din universitati, licee si scoli, care au continuat munca lor în ciuda greutatilor. Felicitari celor din agricultura care au reusit sa mearga mai departe, desi ramasi fara resurse si încurajare. Felicitari functionarilor publici, diplomatilor, militarilor, oamenilor de arta pentru staruinta lor în a-si face datoria, desi puternic încercati de lipsa banilor si descurajati institutional. Sunt mâhnit de toate momentele grele prin care mamele, oamenii batrâni sunt nevoiti sa treaca. Felicit românii care stiu ca au facut ceva bun pentru ca tara lor sa mearga mai departe”, a mai transmis Regele Mihai.

Premiul a fost acordat de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care a vorbit despre demersurile facute de PNL pentru aducerea Regelui Mihai în Parlament. „Am avut posibilitatea sa contribui la acest eveniment care a marcat viata politica a anului 2011 si care ne-a permis sa facem comparatia între ceea ce este azi presedintele României si cum ar trebui sa fie. Cum ar trebui sa fie ne-a aratat Regele Mihai”, a spus Tariceanu.

Din partea Casei Regale au fost prezenti la eveniment Alexandru Oprean, cancelar, Liana Greavu, asistent personal al Principesei Margareta si Nicoleta Ifrim, secretar al Casei.

Tinerii liberali s-au reunit, sâmbata seara, la Palatul Parlamentului, la cea de a VII-a editie a Galei a Tineretului National Liberal. La eveniment sunt prezenti si liderii PNL, printre care presedintele partidului, Crin Antonescu, precum si seniorii liberali Mircea Ionescu-Quintus si Radu Câmpeanu.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: