MEDIAFAX – Vosganian: Lucrăm la moţiunea de cenzură; e foarte posibil ca depunerea să fie anunţată în 7 aprilie

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, joi, că USL lucrează la moţiunea de cenzură privind UMF Târgu Mureş, fiind posibil ca anunţul depunerii acesteia să coincidă cu organizarea congresului USL.  „Lucrăm la această moţiune de cenzură şi nu am stabilit încă data, suntem însă acum extrem de preocupaţi de a încheia procedurile privind alegerile locale şi de a le încununa cu un mare eveniment la Bucureşti, care să prezinte opiniei publice varianta noastră. Este foarte posibil ca aceste două iniţiative politice, cea de consolidare a alianţei şi cea de depunere a moţiunii de cenzură, să coincidă”, a declarat Vosganian, într-o conferinţă de presă la sediul PNL.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la începutul şedinţei BPN al partidului, că, dacă Guvernul va adopta HG pentru înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, el este în favoarea depunerii unei moţiuni de cenzură de către USL.  „Nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi. Trebuie să fim foarte atenţi că mâine Guvernul trebuie să decidă. Dacă va decide prin HG înfiinţarea unei facultăţi cu criteriu segregaţionist în limba maghiară (la UMF Târgu Mureş – n.r.), discutăm azi şi sunt în favoarea ideii de moţiune de cenzură. Dar mâine vom şti exact”, a spus Ponta.

Conform unui proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere publică timp de zece zile, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş va avea linii cu predare în limba maghiară la specializările Medicină, Farmacie şi Asistenţă medicală generală, pentru 325 de studenţi, şi în engleză la Medicină, pentru 50 de studenţi.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: