Mediafax – PNL Vaslui susţine că jumătate din primarii PDL din judeţ vor candida pe listele USL

Conducerea PNL Vaslui a anunţat, marţi, că jumătate din actualii primari în funcţie ai PDL vor candida la alegerile locale din iunie pe listele USL din cauza nemulţumirilor pe care edilii democrat-liberali le-ar avea faţă de politica dusă de principalul partid de guvernământ.  Jumătate din cei 11 primari din judeţul Vaslui care şi-au câştigat mandatul în 2008 sub sigla PDL vor candida la alegerile locale din iunie pe listele Uniunii Social-Liberale, susţine conducerea organizaţiei judeţene Vaslui a PNL.  „În zilele următoare vom prezenta întreaga listă de candidaţi pentru primării, în care se regăsesc şi jumătate din actualii primari ai PDL. Ei au acceptat să candideze pe listele USL din cauza dezamăgirilor şi, mai ales, a promisiunilor şefilor de partid care nu s-au concretizat în cei patru ani de mandat. De aceea, primarii sunt conştienţi că nu ar mai avea nicio şansă să câştige un nou mandat sub sigla PDL, preferând să-şi schimbe orientarea politică”, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, preşedintele organizaţiei judeţene Vaslui a PNL, Florin Ciurariu.

De partea cealaltă, liderul PDL Vaslui a cerut PNL să facă publice numele acestor primari.  „Dacă cele spuse de preşedintele PNL sunt adevărate, atunci să facă publice numele acestor primari. Eu zic că până la 1 mai, când se depun listele la Biroul Electoral Judeţean, vor fi multe surprize pe tema migraţiei actualilor primari în funcţie, şi de o parte şi de alta”, a precizat preşedintele PDL Vaslui, Dan Marian.

În urmă cu o lună, şi Dan Marian afirma, într-o conferinţă de presă, că cel puţin 40 din cei 86 de primari în funcţie din judeţul Vaslui vor candida din partea PDL la alegerile din iunie.

Etichete:, , , ,

6 comentarii pe “Mediafax – PNL Vaslui susţine că jumătate din primarii PDL din judeţ vor candida pe listele USL”

 1. ralus 28 martie 2012 la 8:03 AM #

  mie, personal nu imi place acest oportunism. persoanele in cauza pot migra inapoi, in caz de Doamne,fereste! sortii nu le vor fi favorabili. Plus ca alegatorii de rand nu vad cu ochi buni primirea acestora in USL. (tot ceea Marie, da’ cu alta palarie)

  Apreciază

 2. berenger 28 martie 2012 la 8:42 AM #

  hai ca incepe sa devina amuzanta situatia. ciutacu are un comentariu grotesc, de genul: „alegerile nu se castiga cu oameni precum ghise, ci mai degraba cu oameni precum frunzaverde”. chiar daca are dreptate, ignora ceva: frunzaverde castiga alegerile. la fel, niste primari, cu nume si prenume, castiga alegerile. sa ne imaginam cumva ca toti astia se dau peste cap si devin altfel?

  Apreciază

  • Gondolin 28 martie 2012 la 2:52 PM #

   raspuns: pe termen scurt, evident nu devin altfel. Dar prin „asa” si „altfel” ce intelegem? Daca ne referim la doctrina, majoritatea liderilor liberali din teritoriu (si m-as risca sa spun si de la centru) nu au auzit, sau au uitat demult, ce inseamna Dimitrie Sturdza, St. Seletin, Locke sau Hobes. Asa ca sigla partidului, din ACEST punct de vedere, inseamna prea putin. Daca ne referim la un tip de comportament individual sau colectiv, la o cultura organizationala, in teritoriu diferentele de partid sunt cu atat mai mici cu cat comunitatea este mai mica… asa ca din nou, astfel de transferuri se pot face fara prea mari dureri interne. Dintr-o parte in cealalta, si invers. Asta este (tristul?) adevar.
   In cazul FSV se poate face o discutie pe detalii, dar asta este esenta in ce priveste pe zecile de primari care il vor urma… sau nu.

   Apreciază

   • berenger 28 martie 2012 la 3:00 PM #

    trist raspuns, dar corect. numai ca, acceptand relativismul asta, ce rost mai au optiunile politice? intreb si eu…
    a, si mai ceva: pe candidatii usl inlocuiti cu venitii de la pdl, i-a intrebat cineva ceva?

    Apreciază

 3. Hendrix 28 martie 2012 la 9:41 AM #

  Eu unul cred ca asistam la un mare BLUF organizat meticulos de securistii din spatele lui ba-secu! Orice om cu mintea intreaga REFUZA sa creada ca asa ceva ar fi posibil! Eroarea securistilor din randul pedeleprelor este urmatoarea: au incercat ieri, cu surle si trambite, crearea IMPRESIEI ca pedeleprele sunt in fata unui cutremur intern de proportii, dezertand la interval de cateva ore mafiotul de Slatina valcov( cunoscut mai mult ca sotul preacuvioasei sale sotii, trimisa de ba-secu pe centura politicii in februarie 2005 si reevaluta ulterior de acesta, fiind mai nou uneperista…), nemernicul asta mason din Caras Severin si jumatate(cica!) din primarii din Vaslui!!! Fratilor, asa ceva nu exista!!! Securistii ne cred prea tampiti incat sa inghitim pe nemestecate gogoasha asta! Este in mod evident o FACATURA SECURISTICA cu o unica finalitate: compromiterea opozitiei! Ar fi un imens scandal, politic si moral, ca astfel de jeguri portocalii sa fie acceptate in randul USL! Capcana intinsa de ba-secu si securistii lui trebuie intoarsa la fel de abil: baieti, vreti sa-l parasiti pe ba-secu cu adevarat? Foarte bine, fiti independenti! Dati pe goarna toate matrapazlacurile portocalii, turnati-va cenusa in cap dimineata, la pranz si seara, urlati la luna la cate potlogarii ati fost ,,siliti” sa participati, dar sa nu pretindeti locuri eligibile pe listele USL!
  Eu unul le-as adresa acestor nemernici ce acum joaca toti cartea ,,tradarii” un singur indemn: sa citeasca cu mare atentie ,,Apelul catre lichele” scris in ianuarie 1990 de un filozof care poza in intelectual, devenit in ultimii ani un jenant telectual basescian, care raspunde la numele de liicheanu. Si daca tot n-au inteles acel Apel, le propun sa nu uite celebrele cuvinte ale marelui actor Victor Rebengiuc din aceleasi zile tulburi de ianuarie 90, referitoare la hartia igienica necesara stergerii gurii dupa tonele de rahat mancat ani in sir.

  Apreciază

  • Gondolin 28 martie 2012 la 2:55 PM #

   se poate sa aveti dreptate, tot asa cum se poate ca dreptatea sa fie partiala… sau deloc. NU cred ca pedeleii sunt atat de abili pe plan imagologic.. si nu cred ca pot instrumentaliza niste lideri PDL trecuti, totusi, prin ciur si prin darmon. Iar in ce priveste „Apelul”, uitati ca intre timp insusi Liiceanu s-a auto-re-evaluat, si in ce ma priveste, a virat usor-usor inspre Liicheanu…

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: