DCNews – Ministerul Educației: Notele acumulate în liceu, inutile pentru înscrierea la facultate

Absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat nu mai au nevoie de notele acumulate în cei patru ani de studii pentru întocmirea dosarului de înscriere la facultate. Potrivit noilor dispoziții ale Ministerului Educaţiei, date cu numai trei luni înainte de înscrierea în instituțile de învățământ superior, mediile din liceu nu vor mai avea nicio pondere în nota finală a concursului de admitere. Această decizie a Ministerului Educației a fost luată în condițiile în care legea educaţiei obligă facultăţile să publice toate informaţiile cu şase luni înainte, potrivit rtv.net.

Pentru universitățile care organizează admitere doar pe bază de dosare, această măsură a ministerului le obligă să identifice alte criterii de departajare a candidaților, eventual doar mediile de la Bacalaureat.

În așteptarea comunicării cifrelor de școlarizare pentru învățământul superior de către Ministerul Educației, reprezentanţii universităţilor se declară mulțumiți de această decizie, în pofida faptului că dezaprobă momentul în care a fost stabilită această modificare de substanță, care, în opinia lor, trebuia luată cu șase luni înaintea unui asemenea examen.

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: