Agerpres – Ţintean (PNL): Apelăm la parlamentarii din Transilvania să voteze împotriva scindării UMF

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Ţintean, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ‘apelează la conştiinţa tuturor parlamentarilor din Transilvania’, inclusiv cei ai PDL, pentru a vota împotriva scindării Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.

Ţintean le-a cerut, astfel, parlamentarilor ardeleni să voteze în favoarea moţiunii a de cenzură pe care o va depune USL.  ‘USL a hotărât ca în urma a ceea ce s-a întâmplat la Târgu Mureş, adică hotărârea de guvern prin care într-adevăr s-a produs scindarea UMF, să depună moţiune de cenzură. Public, şi eu, şi colegul meu Radu Moldovan (preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud – n.r.) vom apela la tot ceea ce înseamnă conştiinţa parlamentarilor din Transilvania pentru a salva, dacă se mai poate, de la distrugere ceea ce s-a clădit o bună perioadă de timp. Sper ca şi deputaţii PDL, pe ultima sută de metri, să ştie că totuşi nu trebuie să se întâmple ca să avem de-a face cu două facultăţi de medicină’, a spus Ţintean.

Liderul judeţean al PNL consideră că ministrul învăţământului este ‘un trădător de neam’.  ‘Noi n-am înţeles nimic, cum se vor elibera reţetele, în ce limbă se vor scrie biletele de internare-externare, cum vor comunica cu pacienţii sau cum se vor da lucrările de absolvire şi rezidenţiatele. Sunt lucruri care, sigur, încă nu au răspuns, nu se ştiu, dar un lucru ştim clar: ministrul învăţământului este, după părerea mea, un trădător de neam’, a mai spus Ţintean.

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: