Inpolitics – Scenariu fierbinte: MRU ar mai putea avea doar citeva zile in functie

Abia venit la cîrma guvernului, Mihai Răzvan Ungureanu are șanse foarte mari să o părăsească în cîteva zile, devenind premierul cu cel mai scurt mandat din era post-decembristă. Un eveniment care ar putea arunca scena politică în haos total, în condițiile în care, și așa, nimeni nu prea mai înțelege nimic din ce se petrece.

În cursul zilei de luni, potrivit informațiilor Inpolitics, USL va depune în parlament moțiunea de cenzură împotriva guvernului motivată de decizia în cazul Universității de Medicină din Tg.Mureș, considerată o încălcare a legii educației. De asemenea, se ia în calcul abordarea unei duble tematici, a doua fiind scandalul hotărîrilor de guvern date pe furiș în cazul exploatării de către americani a gazelor de șist.

Situația guvernului Ungureanu este foarte delicată în cazul acestei moțiuni, întrucît ultimele scandaluri – în special plecarea lui Frunzăverde – au condus la atacuri vehemente și fățișe ale greilor PDL contra lui Ungureanu, dar și contra lui Boc, iar acest lucru are șanse mai mari ca oricînd să conducă la un vot în favoarea moțiunii. Faptul că săptămîna trecută premierul a plecat din ședința coaliției trîntind ușa nu are cum să fie, nici el, de bun augur.

Odată Ungureanu căzut, situația, cum spuneam, se va complica exponențial, pentru că nu e clar ce tip de susținere politică ar mai putea obține un alt premier, iar, pe de altă parte, am putea asista la debutul construirii unei noi formațiuni politice compusă dintr-o parte a PDL, încă devotată președintelui Băsescu, și eventuale alte grupulețe, dacă se vor găsi. Sigur e că se anunță zile de-a dreptul incendiare pe scena politică.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: