Agerpres – Bihor: USL şi-a lansat candidaţii la Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean

Uniunea Social Liberală (USL) Bihor şi-a lansat marţi candidaţii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor – senatorul Cornel Popa şi pentru cea de primar al municipiului Oradea – actualul primar Ilie Bolojan.

După 12 ani de activitate ca parlamentar, senatorul Popa candidează, fără emoţii, a spus, deoarece ştie ce are de făcut: ‘să muncească la fel de mult, cu aceeaşi încăpăţânare, pentru a-şi duce proiectele la bun sfârşit, ştiind de la cetăţeni ce are de făcut’ fiind, în continuare, ‘corect, sincer şi cu credinţă’.

Senatorul a enunţat cele cinci mari priorităţi pe care le are în vedere: o mai bună administrare şi dezvoltare a judeţului, încurajarea mediului de afaceri şi stimularea înfiinţării de noi locuri de muncă, dezvoltarea agriculturii şi a satului bihorean, îmbunătăţirea condiţiilor şi a calităţii serviciilor oferite în spitale şi şcoli, precum şi o politică socială corectă pentru pensionari şi alte categorii defavorizate.  ‘Promit o schimbare totală din prima zi, nu după o lună, două… fără amânări şi justificări, promit un alt mod de a lucra pentru Bihor, în care să ne apucăm de treabă imediat’, a spus, în cuvântul său, senatorul Popa, la festivitatea organizată în foaierul Teatrului de stat.

Pentru actualul primar Ilie Bolojan, mandatul 2012-2016 ar însemna continuarea unor măsuri, proiecte şi programe demarate cu succes la Oradea în ultimii patru ani. Bolojan a prezentat liniile directoare ale strategiei de dezvoltare a municipiului, bazate pe creştere economică, astfel încât Oradea să se apropie cât mai mult de ceea ce este ‘un oraş al dezvoltării şi prosperităţii’ care va deveni ‘un oraş atractiv ca localizare pentru întreprinderi, va genera oportunităţi pentru investiţii şi va fi un punct de atracţie pentru turişti’. ‘Problema noastră nu este să câştigăm aceste alegeri, pentru că USL, sunt convins, are toate motivele să le câştige; problema noastră este să construim în mandatul care vine. Să câştigăm într-o manieră în care metodele de a câştiga să fie oneste. Pentru că metodele pe care le foloseşti, mai devreme sau mai târziu, se răsfrâng asupra ta’, a spus Bolojan.

Preşedintele Partidului Conservator Bihor, Traian Bodea, şi-a manifestat încrederea în reuşita candidatului USL pentru Primăria Oradea, deoarece Ilie Bolojan este ‘un om care poate şi vrea’, aşa cum a demonstrat în mandatul actual.

Din partea PSD Bihor, senatorul Ioan Mang a subliniat nevoia de a reda România românilor, ‘ceea ce numai USL este capabilă’, pentru a elimina de la conducerea ţării ‘cel mai cinic guvern’ pe care l-a avut vreodată ţara.  ‘Guvernul nu a dorit niciodată să conducă ţara, ci să o stăpânească. Un guvern care uită că tot ce face trebuie să fie în folosul cetăţenilor’, a spus Mang.  Liderul social-democrat a spus că este convins că USL va câştiga ‘detaşat’ alegerile şi chiar dacă obţinerea procentului de peste 50% este un obiectiv greu, acesta le stă în putinţă.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: