MEDIAFAX – Vosganian: Mihai Răzvan Ungureanu va avea mari probleme să îşi termine mandatul

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că premierul Mihai Răzvan Ungureanu va avea mari probleme să îşi termine mandatul, din cauza relaţiei cu parlamentarii puterii, unii dintre aceştia putând că voteze moţiunea de cenzură a USL.

„Chestiunea nu este legată doar de parlamentarii din opoziţie sau din cei care se transferă la opoziţie, ci chestiunea de conştiinţă vine acum la parlamentarii puterii. S-ar putea ca unii parlamentari să rămână în grupurile parlamentare ale arcului guvernamental şi totuşi să voteze moţiunea de cenzură”, a spus Vosganian, referindu-se la şansele moţiunii de cenzură a USL, în contextul plecărilor din ultima vreme de la PDL.

Potrivit vicepreşedintelui PNL, „relaţiile dintre actualul Guvern şi majoritatea parlamentară nu este o relaţie atât de osmotică încât majoritatea parlamentară să îşi lege existenţa de a acest guvern”. „După opinia mea, Mihai Răzvan Ungureanu va avea mari probleme să îşi termine mandatul. Unele le crează chiar el, altele le crează alţii”, a mai comentat Varujan Vosganian.

Căderea Guvernului în urma moţiunii de cenzură pregătite de opoziţie ar indica faptul că România este o ţară instabilă politic şi caracterizată de semianarhie instituţională, fiind complet dăunător la adresa stabilităţii politice şi economice, a declarat, joi, premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că USL va depune moţiune de cenzură pe 17 aprilie, iar documentul va consemna nu doar „cedarea premierului Ungureanu în faţa UDMR” în chestiunea UMF Târgu Mureş, ci şi „cedarea în fata intereselor străine de a vinde ce a mai rămas din resurse”.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: