EvZ: Strategiile grupării Chiliman

Andrei Chiliman și susținătorii să liberali din București nu se despart uşor de PNL. În locul unei demisii pripite, primarul sectorului 1 pare mai degrabă dispus sa îl lase pe Crin Antonescu să facă mutarea și să-l împingă afară din partid.

Debarcaţi din funcţii de către liderul PNL Crin Antonescu, primarul Andrei Chiliman şi oamenii săi de la sectoarele 1 şi 2, Vlad Moisescu şi Cristian Popescu iau în calcul două strategii de contraatac. Prima ar fi să plece din partid şi să candideze din postura de independenţi la primăriile sectoarelor 1 şi 2. A doua variantă ar fi să rămână PNL şi să ducă un război de gherillă cu gruparea Antonescu. Asta dacă liderul PNL nu va apela el însuşi la varianta excluderii grupării Chiliman din partid. Această variantă ar victimiza gruparea Chiliman. O variantă care ar putea mai degrabă conveni “maziliţilor” spre deosebire de cea a părăsirii partidului, situaţie care ar alimenta acuzaţia că au renunţat la PNL pentru că au fost lăsaţi fără funcţii.

La sfat cu Tăriceanu

Înainte de a lua o decizie, gruparea Chiliman se va sfătui cu liberalii mai vechi precum Călin Popescu Tăriceanu şi seniorii Quintus şi Câmpeanu. În ciuda termenului de „două-trei zile” pentru a decide o direcţie sau alta avansat ultimativ de Crin Antonescu, starea de spirit din rândurile taberei lui Chiliman înclină spre varianta rezistenţei în PNL, susţin surse liberale.Anunţul lui Chiliman că ia în calcul chiar o demisie din PNL după pierderea şefiei PNL Bucureşti a fost interpretat de proprii săi oameni doar ca un semn că „şahul politic continuă”.

Partizanii săi mizează pe atragerea colegilor din Consiliul Naţional pe care Antonescu a avut grijă să nu-i convoace luni la şedinţa de mazilire: din cei peste 70 de membri, la discuţii au fost prezenţi puţin peste 40.

Atragerea acestora în următoarele săptămâni, în paralel cu sprijinul deja oferit de unii seniori, precum Mircea Ionescu Quintus şi Radu Câmpeanu ,şi lideri din teritoriu, ca Varujan Vosganian şi Dan Radu Ruşanu, ar putea servi la forţarea Până atunci, Chilman şi Popescu intenţâonaeză că conteste, în forurile statutare, modul în care s-a luat decizia de schimbare din funcţiile de lideri de organizaţii.

Etichete:, , , , , , ,

2 comentarii pe “EvZ: Strategiile grupării Chiliman”

  1. Cristian G 11 aprilie 2012 la 11:04 AM #

    Da-o dracu'[ de treaba, ai ajuns sa il aperi pe Crin cu citate din Evenimentul Zilei? Ii faci rau, prostule!

    Apreciază

  2. Ivi 11 aprilie 2012 la 12:03 PM #

    …termenul „psihologic-psihanalitic” este „wishful thinking” …adica cum ar dori „comentatorii si telectualii basisti” sa se intample …psihanalitic doar vedem cum acesti „telectuali carora le-a fost amputat (a la Ciomu) simtul critic” isi cauta un alt „stapan”, ca actualul devine din ce in ce mai mult din ceea ce a fost odata „mascul alfa” doar o biata „…ordinara” (episodul de aseara de la investire ministrului mediului arata ca e mai rau decat credeau ei…), si cum ei fiind „amputati de instrumentul criticii adevarate” nu se mai pot raporta decat pe o relatie de tip „master-slave” si/sau „sado-maso”, si deci isi cauta un alt „mai mare decat bigboss” (…intelectualii stiu la ce ma refer…) caruia sa i ofere (vorba unui hatru „cu fustite… si pantaloni…”)

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: