C. Theodorescu: Muştele nu scot capul de frica pliciurilor lui Prigoană

S-a umplut Bucureştiul de pliciurile lui Prigoană! Primele promisiuni ale acestui Dănilă Prepeleac al salubrităţii: va face oraşul bec, va rezolva problema cîinilor fără stăpîn şi va înmulţi locurile de parcare. În privinţa curăţeniei, Prigoană are expertiză. Cu cîinii însă nu prea văd cum s-ar putea descurca în şase luni cum a promis. Doar dacă-i ia pe toţi la el acasă. Cît despre locurile de parcare, am mai auzit promisiunea asta. A făcut-o, parcă, şi Sorin Oprescu, însă minunea întîrzie. Poate încearcă cu pîine şi peşte – s-ar putea să-i iasă.

Oricum însă doctorul e în graţiile bucureştenilor şi ştie asta, aşa că nu se grăbeşte cu afişele electorale. Toader Paleologu a început cu bicicliştii din sectorul 1, cărora le-a promis că va coborî raiul pe pămînt pentru ei, dacă-i dau votul. I-o fi numărat însă Paleologu pe bicicliştii din sectorul lui Chiliman, ca să ştie pe cîte voturi se bizuie? E un început simpatic de campanie, pentru mine cel puţin, doar că promisiunea lui Chiliman, că va termina de căptuşit blocurile cu polistiren şi termopane dacă mai stă o tură la primărie, se adresează parcă mai multor muşterii. Onţanu promite pieţe. Piedone ca să arate că-i om cu principii a schimbat doar sigla partidului de pe afişele lui electorale. Negoiţă se bizuie pe fidelitatea celor pe care i-a păstorit în sectorul 3. Vanghelie nu-şi face griji, iar Poteraş a pus schele pe blocurile aflate la vedere, hotărît să îngraşe porcul în ajun.

Pe Poteraş nu l-aş mai vota nici dacă l-aş vedea că astupă cu mîna lui gropile istorice de pe străzi! Altfel nu mai ai loc de gunoieri pe stradă, iar muştele nu scot capul de frica pliciurilor lui Prigoană.

Etichete:, ,

Un comentariu pe “C. Theodorescu: Muştele nu scot capul de frica pliciurilor lui Prigoană”

  1. Theodor Paleologu 17 aprilie 2012 la 6:08 PM #

    Simpatia dvs ma bucura nespus. Nu e vorba de un simplu hobby, ci de o conceptie despre oras, trafic, ecologie, spatii publice etc. (a se vedea cartea lui Jan Gehl, „Viata intre cladiri”, biblia mea privind dezvoltarea urbana). Cit despre termoizolare, o voi continua negresit.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: