Declarații Ludovic Orban – Conferința de presă, 14.09.2017

Despre altercația Palade – Gotiu

Am venit pregatit cu referiri la declaratia domnului Juncker, fac o precizare pentru domnul Tudose, domnul Juncker este presedintele Comisiei Europene, nu presedintele Consiliului European. Mai cititi tratatul Uniunii Europene si vedeti exact care este arhitectura intitutionala a Uniunii Europene.

Referitor la ceea ce s-a intamplat in studioul B1, mult timp mi-am pus intrebarea: cand se va ajunge la bataie din partea PSD. Iata ca s-a ajuns la bataie din partea unui om care nu este neica-nimeni, este fost purtator de cuvant al Guvernului PSD – Ponta si este un trimis permanent la inaintare, sigur, cu statut semi-independent care nu face altceva decat sa sustina toate ideile aberante ale partidului de guvernamant.

De o buna bucata de vreme PSD capata in cultura politica elemente care tin de apanajul unui partid totalitar, iar amenintarea, intimidarea, agresivitatea, brutalitatea de limbaj, atitudinea extrem de ostila si permanenta intimidare a tuturor celor care fac opozitie a devenit o politica de partid pentru actualul partid de guvernamant.

Pun intrebarea: De ce domnul Dragnea sau PSD nu a dat nicio pozitie publica referitoare la comportamentul grobian si la brutalitatea fizica care a fost savarsita de un cirac de al lor impotriva unui reprezentat al opozitiei? Pentru ca ei de fapt sunt asa, repet, amenintarea, intimidarea, santajul, comportamentul agresiv fata de orice om din opozitie a devenit o politica la partidul de guvernamant.

Partidul de guvernamant ameninta opozitia. Inclusiv la adresa mea, presedintele Liviu Dragnea a proferat amenintari. Un vicepresedinte al partidului este anchetat la ordinul lui Dragnea de catre o institutie a statului, care in mod normal nu ar trebui sa fie la dispozitia si la comanda PSD. Un vicepresedinte al partidului, care este extrem de ofensiv si de clar in discursurile anti-PSD, este amenintat sistematic, iar acum este impiedicat sa ocupe o pozitie la nivelul Parlamentului. Amenintarile exista permanent, inclusiv in comisiile de specialitate. Sunt parlamentari PSD care ameninta ca nu o sa mai impuste ursi ci opozanti. Ei ameninta justitia, Dragnea a proferat amenintari la adresa celor din justitie ca nu or sa mai poata sa doarma noaptea. Este la ordinea zilei amenintarea primarilor liberali. Trebuie remarcata atitudinea amenintatoare a premierului si a partidului de guvernamant impotriva mediului de afaceri, a companiilor multinationale, a bancilor.

Domnilor de la PSD nu puteti continua pe drumul acesta, nu ne este frica de amenintarile dumneavoastra, pe masura ce pierdeti in popularitate din cauza unei guvernari catastrofale nu veti putea mentine sprijinul populatiei amenintand opozitie. Aveti grija ca aveti o atitudine antidemocratica si impotriva regululilor de bun simt al unei tari europene.

Despre declaratiile presedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker

Discursul domnului Juncker arata ca UE are ca obiectiv o Uniune Europeana care este hotarata sa creeze un cadru pentru dezvoltare economica, care este hotarata sa acorde un cadru firesc pentru realizarea fiecarui cetatean al Uniunii. Nu pot sa nu remarc elemente extrem de importante in discurs, atenuarea clivajelor de diferite feluri pana la eliminarea lor intre diferitele state ale UE, afirmatia ca UE este o Uniune a egalilor, de asemenea remarc pozitia legata de statul de drept, ca statul de drept este absolut necesar in fiecare tara ca o garantie a acordarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor.

Extrem de importanta este declaratia referitoare la aderarea statelor la zona euro. Trebuie remarcata declaratia referitoare la pozitia de aderare a Romaniei la spatiul Schengen, a Romaniei si a Bulgariei.

Salut propunerea formulata de presedintele Comisiei Europene de a organiza un summit al Consiliului European la Sibiu care marcheaza importanta acordata Romaniei si care marcheaza practic importanta pe care o acorda Uniunea Europeana presedintiei Uniunii Europene care va fi detinuta de Romania.

Despre pilonul doi de pensii

Misa a scapat porumbelul din gura ca vor nationalizarea pilornului 2 de pensii, este din ce in ce mai clar ca PSD si Guvernul priveste cu jind la banii cetatenilor din pilonul doi de pensii si doreste sa foloseasca acesti bani sa ii folosesaca in pilonul 1 de pansii pentru a echilibra deficitul grav care a fost creat prin diferitele cresteri de pesnii facute fara un fundament economic. Le atragem atentia ca nationalizarea pilonului doi de pensii inseamna furt din banii cetatenilor, bani care au fost inmultiti in activitatea companiilor care administreaza fondurile pentru pilonul 2. In sistemul de penii private, banii sunt inmultiti , fondurile au randamente pe 10 de administrare, pe medie fondul privat de pensii inregistreaza cel mai mare randament din Uniunea Europeana.

Inchei prin a va spune ca noi ca liberali ne dorim ca in 30-40 de ani toate pensiile sa fie platite din fonduri de pensii private, pentru ca este inteersul fiecarui om sa nu mai stea la mana unor guverne incapabile sau unor conjuncturi, ci sa aiba garantia ca atunci cand ajunge la pensie sa aiba un venit care sa inlocuiasaca salariul pe care l-a avut si sa isi permita o viata demna si fireasca.

Fondul public de pensii nu are niciun randament, randament au doar fondurile private, Fondul public reprezinta banii care sunt folositi pentru a plati pensiile actuale, domnul Tudose incearca sa ii minta pe romani, iau decizii numai cu scopuri electorale, deficitul  se va adanci daca PSD continua aceste politici.

Despre demisia lui Vergil Chitac din PNL

Voi avea o discuţie cu conducerea PNL Constanţa si vom vedea exact despre ce este vorba, dar eu nu cred ca trebuie sa ii tragi de urechi pe cei care muncesc si care sunt in dispozitivul partidului pentru unii care pleaca de pe campul de lupta. Nu ma asteptam ca un om cu pregatire militara, care e contraamiral, sa fuga de pe campul de lupta acum cand incepe cea mai grea batalie cu PSD si cu ciracii lor. Nu cunosc niciun motiv, am avut o discuţie cu domnul senator, urma sa ne vedem, am auzit si eu ca si dumneavoastra de acest demers. Am inţeles ca o sa faca conferinţa de presa dupa ce se intoarce de la o reuniune a Adunarii Parlamentare NATO la care participa din calitatea de presedinte al delegaţiei romanesti susţinut in aceasta poziţie de PNL, adica mi se pare foarte ciudata aceasta chestiune. Nu stiu. El are in spate increderea care i-a fost acordata de cetaţeni atat la alegerile pentru primaria Constanţei, cand a fost candidatul PNL, si mai avea puţin si iesea primar, de asemenea, acum, ca senator, a fost investit cu votul cetaţenilor romani din Constanţa care i-au acordat increderea sa duca la bun sfarsit un mandat de senator si sa ii reprezinte in Parlamentul Romaniei. Este un act de dezertare faţa de acesti oameni care au avut incredere in el si care l-au votat ca si senator al PNL.

Despre decizile din BEX Orban

La reuniunea Bex le-am transmis un mesaj colegilor parlamentari ca daca au niste idei legate de imbunatațirea unor legi sa inițieze ca parlamentari ai PNL propuneri legislative si sa se asocieze cu parlamentari PSD si am convingerea ca acest lucru a fost ințeles. Inchei prin a solicita energic pedepsirea golanului politic pentru infracțiunea pe care a savarsit-o si a nume a fostul purtator de cuvant a Guvernului PSD

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: