MEDIAFAX – ANI l-a declarat incompatibil pe Ştefan Florescu, candidat independent pentru Primăria Sectorului 6

Inspectorii de integritate au decis că fostul director al Direcţiei de Administrare a Pieţelor din Sectorul 4, Ştefan Florescu, în prezent candidat independent pentru Primăria Sectorului 6, s-a aflat în incompatibililtate din vara anului 2009 şi până în urmă cu două luni.

Inspectorii ANI afirmă că Florescu a fost în incompatibilitate întrucât a fost, simultan, în perioada 24 iulie 2009 – 20 martie 2012, atât director al Administraţiei Pieţelor din Sectorul 4 cât şi administrator la trei societăţi comerciale. În plus, Florescu a fost şi preşedinte al filialei Partidului Conservator din Sectorul 6, susţin reprezentanţii ANI într-un comunicat de presă de joi.

Dată fiind tripla incompatibilitate între statutul său de funcţionar public, administrator de firmă şi şef de filială de partid politic, ANI a decis să emită un act de constatare a incompatibilităţii pe numele lui Florescu. Conform legii, cel găsit în incompatibilitate nu are dreptul de a exercita o funcţie publică timp de trei ani, excepţie făcând cele electorale.

Dată fiind această excepţie, decizia ANI nu îl va afecta legal pe Florescu în tentativa sa de a obţine postul de primar al Sectorului 6 din Bucureşti.

Florescu a fost, până în urmă cu câteva săptămâni, opţiunea Partidului Conservator (PC) pentru poziţia de candidat la primăria de sector din Bucureşti. Cum PC face parte din Uniunea Social Liberală şi nu a putut nominaliza candidat propriu, Florescu şi PC au decis ca acesta să se înscrie în cursa pentru primărie ca independent, pentru a evita controversele în USL.

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: