Buletin electoral privind activitatea candidaţilor USL la alegerile locale 15 mai 2012

Covasna

Luni, 14 mai a.c., timp de peste două ore, Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe a fost gazda unei dezbateri publice, pornind de la programul economic şi de urbanism „Sfântu Gheorghe 7+”, lansat de către Mădălin Guruianu, candidatul USL pentru Primăria şi Consiliul Local Sfântu Gheorghe.  Întâlnirea a fost onorată de prezenţa preşedinţilor Asociaţiei Înteprinderilor Mici şi Mijlocii din Covasna, Bagoly Miklos şi Vajda Lajos, al Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, dl. Hermann Rosner, dar şi al consilierului judeţean PNL Aurel Bote.

„Programul pentru municipiul Sfântu Gheorghe şi șapte comune învecinate este un program care porneşte de la premisa că s-a vorbit mult şi fără rost despre diverse forme de autonomia locală, dar propunerile concrete au lipsit sau nu au avut rezultate clare şi specifice pentru omul de rând. Credem în autonomia cu şi pentru oamenii din comunitate! „, a susţinut în deschidere Mădălin Guruianu şi a continuat pe idea unui pol de dezvoltare cu centru la Sfântu Gheorghe şi susţinerea masivă a producătorilor locali pe o rază de aproximativ 13 km, în cele 7 comune din jurul oraşului.

Cele 7 puncte importante din programul economic despre care s-a dezbătut sunt: buget multianual şi consensual, subvenţii şi reduceri de taxe pentru producătorii şi micii întreprinzători, facilităţi pentru angajatorii de tineri sau de şomeri, emiterea de obligaţiuni municipale, implementarea ideii de audit pivat asupra cheltuielilor din Primărie, înfiinţarea unei platforme de dezbateri publice şi online cu tinerii specialişti din zonă sau plecaţi la studii în afara ţării, plus înfiinţarea unui Comitet Consultativ al Tinerilor.

Ideile despre urbanism şi mediu s-au conturat în jurul conceptelor de “oraş autonom energetic”, promovarea permaculturii, a ideii de “agricultură cu etică”, crearea unui fond de stimulare a folosirii energiei verzi, introducerea circuitelor culturale şi multiculturale – ecleziastice sau laice, montarea unor semafoare manuale pentru pietoni, dar mai ales revoluţionara idee a “oraşului vizibil din cer”, iniţiată de către vizionarul artist local Ramon Grosos şi asigurată din punct de vedere tehnic de către omul de afaceri Bokor Zoltan.

Intervenţiile domnilor preşedinţi Rosner, Vajda şi Bagoly au suscitat un real interes din partea candidatului USL, care i-a asigurat la final că nu este nici prima şi nici ultima dată când va apela la expertiza lor asupra situaţiei economice din zonă, dar şi din regiune, mulţumindu-le pentru ideile şi iniţiativele constructive. Luni, 21 mai a.c., în Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene, va avea loc a doua dezbatere publică promovată de către candidatul USL Mădălin Guruianu, de data aceasta subiectele centrale fiind educaţia, cultura, tineretul şi sportul.

Bistrița Năsăud

USL Bistriţa-Năsăud a debutat în forţă în campania electorală, efectuând în primele trei zile deplasări în mai multe comune din diverse zone ale judeţului, pentru a-şi prezenta candidaţii şi proiectele. Vineri, 11 mai a.c., echipele USL au vizitat zona de câmpie a județului, respectiv comunele Sânmihai, Miceşti, Silivaş şi Urmeniş. Sâmbătă, 12 mai a.c., a urmat Valea Someşului, localnicii din Sângeorz-Băi, Maieru, Rodna şi Şanţ având parte de o primă vizită a reprezentanţilor USL, care au distribuit materiale informative privind aspectele de interes major aflate pe agenda celor care le solicită votul. Duminică, 14 mai a.c., au avut loc lansările candidaţilor USL în comunele Maieru şi Romuli, Nicu Cîrdan, respectiv Ioan Moniţa. Ambele evenimente s-au desfăşurat într-o atmosferă de sărbătoare, sălile căminelor culturale fiind arhipline, dovadă că oamenii propuşi de USL au stârnit interesul cetăţenilor şi s-au făcut ascultaţi.

,,Prin candidatura mea îmi asum automat o datorie morală faţă de Maieru, comună care sincer vă spun, a rămas în urmă la capitolul dezvoltare. Vreau ca împreună  să readucem în prim-plan spiritul de altădată, acel ceva care ne face diferiţi pentru a ne recâştiga identitatea”, a declat Nicu Cîrdan în discursul său.

La Romuli, lansarea candidaturii lui Ioan Moniţa a coincis cu inaugurarea noului Cămin Cultural, care, în opinia celor prezenţi, este până la această dată cel mai modern din judeţ.

Mureș

Candidatul USL la președinția Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, a fost prezent luni, 14 mai a.c., în comuna Crăieşti. Însoţit de primarul Vereş Vasile şi de consilierii locali, Ciprian Dobre a vizitat fabrica de materiale medicale din Crăieşti unde s-a întâlnit cu personalul acestei unităţi de producţie. A ascultat problemele oamenilor şi a rămas surprins de simplitatea şi buna desfăşurare a activităţii, mare parte din aceasta datorându-se sprijinului necondiţionat al administraţiei locale conduse de Vasile Vereș. Candidatul USL a declarat: ’’Este momentul ca în majoritatea localităţilor să se facă astfel de investiţii pentru a asigura pe termen mediu şi lung locuri de muncă. În acest mod putem evita migraţia oamenilor şi să contribuim la prosperitatea şi creşterea nivelul de trai în localităţile mici.’’

***

În piaţa de zi din Luduş, Ciprian Dobre s-a întâlnit cu localnicii veniţi cu produse în piaţă. Alături de candidatul USL la primăria Luduş, Cristian Moldovan, a dialogat cu cei prezenţi, iar în urma acestor discuţii a rezultat, ca o prioritate, necesitatea renovării acestei pieţe şi nu mutarea ei într-un perimetru mai restrâns, lipsit de locuri de parcare şi de căi de acces, adică într-un spaţiu total impropriu desfăşurării activităţii. În comuna Cuci, primarul Ilie Şuta i-a prezentat lui Ciprian Dobre două investiţii autohtone, o fabrică de mobilă unde lucrează peste 40 persoane şi o topitorie. Plăcut impresionat de cele văzute, Ciprian Dobre a încurajat astfel de iniţiative. În acelaşi timp, s-a discutat cu cei prezenţi despre proiectul de apă şi canalizare pentru satele aparţinătoare comunei Cuci, proiect care va constitui o prioritate pentru candidatul USL, dacă va câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean. Programul lui Ciprian Dobre a continuat în oraşul Ungheni unde, alături de Victor Prodan, primarul oraşului Ungheni, a vizitat investiţiile locale ridicate pe fosta platformă Avicola. Problemele cetăţenilor sunt multiple, reale şi necesită o preocupare permanentă şi necondiţionată.

Vâlcea

Duminică, 13 mai a.c., candidatul USL la Preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, împreună cu preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican şi senatorul PSD Laurenţiu Coca au fost prezenţi în comuna Berislăveşti la lansarea candidaţilor USL la primăria Berislăveşti, liberalul Ion Buşagă  fiind aproape de un nou mandat de primar. La eveniment au mai fost prezenţi şi candidaţi ai USL la CJ Vâlcea. Lansarea candidaţilor USL a coincis cu Ziua comunei Berislăveşti, acţiune marcată şi printr-un spectacol susţinut de artişti locali. Cu această ocazie, s-a inaugurat un dispensar medical, iar câteva cupluri care au aniversat 50 de ani de căsătorie au fost premiate de primarul Ion Buşagă.În aceeaşi formulă, seria lansărilor candidaţilor USL a continuat în comunele Câineni (unde candidat este liberalul Ion Nicolae ) şi Titeşti unde candidat este Cătălin Daneş, actual primar,  membru PNL. În aceste localităţi au avut loc întâlniri cu locuitorii comunelor respective.

***

                Candidatul USL la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, senatorul Emilian Frâncu, a participat sâmbătă, 12 mai a.c., împreună cu echipa sa şi cu deputatul PNL Ludovic Orban la o acţiune de ecologizare pe dealul Capela. In aceeaşi zi, deputatul PNL Ludovic Orban a fost prezent în comuna Ioneşti, unde a avut loc lansarea candidaţilor USL din localitate. Au fost prezenţi mai mulţi candidaţi la Consiliul Judeţean Vâlcea din partea PNL .

De asemenea, a avut loc lansarea candidatului USL la primăria comunei Drăgoeşti, actualul viceprimar Gheorghe Melente, precum şi a echipei sale de consilieri. La lansare, alături de Ludovic Orban, au mai fost prezenţi preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, candidatul USL la Preşedinţia CJ Vâlcea, senatorul PSD Laurenţiu Coca.

Liderii USL au participat în continuare şi la lansarea candidaţilor Uniunii în comuna Lungeşti. În prezenţa a peste 300 de locuitori, a avut loc o serbare câmpenească, candidatul USL la Primăria comunei Lungeşti Tiberiu Costea fiind aplaudat pentru discursul său convingător.

Cluj

Dezbaterea cu tema „Educaţia – cea mai profitabilă investiţie”, organizată la sfârșitul săptămânii trecute de candidatul USL la Primăria municipiului Cluj-Napoca, liberalul Marius Nicoară, ultima din ciclul evenimentelor „Îmi pasă de Cluj”, a adunat peste 150 de cadre didactice.Cu această ocazie, Marius Nicoară a declarat: “Din păcate, în ultimii ani în România, s-au luat decizii fără consultări. Vă promit că, dacă voi ajunge primar, nu voi uita problemele semnalate. În mod cert, învăţămîntul va fi, pentru mine, o prioritate. Am colaborat cu foarte mulţi dintre dvs în calitate de preşedinte al CJ, deşi multe dintre unităţi nu erau în subordinea directă a CJ, am făcut multe pentru învăţămîntul clujean. În schimb, Primăria are putere, are dreptul de a investi şi poate să facă foarte multe  – şi le vom face, astfel încît următorii patru ani să rămînă în conştiinţa învăţământului liceal  şi universitar clujean ca ani în care s-au făcut progrese reale în aceast domeniu.”

***

Marius Nicoară, candidatul USL la Primăria Cluj-Napoca, şi-a lansat sâmbătă, 12 mai a.c., programul electoral, alături de candidaţii USL la Consiliul Local.La lansarea a participat şi vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Norica Nicolai, care a anunțat că, pe 6 iunie, se va desfăşura la Cluj-Napoca o întâlnire cu unul dintre directorii Băncii Europene de Investiţii (BEI) şi cu reprezentanţi ai Comisiei Europene pentru a începe o campanie de sensibilizare în scopul finanţării unor mari proiecte în acest oraş al Transilvaniei.

***

În cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o duminică, 13 mai a.c., candidatul USL la Primăria Municipiului Cluj-Napoca, senatorul liberal Marius Nicoară, a anunţat rezultatele campaniei „USL are grijă de sănătatea ta”, prin care s-a dorit verificarea stării de sănătate a cetățenilor Clujului. Această acțiune a fost un succes, interesul clujenilor a fost mult mai mare decât s-a estimat. Aproape 4600 de clujeni au fost testați în corturile special amenajate în toate cartierele Clujului. Aceștia au fost apoi îndrumați spre specialiști pentru un diagnostic și un tratament corespunzător. Marius Nicoară a anunțat că acțiunea va continua și pe parcursul lunii mai.

Suceava

Sâmbătă, 12 mai a.c., a avut loc la Suceava lansarea candidaților USL pentru primăriile din județ și consiliul județean. În prezența a peste o mie de oameni, liderii USL Suceava, candidați în cadrul alegerilor din 10 iunie, la președinția Consiliului Județean Suceava, respectiv la Primăria Municipiului Suceava, s-au arătat încrezători în schimbare și au lansat manifestul Suceava merită o șansă.

***

Candidatul USL la funcția de primar al Municipiului Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, va participa miercuri, 16 mai, începând cu ora 11.00 la o întâlnire cu locuitorii cartierului George Enescu din Suceava, întâlnire ce va avea loc în zona Pieței Mici.

Prahova

Vineri, 11 mai a.c., în Parcul « Dimitrie Ghica » din Sinaia, a avut loc lansarea oficială a candidatului USL la Primăria Sinaia, liberalul Vlad Oprea. La eveniment au participat președintele PNL Prahova și vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Roșca, împreună cu alți reprezentanți județeni ai Partidului Național Liberal. Vlad Oprea este primarul în funcție al orașului Sinaia și candidează pentru un nou mandat, având cele mai mari șanse să câstige lupta.

***

Vineri, 11 mai a.c., la Centrul Cultural « Ion Manolescu » din Breaza, a avut loc lansarea oficială a candidatului USL la Primăria Breaza, liberalul Constantin Bălășescu,. La eveniment au participat presedintele PNL Prahova și vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Roșca, împreună cu alți reprezentanți județeni ai Partidului Național Liberal.

Constanța

Duminică, 13 mai a.c., a avut loc lansarea candidatului USL la Primăria Crucea, actualul primar Gheorghe Frigioi. La eveniment au participat parlamentarii PNL de Constanța, senatorul Puiu Hașotti și deputatul Mihai Lupu, și vicepreședintele PNL Constanța, consilierul județean Sorin Ciutureanu. Cu această ocazie, a fost inaugurat dispensarul din localitate, de care vor beneficia cei aproximativ 4.000 de locuitori din Crucea, dar şi cetăţenii din localităţile limitrofe, precum Pantelimon, Topalu și Horia.

Vrancea

Marți, 15 mai a.c., vor avea loc mai multe acțiuni ale echipelor electorale USL în județul Vrancea. La ora 15 la caminul Cultural din localitatea Obrejiţa va avea loc o întâlnire cu echipele de campanie din localitaţile Gugeşti, Slobozia Ciorăşti, Popeşti, Milcovul, Sihlea, Slobozia Bradului, Urecheşti, Gura Caliţei, Dumbrăveni, Bordeşti, Dumitreşti, Jitia, Chiojdeni, Vintileasca, tîmboieşti, Obrejiţa şi Băleşti. Caravanele electorale USL vor calatori în localităţile Vânători şi Vărteşcoiu.

La ora 18 la Cinematograful „Balada” din municipiul Focşani va avea loc o întâlnire a militanţilor USL din Municipiul Focşani. La finalul zilei vă vom informa în legătură cu activităţile şi întâlnirile care au avut loc la aceste evenimente precum şi cu evenimentele ce vor avea loc mâine, 16 mai 2012.

Biroul de Presa al USL

presa@uslonline.ro

15 mai 2012

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: