Declarații de presă – vicepreședintele PNL, Relu Fenechiu, la finalul ședinței BPC 21 mai 2012

În Biroul Politic Central al Partidului Național Liberal astăzi mai mulți miniștrii au prezentat situația politică și economică pe care au găsit-o în momentul în care au ajuns în ministerele dumnealor. Cel puțin în trei ministere: Ministerul Economiei, Ministerul Dezvoltării Regionale și Ministerul Transporturilor unde există suspiciuni de drenare a banilor publici în ultimii ani, s-a hotărât verificarea tuturor achizițiilor publice și a banilor cheltuiți acolo. De asemenea, s-a decis constituirea unei comisii care va fi condusă de domnul Călin Popescu Tăriceanu, o comisie care va analiza și va căuta o soluție în ceea ce privește restiutuirea integrală a proprietăților sau despăgubirea integrală a proprietarilor. După cum știți, guvernul PDL a propus să nu mai fie despăgubiți integral proprietarii, și noi ca un Partid Național Liberal avem obligația să găsim soluții pentru aceasta.

Jurnalist : Din această comisie vor face parte doar reprezentanți ai Partidului Național Liberal sau și de la celelalte partide?

R. Fenechiu: Domnul Călin Popescu Tăriceanu a fost însărcinat să înființeze această comisie, bineînțeles că vor face parte reprezentanți ai mai multor partide. Urmează să discutăm în USL această chestiune.

Jurnalist: Despre neregulile de la cele trei ministere ați putea da mai multe detalii?

R. Fenechiu: Nu vă pot da detalii acum, pentru că abia au început aceste controale, cert este că avem niște termene foarte scurte în acordurile cu Fondul Monetar Internațional și instituțiile europene. Domnul Daniel Chițoiu a venit cu propunerea de numire rapidă la societățile care urmează în viitorul apropiat sau mai îndepărtat a fi privatizate, de manageri profesioniști în primă fază. Este un prim pas spre managenetul privat, ceea ce este important este că trebuie să schimbăm conducerile politice ale acestor instituții. Vă mulțumesc!

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: