Inpolitics – Urmatorul cutremur in PDL: Seculici trece la PNL in ajunul alegerilor

Greul liberal Dan Radu Rușanu anunță azi, într-un interviu acordat unui cotidian local, că în cel mult două săptămîni, un important nume pedelist va trece la liberali, ceea ce va produce un seism în partidul lui Boc de calibrul celui produs de plecarea lui Sorin Frunzăverde.

Rușanu nu spune public cine este importantul lider, dar o facem noi, citînd surse de la vîrful partidului: e vorba de legendarul cumătru al președintelui Traian Băsescu, baronul arădean Gheorghe Seculici, președintele organizației județene a PDL și vicepreședinte național. Acesta negociază intens cu liberalii încă din luna martie, și va aduce cu sine grosul aleșilor locali ai PDL, plus 2-3 parlamentari.

Fostul vicepremier Seculici a fost interesat de șefia Consiliului Județean Arad, dar a fost preferat în locul său Nicolae Ioțcu, grație sforilor trase în Biroul Județean de propriul ginere, Gheorghe Falcă.

Dezertarea lui Seculici în ajunul alegerilor va da o lovitură de moarte alianței ”Mișcarea creștin-democrată” pritocite de PDL în județ, împreună cu PER, numai ca să scape de numele blamat de alegători, ca și de siglă și culoare.

Nu doar că Seculici are o forță și o influență de temut, în plan politic, în județ, dar el ține în mînă, foarte important de consemnat, voturile protestanților din regiune, în calitate de adept al cultului adventist. Iar aceștia, se știe, în Ardeal sunt mulți și disciplinați, astfel că se constituie într-o masă electorală deloc de neglijat.

Etichete:, , , , , ,

3 comentarii pe “Inpolitics – Urmatorul cutremur in PDL: Seculici trece la PNL in ajunul alegerilor”

 1. berenger 21 mai 2012 la 5:26 PM #

  acu inteleg de ce are nevoie asa tare usl de vum: diferenta de la 55 la 80% e ca sa fie loc pentru traseistii pdl. numai ca eu am o mica problema (ca de obicei 🙂 ): daca viitorul parlament va fi, in majoritate covarsitoare, compus din aceeasi oameni, cam cum se vor schimba lucrurile in tarisoara noastra oropsita?

  Apreciază

  • Gondolin 21 mai 2012 la 6:36 PM #

   loc pentru traseisti… dar si spatiu de manevra pentru modificarea Constitutiei si pentru legile organice care vor trebui trecute prin Parlament, iar nu prin OU.

   Apreciază

 2. victorialiberalismului 22 mai 2012 la 9:12 AM #

  O fi VUM un pic cam nedemocratic,dar daca vrem ca tara asta sa iasa din criza atunci trebuie sa oferim USL o majoritate cat mai larga.Cu acea majoritate va putea fi dat jos Basescu (sursa tuturor relelor din tara asta),va putea fi modificata Constitutia (care acum e plina de ambiguitati si lasa loc la interpretari aiuritoare),va putea fi desfiintata Curtea Constitutionala (CARE ACUM E PLINA DE OAMENII PEDELEULUI SI VA ACTIONA CA O FRANA IN CALEA SCOATERII ROMANIEI DIN CRIZA).Trebuie inteles odata pentru totdeauna ca PDL nu este un partid politic.PDL este o gasca de mafioti pusi pe jaf,iar cu hotii nu se negociaza nimic.Hotii sunt bagati la puscarie.

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: