Buletin electoral privind activitatea candidaţilor liberali la alegerile locale 22 mai 2012

București

Candidatul USL la Primăria Sectorului 6, Rareş Mănescu, a iniţiat un program de consultare a cetăţenilor pe tema primului spital din Sectorul 6, pe care îl va construi după ce va deveni primar.  Echipe de activişti USL merg din casă în casă pentru a afla de la locuitorii Sectorului 6 cum doresc să se numească primul lor spital, ce specializări medicale ar trebui să fie prioritare şi multe alte lucruri importante despre acest subiect.

Miercuri, 23 mai a.c., la ora 10.30, Rareş Mănescu şi liderul PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, vor solicita părerea locuitoriilor din Sectorul 6 asupra modului în care doresc să arate spitalul din sector. Acţiunea va avea loc pe Aleea Dealul Măcinului, numărul 1, bloc A44B, scara 4. Rareş Mănescu va prezenta şi concluziile primelor două zile de sondaj.

***

Candidatul USL la Primăria Sectorului 6, Rareş Mănescu, i-a cerut astăzi ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, să grăbească finalizarea construcţiei Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei.

Însoţit de ministrul Silaghi, viitorul primar al Sectorului 6 a efectuat o vizită pe şantierul Magistralei 5 de metrou, la viitoarea staţie de metrou Academia Militară (în zona Răzoare). Cei doi au dat asigurări că proiectul prin care locuitorii din sectorul 6 vor avea parte de o magistrală de metrou care să le uşureze transportul în comun va fi o prioritate absolută atât a Ministerului Transporturilor, cât şi a administraţiei locale. „Locuitorii din Sectorul 6 s-au săturat de promisiuni şi  termene amânate în cazul proiectelor majore de infrastructură. Asigurările primite din partea ministrului Silaghi confirmă că avem soluţii concrete şi sprijin în Guvern pentru a rezolva una din marile bătălii pe care le vom câştiga – fluidizarea traficului în Sectorul 6 “, a declarat Rareş Mănescu. Traficul este una din cele 5 bătăliile pe care Rareş Mănescu îşi propune să le câştige prin preluarea mandatului de primar al Sectorului 6, alături de câinii vagabonzi, primul spital din sector, siguranţa copiilor şi locurile de muncă. La rândul său, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a declarat că lucrările la Magistrala 5, tronsonul Râul Doamnei-Eroilor, au o întârziere de 1-2 luni, care însă va fi recuperată, astfel încât termenul de finalizare, anul 2015, să fie respectat. Lucrările la tronsonul Universitate – Drumul Taberei din Magistrala 5 au fost inaugurate în noiembrie anul trecut. În martie 2011, Metrorex a semnat un contract de 215 milioane euro, fără TVA, pentru execuţia tronsonului Râul Doamnei-Eroilor.

Covasna

La iniţiativa lui Mădălin Guruianu, candidat al Partidului Naţional Liberal, cu susţinerea Uniunii Social Liberale pentru Primăria Sfântu Gheorghe, a avut loc la Sala Albastră Gábor Áron a Bibliotecii Judeţene o dezbatere despre educaţie, cultură, tineret, sport şi responsabilitate legislativă. Pe scurt, subiectele lansate în discuţie în zona educaţiei au fost: şcoli adaptate la nevoile pieţei, subvenţii şi reduceri de taxe pentru angajatorii de tineri sub 35 de ani, promovarea educaţiei non-formale, “Bursele Sfântu Gheorghe pentru profesori”, introducerea cardului pentru tineri “I love Saint George”, implementarea devizelor “nici o şcoală fără wireless performant” şi “investim în cea mai importantă resursă a zonei, oamenii!”, plus promovarea bilingvismului în şcoli şi susţinerea învăţământului plurilingvistic, în dauna celui monoetnic.  În zona culturală şi de sport, Mădălin Guruianu a propus formulare şi analiză online asupra proiectelor depuse la Consiliul Local, reabilitarea şi refacerea tuturor şcolilor şi grădiniţelor din oraş, plus a celor două instituţii importante de spectacol, “Andrei Mureşanu” şi “Tamasi Aron”, accentul pus pe Sărbătorile Întregii Comunităţi: Crăciunul, Zilele Sfântu Gheorghe, dar şi cele Sportive, amenajarea de piste de biciclete pornind de la principiul “nici un drum reamenajat fără pistă de biciclete”, promovarea voluntariatului şi a educaţiei continue. Invitaţi de marcă au fost prezenţi la întâlnire şi au analizat într-o manieră constructivă propunerile avansate. Dr. Cziprian Loránd, profesor universitar şi candidat al PNL pentru Consiliul Local Sfântu Gheorghe, a vorbit despre importanţa bilingvismului şi încurajarea şcolilor mixte. Marilena Profiroiu, notar public şi candidat al PNL pentru Consiliul Local Sfântu Gheorghe a vorbit despre importanţa legalităţii şi responsabilităţii hotărârilor locale, dar şi despre conceptul de “acte prietenoase pentru cetăţeni” şi importanţa popularizării noilor reglementări juridice. Un moment aparte din întâlnirea a fost când a vorbit proaspătul Campion Naţional la tenis în scaun rulant, Ciprian Anton. Acesta a subliniat realele probleme cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi în Sfântu Gheorghe, dar şi suportul important oferit de către Comisia de Sport şi Tineret a Consiliului Local Sfântu Gheoghe în ultimii ani, pentru a reuşi să ajungă să-şi împlinească visul de a reprezenta oraşul şi ţara la Jocurile Paralimpice de la Londra.

Călărași

Sâmbătă, 19 mai a.c., a fost lansată candidatura lui Victor Constantin, propunerea Uniunii Sociale Liberale pentru Primăria comunei Dragalina. În prezenţa președintelui  Răducu George Filipescu, a deputatului Damian Ioan si a celorlalți candidați pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, Victor Constantin şi-a lansat platforma electorală cu care candidează pentru un nou mandat la Primăria Dragalina.

***

Începând cu data de 10 iunie 2012, comuna Dichiseni poate avea un nou primar în persoana candidatului Uniunii Sociale Liberale, Iulian Radu. Acesta este o persoană ambițioasă şi tenace şi este sprijinit de o echipă puternică de consilieri locali.

Iulian Radu este membru cu state vechi în Partidul Naţional Liberal şi are șanse foarte mari să-l învingă pe actualul primar PDL din comuna Dichiseni.

***

În comuna Unirea, Uniunea Social Liberală mizează pe continuitate. Actualul Primar, Ion Olteanu candidează pentru un nou mandat  sub sigla USL. Lansarea candidaturii a avut loc în căminul cultural al comunei Unirea, un imobil modernizat în actualul mandat și care arată a secolul 21,  așa cum ne-am dori sa fie toate lăcașurile de acest gen din tot județul.

***

Ultima candidatură lansată în seara zilei de 19 mai a.c. a fost cea a liberalului Aniel Nedelcu, care si-a anunţat intenția de a deveni primarul comunei Borcea. Aniel Nedelcu este un tanar plin de elan, care şi-a propus un program electoral complex, axat în principal pe crearea locurilor de muncă și modernizarea comunei. Despre Aniel au vorbit cu mult entuziasm susţinătorii săi,  demonstrând că au mare încredere în șansa lui Aniel Nedelcu la Primăria comunei Borcea.

Olt

Luni, 21 mai a.c., cu ocazia sărbătorii religioase a sfinţilor Constantin şi Elena, au avut loc mai multe lansări de candidaţi PNL și USL pentru funcţiile de primari şi consilieri pentru alegerile de la 10 iunie 2012. Astfel, în comuna Curtişoara, în incinta Căminului Cultural, a avut loc lansarea candidatului PNL la funcţia de primar, Cosmin Ungureanu, şi a echipei de consilieri. Au fost prezenţi în sală un număr de aproximativ 250 de susţinători. La manifestare au participat deputatul PNL Ludovic Orban şi membri ai conducerii locale şi judeţene a Partidului Naţional Liberal.

***

În comuna Văleni a avut loc lansarea candidatului PNL la funcţia de primar Ion Şofaru. Într-o atmosferă primitoare, un număr de 400 de susţinători au fost alături de candidat şi de deputaţii Ludovic Orban şi Gigel Stirbu, care au transmis participanţilor mesajul de încurajare şi dorinţa candidaţilor PNL de a schimba soarta comunei.

***

Deputatul PNL Ludovic Orban, împreună cu echipa de campanie a filialei judeţene Olt a PNL, s-a deplasat apoi în comuna Vişina Nouă, unde au participat la un marş de susţinere a candidatului local –Stelian Dobre, urmat de o cuvântare pe scena amenajată în incinta târgului săptămânal din localitate. La această manifestare au participat aproximativ 200 de susţinători.

***

În comuna dunăreană Gura Padinii a avut loc lansarea candidaturii reprezentantului PNL la funcţia de primar – George Cranta. Evenimentul a adunat în centrul comunei 600 de susţinători, alături de candidatul liberal aflându-se și președintele PNL Olt,Ioan Ciugulea, și deputatul Varujan Vosganian.Pe scena amenajată, s-au ţinut discursurile candidaţilor şi ale invitaţilor, sustinătorii candidatului fiind convinşi de victorie.

În Balş, echipa judeţeană de campanie a PNL s-a întâlnit cu membri şi susţinătorii Partidului Naţional Liberal din acest oraş, care s-au adunat pentru a discuta cu cetăţenii oraşului în vederea susţinerii candidaturii primarului PNL în funcţie, Mădălin Teodosescu, la un nou mandat de primar din partea USL. Au participat din partea filialei judeţene preşedintele Ioan Ciugulea, deputatul Gigel Ştirbu, alţi membri ai echipei de campanie. La această manifestare s-au alăturat un număr de aproximativ 250 de membri şi susţinători.

***

Comuna Giuvărăşti a fost în strai de sărbătoare. Aici s-a sărbătorit ziua comunei, zi ce se sebează odată cu ziua de Sfinţii Constantin şi Elena. Pe scena din incinta şcolii din localitate au evoluat ansamblurile locale de copii şi elevi, ansambluri de muzică, dansuri şi jocuri tradiţionale. Au avut loc decernări de premii şi diplome. La finalul manifastaţiei pe scenă au urcat copreşedinţii USL la nivelul  judeţului Olt, Ioan Ciugulea din partea PNL şi Paul Stănescu din partea PSD, alături de domnii deputaţi Ludovic Orban şi Gigel Stirbu.  Invitaţii au adresat cuvinte de mulţumire şi laudă la adresa candidatului de primar USL din partea Partidului Naţional Liberal, primarul în funcţie Dorel Imireanu pentru felul în care arată comuna şi pentru modul în care a organizat această manifestare. Manifestarea a fost animată de prezenţa a unui număr de peste 400 de persoane, care au aplaudat şi apreciat programul prezentat.

Bistrița Năsăud

USL Bistriţa-Năsăud a derulat, la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe activităţi comune, cu scopul de a-şi expune şi supune dezbaterii oferta electorală pentru fiecare comună în parte.                  Duminică, 20 mai a.c., au fost vizate localităţile Nuşeni, Salva şi Nimigea, localităţi care îi au ca potenţiali primari pe Mihai Pop ( USL-PNL ), Gheorghe Onul (USL-PSD ), respectiv Mircea Runcan ( USL-PSD ).

Fiecare dintre cei trei menţionaţi şi-a prezentat consilierii cu care ar vrea să colaboreze în următorul mandat, fiecare echipă fiind una mixtă, formată din reprezentanţii partidelor de alianţă. Obiectivele comune şi nevoile stringente ale celor trei comune amintite au contribuit la dezvoltarea unui parteneriat util.

***

Reprezentanţii conducerii PNL Bistrița-Năsăud au desfăşurat la sfâşitul săptămânii un adevărat tur al judeţului, din dorinţa de a fi alături de fiecare candidat în parte, indiferent de zonă şi distanţă.

Duminică, 20 mai a.c., au avut loc o serie de lansări de candidaturi la Poiana Ilvei, Feldru, Prundu Bârgăului şi Dumitriţa.

Eugen Benţa este candidatul susţinut de PNL pentru comuna Poiana Ilvei. La Feldru, candidatul PNL este Zamfir Galbin, în vreme ce la Prundul Bârgăului, Partidul Național Liberal l-a înscris în cursa pentru primăria comunei pe Ilie Avram.

Nica Petronel este liberalul desemnat să candideze la funcția de primar al comunei  Dumitriţa.

 (Atașat și fotografii de la eveniment)

 

Dâmbovița

 

Miercuri, 23 mai a.c., candidatul USL pentru Primăria Municipiului Târgovişte, Gabriel Grozavu,  se va deplasa, din ușă în ușă, în intervalul orar 1000 – 1300, prin câteva cartiere ala municipiului, alături de deputatul PNL Ludovic Orban .

***

Tot mâine, începând cu ora 1700, la Căminul Cultural din comuna Dărmăneşti, va avea loc lansarea candidatului USL pentru funcţia de primar, Gheorghe Băleanu.

***

            Miercuri, 23 mai a.c., candidatul PNL pentru Primăria comunei Ocniţa, Constantin Drăgoi, va avea o serie de întâlniri cu cetăţenii din comună.

***

Tot mâine, candidatul PNL pentru primăria comunei Gura Ocniţei, Mihai Niţă, va avea o serie de întâlniri cu cetăţenii din comună.La aceste acţiuni participă şi deputatul PNL Ludovic Orban.

Caraș-Severin

 

La sfârșitul săptămânii trecute, echipa liberală, condusa de Marcel Vela –  presedintele PNL Caraş Severn, s-a întâlnit cu locuitorii din mai multe localități din Clisura Dunării.

La Moldova Nouă, liberali au fost alături de primarul dr.ing. Ion Chisaliţă la lansarea candidaturi pentru un nou mandat. Ion Chisaliţă a prezentat proiectele de dezvoltare pe care le-a iniţiat, unele finalizate, altele în curs de realizare. În timpul mandatului său la Moldova Nouă, au fost create 800 de locuri de muncă.

La Sichevița, Marcel Vela și echipa sa îl susțin pe candidatul USL Nicolae Kramer, un om cu certe calități profesionale și morale.

La Berzasca, a avut loc lansarea candidaturi pentru un nou mandat de primar din partea USL a lui Petrişor Furdui. În ultimii ani, Petrişor Furdui a obținut finanțări de zeci de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură și turism.

La toate întâlnirile, Marcel Vela a subliniat faptul că, prin venirea lui Sorin Frunzăverde în PNL, a început un proiect benefic pentru Caraş Severin, pentru România.  S-a reusit schimbarea guvernului, cu efecte pozitve pentru cetățean, cum ar fi anularea contribuțiilor plătite din pensii în mod abuziv.

La întâlnirile din Clisura Dunării au participat Ionesie Ghiorghioni – președintele interimar al Consiliului Judeţean Caraș-Severin,senatorul liberal Iosif Secăşan, candidați la Consiliul Județean și tineri liberali.

***

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc la lansarea candidatului USL la Primăria staţiunii Băile Herculane, Petrişor Golopenţa. La eveniment a participat și Marcel Vela, președintele PNL Caraș Severin. Petrişor Golopenţa a prezentat prioritățile mandatului său, prioritățile dorite de ceățtenii stațiunii. Marcel Vela a sublinat faptul că trebuie ca stațiunea să renască și a discutat deja această problemă cu actualul minstru al Dezvoltării Regionale și Turismului, secretarul general al PNL, Eduard Helvig.

Prahova

Duminică, 20 mai a.c., a avut loc lansarea oficială a candidatului USL  la Primăria Podenii Noi, Mihai Alionte. Alături de candidatul liberal s-a aflat și președintele PNL Prahova, Mircea Roșca.

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu pe “Buletin electoral privind activitatea candidaţilor liberali la alegerile locale 22 mai 2012”

  1. istfan 30 mai 2012 la 12:41 AM #

    MIRCEA RUNCAN SAU MUTU BOCI TOT UNA

    Apreciază

<span>%d</span> blogeri au apreciat: