Crin Antonescu: „Rezultatele alegerilor arată că USL este o construcţie politică majoră”

antonescu_saluta.jpg

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că rezultatul alegerilor locale de duminică arată că USL este o construcţie politică viabilă, subliniind că lucrul cel mai important este legat de faptul că majoritatea cetăţenilor au ţinut să-şi exprime dreptul la vot.

„Cel mai important lucru este că aceste alegeri au dovedit că o majoritate a cetăţenilor României au ţinut să-şi exprime opţiunea politică, să participe la ceea ce este esenţial în democraţie, şi anume exprimarea opţiunii lor cu ocazia alegerilor. (…) Rezultatele categorice aşa cum apar din exit-poll-uri şi cum sperăm să fie confirmate arată că USL este o construcţie politică viabilă, că ea este de departe principala opţiune a alegătorilor din România, că toate lucrurile pe care le-am spus şi le-am făcut în mai bine de un an şi jumătate au fost pe înţelesul şi dorinţa tuturor acestor oameni”, a spus Antonescu, la conferinţa comună a copreşedinţilor USL.

El le-a mulţumit cetăţenilor care au participat duminică la vot şi a arătat că responsabilitatea celor aleşi în administraţia locală, dar şi a conducerii USL este mare. Luăm act de încrederea oamenilor şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a răspunde acestei enorme aşteptări, enorme speranţe şi enorme încrederi”, a susţinut Antonescu. Liderul PNL a precizat că nu doreşte să comenteze nimic despre adversarii politici, arătând că „rezultatele vorbesc de la sine”.

În final, el a făcut apel la reprezentanţii USL din secţiile de votare să-şi facă datoria şi să nu le lase nicio şansă celor care ar încerca să schimbe rezultatele alegerilor. „Fac apel la toţi reprezentanţii noştri din secţiile de votare să nu se lase cuprinşi de euforia exit-poll-urilor, să-şi facă datoria până la capăt câteva ore încă, până când ceea ce oamenii au exprimat prin vot este consemnat, este fixat şi este sigilat în documentele oficiale. Este foarte important acest lucru peste tot. Este foarte important la Cluj, la Craiova, Ploieşti, în toate locurile din ţară, unde nu trebuie să lăsăm nicio şansă celor care ar mai încerca într-un fel sau altul să modifice voinţa exprimată clar de cetăţenii României astăzi”, a afirmat preşedintele PNL. AGERPRES

Reclame

Etichete:, , , , ,

4 comentarii pe “Crin Antonescu: „Rezultatele alegerilor arată că USL este o construcţie politică majoră””

 1. alincristea 11 iunie 2012 la 9:20 AM #

  Ar vrea Crin…

  Mai vorbim in ianuarie… 🙂

  Apreciază

 2. Nepotu 11 iunie 2012 la 12:23 PM #

  Mie mi se pare ca rezultatul alegerilor au consfintit punerea in practica a decesului liberalismului si a dreptei in Romania.Din acest moment, glumitza ” USL=Unde sunt liberalii?” e din pacate o realitate crunta pentru ” tovarasii de drum” ai partidului rosu. Iar daca mai adaugam si faptul ca masurile socialiste sustinute de liberali vor duce in cel mult 6 luni la grecizarea tarii, avem imaginea completa a catastrofei politico-economice numita odinioara Partidul National Liberal.

  Apreciază

  • Gondolin 11 iunie 2012 la 1:05 PM #

   nepotu’, pe ce te bazezi cand afirmi asta? Pe previziunile matusii Tamara? Msurile alea socialiste (cica..) le avea in vedere si guvernul MRU si pedeleul lui Boc. Iar victoria USL duce la intarirea, implicita, in teritoriu a PNL. Asa incat despre decesului liberalismului… ma va! Nu mor caii cand vor cainii,

   Apreciază

   • Nepotu 11 iunie 2012 la 1:30 PM #

    in politica romaneasca s-a acreditat ideea ca, daca critici un partid, automat esti sustinator al ” celorlalti”.Nimic mai fals in ceea ce ma priveste! (apropo, matusa Tamara ar fi votat sigur cu USL….)
    Ideea ca PDL-ul avea aceleasi idei economice vine in sprijinul ideii ca de 20 de ani tara este condusa numai de stanga. Declarata (PSD, PSM) sau imbracata in haine de dreapta (PNL, PDL, UFD, PC). Economia Romaniei este de 22 de ani un socialism feroce, care sufoca orice initiativa pur privata, dezvoltarea apartinand „capitalistilor” imbogatiti prin contracte cu statul.Aceiasi „capitalisti”, lasati in mediul concurential, esueaza lamentabil, exemplul afacerilor detinute de d-l Patriciu (MIC.ro) sau falimentul imobiliar al d-lui. Prigoana in SUA fiind elocvente.
    Nu am auzit pana acum nici un partid politic „de dreapta” spunand ca vrea capitalism. Deh, voturile bugetarilor din aparatul de stat, din ce in ce mai multi sub toate guvernele, conteaza mai mult decat individualismul si lassez-faire-ul liberal care au construit lumea apuseana moderna. Abolirea cotei unice si largirea impozitarii, mai degraba decat concedieri masive in aparatul bugetar si in Companii de stat sunt un model economic socialist., la care PNL, ca si PSD , ca si PDL, ca si PNTCD, ca si.. ca si….au apelat mereu.
    Partea proasta (eu as zice partea buna!) este ca din punct de vedere economic criza va obliga tarile sa faca fata individual la soc…nu ne mai putem legana, asemenea presedintelui Basescu, cu ideea ca ” ne va ajuta cineva”…si in al 13-lea ceas, masurile economice vor trebui luate, chiar daca asta va insemna prabusirea establishmentului politico-social actual (lipsa taierii in carne vie va duce oricum la o prabusire si mai dureroasa, pe langa care standardul de viata al romanului de azi va fi un ideal indepartat).Poate va fi „drumul Damascului” si pentru PNL, cine stie? Altfel vor urma cu totii soarta PNTCD.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat asta: