Discursul președintelui PNL, Crin Antonescu, cu prilejul lansării candidaților USL Argeș – 9 noiembrie 2012

“Mă bucur și eu foarte mult că prima întrunire electorală din această campanie o facem împreună, liderii Uniunii Social Liberale, toți, aici în Argeș. Mă bucur că facem această întrunire aici pentru că atunci când Uniunea Social Liberală nu se născuse și puțini credeau că asta se poate întâmpla și domnul Nicolescu, pe de-o parte, și prietenii mei din PNL, Iani Popa, Andrei Gerea au fost printre primii oameni cu care am avut curajul să vorbesc despre asta și au susținut din prima clipă această idee foarte curajoasă.

Astăzi, când Uniunea Social Liberală e o realitate care conduce și va conduce România, mă bucur că sunt împreună cu dânșii și cu dumneavoastră, toți, la acest început de campanie. În al doilea rând mă bucur că începem aici campania pentru că aveți una dintre cele mai serioase, mai performante, mai impunătoare galerii de candidați ai Uniunii Social Liberale din toată țara.

Nu o spun din politețe, nu o spun ca să vă flatez, nu o spun ca să-i flatez pe candidații dumneavoastră. O spun pentru că întâmplător pe cei mai mulți îi cunosc personal, îi cunosc de multă vreme, îi cunosc în calitate de oameni politici, în calitate de profesioniști, în calitate de parlamentari și sunt niște oameni cu adevărat extraordinari.

Aveți de toate în această galerie de parlamentari, dacă vreți, o adevărată experiență politică de bună calitate. Îl aveți pe Bogdan Niculescu – Duvăz pe care de mulți ani îl urmăresc, îl apreciez, îl admir și o fac de pe când nu eram aliați. Dacă vreți, iată, oameni cu un CV profesional de mare consistență. L-ați văzut și la profesorul Valeca, l-ați văzut și la ceilalți colegi. Dacă vreți eleganță, dinamism, mișcare, îi aveți pe Iani Popa, pe Andrei Gerea, unul dintre cei mai atenți ardenți luptători atunci când noi eram în opoziție, un om care a dus în prima linie a Parlamentului, în Camera Deputaților, mereu această bătălie grea pe care am câștigat-o până la urmă.

Aveți candidați și candidate și cu experiență și tineri, toți hotărâți să lupte, dar n-aș vrea să închei acest elogiu sincer la adresa candidaților dumneavoastră, colegii mei, fără a trimite împreună un gând de salut, de mulțumire și de recunoștință față de marele actor și bunul nostru coleg, Mircea Diaconu, un om care v-a reprezentat cu cinste, cu demnitate, cu onoare, un om care s-a bătut fără frică pentru o cauză dreaptă și un om care din cauza unei nedreptăți ca atâtea altele, astăzi nu mai candidează, dar este alături de dumneavoastră, alături de noi toți.

Dragi prieteni,

Nu am vorbit nimic până acum pentru că vreau să închei cu două cuvinte din inimă și la fel de sincere legate de Daniel Constantin. S-a vorbit foarte mult de către cei care vorbesc despre politica românească, despre nevoia de a aduce oameni tineri în politică.

E un lucru adevărat, e un lucru pe care îl știm toți, e un lucru pe care îl faceți dumneavoastră, majoritatea candidaților pe care îi aliniați în fața alegătorilor la aceste alegeri. Probabil că cea mai spectaculoasă poziție pe care un om nu tânăr, ci foarte tânăr pentru politică, este aceea a lui Daniel Constantin, președintele Partidului Conservator, colegul nostru din Uniunea Social Liberală, ministrul Agriculturii.

Este al treilea motiv pentru care mă bucur să începem aici campania electorală pentru că da, suntem mândri și suntem bucuroși să fim alături de colegul, de prietenul nostru Daniel Constantin, la prima sa confruntare cu electoratul.

A dovedit deja că este un foarte bun președinte de partid tânăr, atât de tânăr că se simte și Ponta bătrân. A dovedit deja, în câteva luni, că este un foarte bun ministru tânăr într-un domeniu dintre cele mai grele și mai importante din această țară. Dați-i șansa cu toții să dovedească faptul că va fi un excelent tânăr parlamentar.

Tuturor vă doresc succes în această campanie și vă doresc să aveți tot ceea ce așteptăm cu toții de la guvernarea noastră, de la majoritatea noastră parlamentară, de la noi toți. Și aș vrea să închei spunându-vă că puteți fi siguri de câteva lucruri. Puteți fi siguri că așa cum ne vedeți împreună la începutul acestei campanii, vom fi împreună în toată campania și după aceea, cel puțin patru ani de zile, la conducerea României.

Puteți fi siguri că Victor Ponta va fi prim-ministru. Nu mă bag în treaba primului ministru, dar ceva îmi spune că și Daniel Constantin va fi ministru. Puteți fi siguri, în orice caz, că ne vom respecta cuvântul între noi și mai ales noi, împreună, față de români. Aceasta înseamnă că în patru ani de zile vom face, în sfârșit, România puternică. Doamne-ajută!”

Etichete:, ,

Un comentariu pe “Discursul președintelui PNL, Crin Antonescu, cu prilejul lansării candidaților USL Argeș – 9 noiembrie 2012”

  1. Ioan Brad 9 noiembrie 2012 la 7:28 PM #

    Discurs fără cusur, ca întotdeauna. Să dea Domnul ca tot ceea ce își dorește domnul Crin Antonescu să se împlinească, pentru că acestea sunt și dorințele multora dintre noi!

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: