Discursului președintelui PNL, Crin Antonescu, susținut cu prilejul lansării candidaților USL Teleorman – 9 noiembrie 2012

“Bună seara tuturor!

Dragi prieteni din Alexandria și din Teleorman, când am anunțat decizia de a candida aici, la dumneavoastră, propaganda lui Băsescu a început un mic scandal: de ce fuge Antonescu la Teleorman, ce caută Antonescu la Teleorman, de ce candidează acolo?

Nu fug, le-am spus, am venit cât se poate de liniștit, am venit la timp și am venit la Teleorman din următoarele motive.

Dragii mei,

Fac politică de mulți ani, sunt, împreună cu colegii mei pe care îi vedeți aici în fața dumneavoastră și împreună și cu atâția alții din întreaga țară, sunt unul dintre aceia care am construit Uniunea Social Liberală cu valorile, cu programul ei, cu intențiile ei. Știe toată lumea cine sunt, ce am de gând, ce vreau să fac în politica acestei țări. Aceste lucruri sunt cunoscute cred că de aproape toți românii, că sunt sau nu de acord cu ele, de la Satu Mare la Constanța și de la Botoșani la Turnu Severin.

Am ales să candidez la Teleorman, adică să-i întreb pe oamenii din Alexandria și din colegiul din Teleorman în care candidez dacă vor să-i reprezint în Parlamentul României din următoarele motive: primul este acela că pe mulți dintre dumneavoastră îi cunosc, am fost deputat între 2000 și 2004, toți oamenii pe care i-am cunoscut și cu care am luat legătura cred că n-au niciun motiv să mă evite și nu am eu niciun motiv să nu dau ochii cu ei.

Al doilea lucru, al doilea motiv este acela pe care l-am mai spus despre dumneavoastră la alegerile locale din acest an și anume că sunteți niște oameni cu foarte multă pasiune. Îmi plac oamenii cu pasiune, sunt și eu un om cu pasiune și faptul că sunteți astăzi aici atât de mulți arată că punem pasiune în ceea ce facem, în dorința de a ne bate în această campanie electorală împreună și de a o câștiga.

În al treilea rând, candidatura mea aici înseamnă pur și simplu că din punct de vedere politic eu am încredere în dumneavoastră și cred că și mulți dintre dumneavoastră au încredere în mine. Dumneavoastră veți decide! Dacă am făcut bine venind să candidez la Teleorman nu decid eu, nu decide Adriean Videanu, nu decide Traian Băsescu, decid  cetățenii din Teleorman, decideți voi la 9 decembrie.

Unii cred că eu candidez la Teleorman pentru că aici este un PSD foarte puternic. Ei, da, fir-ar să fie, ce ghinion pentru pedeliști, da, e, un PSD foarte puternic. Să trăiască! Dar ce nu spun ei și ce mulți în țară nu știu este că pe lângă un PSD foarte puternic, avem și un PNL foarte puternic. Să trăiască!

Sunt onorat să candidez ca senator în aceleași colegii cu doi oameni și oameni politici pe care îi cunosc de foarte multă vreme și pe care îi consider nu doar colegi, îi consider pur și simplu prieteni: Liviu Dragnea și Marin Almăjanu. Sunt prieten cu Marin Almăjanu, așa cum sunt prieten cu toți liberalii și cu toți primarii liberalii, mulți dintre ei din perioada 2000-2004 pentru că am fost împreună când ne era foarte greu și n-am plecat niciunul și n-am dezertat niciunul. Sunt prieten cu Marin Almăjanu pentru că a fost și rămâne un om de cuvânt. Sunt prieten cu Marin Almăjanu pentru că pot să mă duc oriunde în acest județ și oriunde printre liberali, cel puțin în această țară, și el va fi salutat cu respect pentru că e un om serios, pentru că e un om de cuvânt, pentru că este un om care a fost mereu alături de mine și îi mulțumesc.

Da, sunt prieten cu Liviu Dragnea și sunt prieten cu Liviu Dragnea pentru că împreună cu Liviu Dragnea, cu Victor Ponta, cu Daniel Constantin, cu Radu Stroe am pornit această construcție pentru milioane de oameni care este Uniunea Social Liberală și vom rămâne împreună până când vom avea o Românie puternică, o Românie nu pentru USL, pentru PSD sau pentru PNL, o Românie pentru toți românii.

Da, sunt prieten cu Liviu Dragnea pentru că are curaj și anunț Parchetul General și Departamentul Național Anticorupție din România că în această campanie electorală și eu îmi voi folosi întreaga capacitate politică de a determina cetățenii din Teleorman și din România să voteze USL.

Nu vreau și nu cred că trebuie să mai vorbim în această campanie despre cei care ne-au condus sau despre Traian Băsescu. Toți românii știu despre ce e vorba. Acum trebuie să vorbim despre viitor, despre noi, despre ce vom face cu puterea pe care ne-o veți da la 9 decembrie. Și cu această putere, cu acest guvern, cu această majoritate, cu acest prim-ministru vom face România puternică și România puternică înseamnă o țară care are conducători puternici, conducători capabili să reprezinte interesele naționale ale acestei țări, conducători capabili să spună limpede oricui: suntem prieteni cu toată lumea, nu primim ordine de la nimeni, decât de la propriul nostru popor, de la propriul nostru parlament, de la proprii noștri alegători. Atât!

O țară puternică înseamnă o țară în care, așa cum de atâtea ori spunem, oamenii care muncesc sunt răsplătiți corect pentru munca lor, o țară în care oamenii își cresc copiii nu pentru a-i trimite în alte țări, ci pentru a păstra acest neam cu istoria lui, cu cultura lui pe acest pământ. O țară puternică înseamnă o țară în care oamenii au libertate și au dreptate. Asta vrem să facem, asta trebuie să facem, asta vom face. Victorie!

Vă doresc patru ani în care să puteți spune sau la capătul lor să puteți spune niciodată nu le-a fost mai bine nici Alexandriei, nici Teleormanului și nici României decât pe vremea în care Ponta era prim-ministru, Dragnea era măcar ministru și Antonescu era președinte. Doamne-ajută!”

Etichete:, ,

2 comentarii pe “Discursului președintelui PNL, Crin Antonescu, susținut cu prilejul lansării candidaților USL Teleorman – 9 noiembrie 2012”

  1. MCP Press Agency 10 noiembrie 2012 la 8:50 AM #

    Este posibil sa creasca in sondaje USL, cu aceste dezvaluiri publice?
    http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=8626#p8626

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: