Cristian Buşoi solicită Comisiei Europene o metodologie de lucru şi un calendar de închidere a MCV

Plenary session week 46Parlamentul European, aflat în ședința plenară la Strasbourg, a luat miercuri, în discuție metodologia de lucru, aplicarea şi viitorul Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV). În cadrul acestei dezbateri, europarlamentarul PNL Cristian Buşoi s-a arătat foarte critic faţa de modul în care MCV funcționează în prezent.

În opinia lui Cristian Buşoi, în acest moment, MCV nu are un termen limită şi nici vreo metodologie de lucru. De asemenea, europarlamentarul liberal consideră inacceptabil ca în decursul celor 6 ani în care a fost aplicat MCV României să fie adăugate condiționalități suplimentare faţă de cele stabilite inițial, iar aria de cerințe a celor 4 condiționalități inițiale să fie extinsă. Acesta a subliniat că nu există standarde europene bine definite în ce privește sistemul judiciar, ceea ce face posibilă adăugarea de noi criterii la nesfârșit, o astfel de situație fiind complet inacceptabilă.

„Solicit Comisiei Europene să elaboreze o metodologie de lucru şi mai ales un calendar clar de închidere a acestui mecanism care a devenit mai degrabă unul de verificare decât de cooperare, un mecanism intens politizat şi o sursă de atacuri politice, așa cum s-a dovedit şi în această seara prin atacurile rușinoase ale domnului Preda la adresa Primului Ministru al României”,  a declarat Cristian Busoi în plenul Parlamentului European.

Pentru înregistrarea integrală a intervenției din plenul Parlamentului European vă rugăm să accesați:

Etichete:, , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: