Despre ostilizări

Într-unul dintre ultimele sale interviuri Liviu Dragnea (al doilea om din PSD după el lider maximo) preciza, cu privire la Crin Antonescu: ”Ar fi bine să nu-şi ostilizeze PSD-ul care, în ecuaţia alegerilor prezidenţiale, joacă un rol important.” Desigur, precizarea era făcută în primitoarele studiouri ale România TV (primitoare pentru PSD, mai puțin primitoare pentru PNL și liderul acestuia, Crin Antonescu).

Desigur, cu toții știm că PSD (precum PDSR sau FSN înaintea sa) este un martid major pe scena politică românească – în lipsa unei reale alternative pe stânga eșichierului politic a fost, este și probabil va mai fi pentru o perioadă cel mai puternic partid din România. Dar acest cel mai puternic partid nu a câștigat decât două dintre cele cinci alegeri prezidențiale constituționale, ambele prin Ion Iliescu. Mai trebuie amintit că PSD în momentul său de culme a puterii (am numit guvernarea Adrian Năstase) și dominând practic media și instrumentele de putere, a pierdut la prezidențialele din 2004?

Mi s-ar părea deci normal ca PSD, înainte să lanseze avertismente către PNL, să facă o analiză proprie. O analiză neîmbătându-se cu apa chioară a unor sondaje în care PSD și ”coabitatorul” Băsescu cresc timid în grafice, timiditatea fiind în limita marjelor de eroare.

Iar ulterior acestei analize să se întrebe dacă marele partid carele este (vorba altui vicepreședinte PNL) are vreun interes să își antagonizeze PNL. Și, mai mult, dacă PSD are vreun interes notabil să își antagonizeze pe cei 7,4 milioane de votanți DA din iulie 2012. Deja premierul Ponta pare a fi dat, în ”criza procurorilor”, un răspuns. Dar Ponta a admis că soluția data de către el ar putea fi una greșită, asumându-și răspunderea în cazul în care vitorul nu va valida opțiunea Kovesi. Dragnea nu are, se pare, dubii. O fi de bine?

PS Dacă mai este nevoie de precizări, prin coabitator l-am înțeles pe magnificul guvernator de Cotroceni, Traian Băsescu.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: