Comisia Europeană își asumă angajamentul pentru implementarea sistemului de localizare a apelantului 112

DSC_6814Secretarul de Stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, împreună cu Cristian Buşoi, europarlamentar PNL, şi o delegație a Asociației  Europene pentru Numărul Unic de Urgenţă 112 (EENA), au avut o întâlnire cu vicepreședintele Comisiei Europene, Neelie Kroes.

Discuțiile s-au concentrat pe promovarea numărului unic de urgenţă 112 pe întreg teritoriul Uniunii Europene, pe o mai bună coordonare a statelor membre, dar mai ales pe identificarea celei mai bune strategii pentru a pune în practică sistemul de localizare a apelantului. Au fost înaintate de asemenea propuneri legate de o abordare mai eficientă la nivelul Comisiei Europene, prin crearea unei structuri care sa aibă ca punct unic de interes numărul 112.

“România este un model în ceea ce privește numărul unic de urgență 112 şi activitatea domnului Arafat în acest domeniu este apreciată în întreaga Uniune Europeană. În calitate de europarlamentar, am asigurat prin amendamentele depuse la textul Directivei privind serviciul universal,  introducerea măsurii privind stabilirea criteriilor de implementare a sistemului de localizare a apelantului şi este acum momentul ca, la nivel tehnic, Comisia Europeană şi Organismul autorităţilor europene de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice (OAREC) sa stabilească detaliile pentru a îi determina pe operatorii de telefonie să asigure sistemul de localizare a apelantului. În momente critice, localizarea exactă a apelantului este esențială, în special în cazul turiștilor, a zonelor izolate, eficientizând intervenţia şi reducând costurile de căutare”, a declarat Cristian Buşoi.

Tot cu această ocazie, Neelie Kroes a primit Premiul 112 pentru campania de promovare a numărului unic de urgenţă 112, campanie organizată împreună cu importante companii europene de transport.

Etichete:, , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: