Programul educativ Protejăm natura pentru viață a fost încununat de Ziua Mondială a Mediului

IMG_6668București, 5 iunie 2013.-  Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură din cadrul Ministerului Mediului a organizat astăzi, 5 iunie 2013, la ora 10, în sala de festivități de pe Bd Magheru, nr 31, sector 1, București, festivitatea de final a programului  „Protejăm natura pentru viață

Acest program s-a desfășurat, pe o perioadă de o lună, inițiat de Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și a implicat un total de aproape 17.000 elevi pe plan național.

Scopul proiectului a fost formarea unor aptitudini elevilor în spiritul respectului mediului, precum și realizarea unor acțiuni specifice în comunitatea în care trăiesc.

La eveniment au fost prezente doamna Ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Ana Varga, doamna Secretar de Stat de la Ministerul Educației, Ștefania Duminică, doamna consilier Elena Ignat, din cadrul Departamentului pentru Ape, Păduri și Piscicultură și doamna inspector general Daniela Călugăru, Ministerul Educației, domnul Vasile Pintilie, director general Administrația Apele Române.

Natura este casa noastră, și trebuie să o protejăm. De aceea, în atenția noastră stau programele de educație de mediu, pentru a învăța noile generații că e important să avem grijă de natură, de planetă. Poate că dacă un copil va sădi un pom, va ezita, ani mai târziu, devenit adult, să îi facă rău, să îl distrugă. Astăzi este Ziua Mondială a Mediului, care se desfășoară sub egida: „Think. Eat. Save” (Gândeşte. Mănâncă. Salvează!). Așa trebuie să facem noi toți, conștientizând importanța reducerii risipei de alimente, economiei de bani, minimizării impactului asupra mediului şi utilizării unor tehnologii curate în producţia de alimente. Consumul durabil se referă la „a face mai mult şi mai bine, cu mai puţin” prin reducerea utilizării resurselor, reducerea degradării şi a poluării, crescând în acelaşi timp calitatea vieţii pentru toţi. Considerăm că este foarte important să educăm copiii și cetățenii în acest spirit, iată de ce vom continua acest gen de programe, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale”, a declarat Lucia Ana Varga, Ministru delegat pentru Ape, Păduri, Piscicultură.

Ștefania Duminică, Secretar de Stat la Ministerul Educației, a subliniat, la rândul său, că “Programele educaționale pentru mediu sunt benefice în dezvoltarea copiilor și constituie elemente esențiale de educație. Printr-o fericită coincidență, astăzi este și Ziua Învățătorului. Această suprapunere demonstrează foarte bine sinergia dintre educație și mediu, iar colaborarea dintre ministerele noastre va continua, ba chiar se va intensifica, pentru a putea să ne creștem copiii în spiritul respectului față de natură și a ideii de dezvoltare durabilă.”

Programul Protejăm natura pentru viață s-a desfășurat cu ajutorul unor instituții implicate: Direcţiile Silvice Judeţene,  Administraţiile Bazinale de Apă   Sistemele de Gospodărire a Apelor, Inspectoratele Şcolare Judeţene.

În proiect au participat 31 de județe, 183 de unităţi şcolare. Numărul de elevi a fost : preşcolari: 120 (4 grădiniţe), elevi primar și gimnazial: 9820 (123 şcoli), elevi liceu: 6694 (56 licee), deci un total de 16634 de elevi la nivel național.

În cadrul evenimentului s-au acordat diplome şcolilor participante, înmânate de doamna ministru delegat Lucia Ana Varga.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic oferit de ansamblul  vocal- instrumental „Doruleţul” al Şcolii Gimnaziale  „Prof. Ion Vişoiu” Chitila din județul Ilfov.

Etichete:, ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: