Membrii PNL Iaşi îşi exprimă în continuare susţinerea pentru Relu Fenechiu

capture-20130611-142252Întreaga Organizaţie Judeţeană a Partidului Naţional Liberal Iaşi îşi exprimă în mod public sprijinul ferm pentru domnul Relu FENECHIU, deputat şi preşedintele filialei ieşene.

Decizia în primă instanţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu schimbă cu nimic susţinerea enormă de care se bucură domnul FENECHIU în rândul membrilor PNL Iaşi, a parlamentarilor, a primarilor noştri, a consilierilor locali şi judeţeni, a liberalilor cu funcţii de răspundere în administraţia centrală sau locală.

Până la o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei, PNL Iaşi crede profund în nevinovăţia domnului FENECHIU, unul din cei mai eficienţi oameni politici atât la nivel local, cât şi naţional.

Cu domnul Relu FENECHIU la conducere, organizaţia locală a PNL a obţinut încrederea zecilor de mii de ieşeni, încredere datorată promisiunilor onorate şi tuturor lucrurilor bune care s-au realizat pentru judeţul nostru în ultimii ani.

Practic, astăzi, conform rezultatelor alegerilor locale şi parlamentare din 2012, PNL Iaşi este cea mai puternică organizaţie liberală din România şi acest lucru i se datorează în mare parte preşedintelui nostru.

Mesajul nostru de susţinere a domnului FENECHIU are la bază şi convingerea că valorile europene, care au stat la baza Partidului Naţional Liberal încă de la fondarea sa, respectă demnitatea individului, iar prezumţia de nevinovăţie se înscrie în acest principiu.

Activitatea politică a domnului FENECHIU a fost una îndreptată mereu spre promovarea intereselor ieşenilor şi ale regiunii Moldovei. Acesta a fost mereu cel mai puternic susţinător al proiectelor Iaşului, multe din obiectivele de infrastructură, de patrimoniu sau investiţii private din capitala Moldovei realizându-se datorită eforturilor sale.

Actualul preşedinte al PNL Iaşi este liderul politic care a promovat în funcţii de conducere sau elective cei mai mulţi tineri dintre toţi liderii locali de după 1990. Domnul Relu FENECHIU a reuşit să propună în structura Executivului oameni care au deţinut portofolii ministeriale, fapt ce a generat o concentrare de fonduri şi investiţii la Iaşi.

Începând cu anii 2000, domnul Relu FENECHIU a reconstruit practic filiala locală a PNL, reuşind să formeze în jurul său o echipă profesionistă, cu membri din toate domeniile şi mediile comunităţii locale. Este de notorietate faptul că practica democratică şi competitivă din interiorul filialei locale reprezintă un model unic între organizaţiile diferitelor partide politice din Iaşi.

A fost ales, în decembrie 2012, de către ieşenii din colegiul său cu aproape 70% din voturi, în condiţiile în care se cunoştea faptul că dosarul său era în instanţă.

Ca ministru al Transporturilor, acesta a reuşit, în doar jumătate de an, să deblocheze Programul Operaţional Sectorial – Transport, ceea ce înseamnă fonduri europene pentru România în valoare de 4 miliarde de euro, şi să finalizeze cu succes una dintre cele mai dificile privatizări din România.

Relu FENECHIU a fost mereu un lider autentic al Partidului Naţional Liberal, un om cu principii solide şi cu demnitate, fapt recunoscut chiar şi de adversarii politici. A luptat constant pentru ca România să aibă o clasă antreprenorială solidă, o clasă de mijloc puternică şi instituţii conduse de oameni profesionişti.

A vorbit mereu public despre regimul Băsescu, devenind unul din cei mai mari adversari ai acestuia. Această bătălie politică şi-a atins apogeul în vara anului 2012, când domnul FENECHIU a coordonat la nivel naţional campania pentru referendumul ce a adus la urne peste 7,4 milioane de români care i-au spus actualului preşedinte „ADIO!”, fapt ce a atras ura Cotroceniului.

Nu putem să nu remarcăm faptul că, inculpat în două dosare penale, Traian BĂSESCU, singurul şef de stat din Europa aflat în această situaţie, nu a fost niciodată, începând cu 2005, chemat de procurori să dea nici măcar o declaraţie. Aflat la adăpost de braţul justiţiei, acesta a transformat sistemul în propriul mecanism de denigrare, compromitere şi hărţuire a adevrsarilor politici.

Ultimii ani au arătat cu precădere că oameni politici nevinovaţi au fost compromişi, fiind chemaţi la DNA într-un joc degradant de răzbunare politică, sau trimişi în judecată şi achitaţi în final.

Cine plăteşte pentru aceste prejudicii, pentru imaginea distrusă, pentru cariera politică compromisă, pentru viaţa privată grav afectată, pentru presiunea psihică enormă şi, în definitiv, pentru aceşti ani sacrificaţi?

Credem cu tărie că România Europeană nu poate fi ţara unor decizii arbitrare, comandate politic ca urmare a unor răzbunări iraţionale dictate de o persoană care a distrus instituţiile statului, a subjugat justiţia şi aruncat ţara în cel mai negru regim din ultimii 23 de ani. Credem, de asemenea, că denigrarea unor oameni politici prin aruncarea lor în anchete reprezintă un fapt grav, iar numărul mare de condamnări CEDO împotriva ţării noastre confirmă acest lucru.

Ne exprimăm public speranţa că justiţia va soluţiona cât mai repede, definitiv şi irevocabil, acest caz. Mult mai important însă, pentru societatea românească şi pentru parcursul nostru european, este ca justiţia să se debaraseze de practicile totalitare şi să caute dreptatea judecând faptele după dovezi concludente şi nu după comenzi politice.

Etichete:, , ,

Un comentariu pe “Membrii PNL Iaşi îşi exprimă în continuare susţinerea pentru Relu Fenechiu”

  1. Razva Caprar 17 iulie 2013 la 1:22 PM #

    popeye actioneaza la fel ca pe vremea comunismului, „mare politician” de dreapta

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: