Partidul Mișcarea Populară sau politica pe vremea caniculei

PMPGhinion pentru Partidul Mișcarea Populară!

Lansarea partidului a coincis cu alte evenimente și non-evenimente media, astfel încât reverberația de comentarii care ar fi avut drept final creșterea impactului asupra boborului embetat a fost minimală. Moștenitorul coroanei Marei Britanii, avatarurile lui Omar Haysam, până și perversele de la Târgu Ocna împărțite de către Meme, toate au trimis nașterea pruncului politic al gubernatorului de la Cotroceni într-un (ne)meritat con de umbră.

Doar câteva scurte observații, ca să nu lăsăm subiectul să moară de moarte naturală.

Nu poți spera la nimic important politic dacă imediat după lansarea ca partid nu creezi o maree informațională, provenită atât ca urmare a reflectării în media a acțiunilor proprii cât și ca efect al unui plan de PR bine pus la punct. Atât cât pot să îmi dau seama, ioc și din una, și din alta…

Dacă dorești să devii un catalizator al ”dreptei” atunci în secunda doi după înființare, începi tratativele cu celelalte formațiuni de pe partea dreapta a eșichierului politic. Ioc și pe partea asta. Este drept, MRU și FC au salutat apariția PMP, dar asta nu înseamnă nimic – se îndoia cineva că FC se va vărsa în Mișcarea Populară, la momentul sortit de astre și de servicii? Probabil că PNȚCD (în cazul în care Pavelescu rămâne cu ștampila partidului) se va alătura, dar asta va însemna doar două sărăcii adunate la o altă sărăcie… FC nu are infrastructură în teritoriu iar PNȚCD nu mai are, iar în curând PMP va avea mai mulți deputați decât cei doi FC. Mai bine decât nimic, dar prea puțin pentru un partid prezidențial.

Așa fiind, stau și mă gândesc de ce această lansare acum, în toiul verii. Când, este drept, media nu are ce măcina. Dar, pe de altă parte, vara este calm plat și lumea, inclusiv cea politică, este mai interesată nisipurile fierbinți ale litoralului (de dorit nu cel românesc) decât de tribulațiile unui partid a cărui naștere era demult anunțată și a cărei menire era demult știută: să aibă și Băsescu o jucărie când pleacă de la Cotroceni, în cazul în care nu se duce să joace table cu Gigi și Haysam.

PS Chiar și alegerea liderului PMP mi se pare lipsită de inspirație, probabil fiind o chestiune tranzitorie către un lider mai charismatic, posibil blond. Eugen Tomac este o non-figură politică pentru spațiul politic românesc, el fiind mai bine cunoscut printre basarabeni și printre cei de la Curtea de Conturi care au găsit la departamentul pentru românii din afara țării, al cărui țar Tomac a fost până în 2012, nereguli financiare de jumătate de miliard (euro). Nu-i așa că băiatul este ultra competent?

Etichete:, , , , , , , , ,

3 comentarii pe “Partidul Mișcarea Populară sau politica pe vremea caniculei”

 1. alexc 25 iulie 2013 la 12:14 PM #

  De dreapta este numai Miscarea Antitaxe.

  http://capitalismpepaine.ro/2013/07/24/primul-miting-anti-sistem-31-iulie/

  Apreciază

  • alexc 25 iulie 2013 la 12:15 PM #

   Nu va scapa niciun politician hot de furia populara daca se continua asa.

   Apreciază

   • Vali 26 iulie 2013 la 2:23 AM #

    Nu zău? Și de unde știm care este ăla hoț, ca să îi dăm la cap? Poartă etichetă? Sau așteptăm să fie condamnați, îi scoatem de prin pușcării și îi atârnăm de felinare?

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: