Tristul domn Lăzăroiu

Domnul Lăzăroiu (încă?) consilier prezidențial, își are tristețile sale. Un om atât de inteligent precum domnia sa, plin de idei (las că ideile sale uneori sunt prea îndrăznețe…) și cu  o fire atât de artistică, greu se poate încadra în tiparul destul de tern și sec a ceea ce ar trebui să fie un consilier prezidențial.

De aceea, din când în când, domnul Lăzăroiu răbufnește. Fie se apucă să strice de altfel excelentele relații între gubernatorul și minoritatea maghiară, fie se joacă cu photoshopul și închipuie zăbrele peste imaginea unei ziariste dintru trust media ostil Cotrocenilor.

Desigur, Băsescu are nevoie de expertiza de sociolog a domnului Lăzăroiu. Și desigur că domnul Lăzăroiu, daca ar fi un simplu feisbucist, și-ar putea exercita dreptul al liberă opinie transpunând în imagini (aproape) orice fantezie care îi animă diminețile de om singuratic. Dar domnul Lăzăroiu este consilier prezidențial iar fanteziile sale, atunci când au ca obiect ziariști la pârnaie, pot fi interpretate (și au și fost!) ca fiind și fanteziile stăpânului său.

De aceea ar fi un gest de igienă politică pentru Băsescu să îl elibereze pe domnul Lăzăroiu de demnitatea ce pare prea greu de îndurat pentru zglobiul sociolog.

Mă tem de altfel că CSM-ul s-ar putea autoseziza pentru faptul că domnul Lăzăroiu, de la înălțimea poziției pe care o deține, face presiune asupra junei și purei nostre Justiții, îndemnând explicit la arestarea unor ziariști. Dar, desigur, temerea mea este neîntemeiată.

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.