PNL rămâne consecvent poziției pe care a avut-o întotdeauna cu privire la proiectul Roșia Montană

capture-20130830-120349Liberalii consideră că proiectul de lege referitor la exploatarea minieră trebuie să facă obiectul unei analize serioase și aplicate la nivelul Parlamentului.

”Am spus întotdeauna că exploatarea resurselor este binevenită atâta vreme cât este rentabilă sub aspect economic pe durată semnificativă, pe durată lungă şi câtă vreme se menţine în respectarea condiţiilor de mediu într-o Europă civilizată a secolului în care trăim şi cu exigenţele pe care le avem cu toţii deja ca standard. Nu trebuie să fim ecologiști pentru asta”, a declarat președintele PNL, Crin Antonescu, în cadrul conferinței de presă desfășurată la finalul ședinței Biroului Politic Național al partidului.

”Vă asigur că în Parlament va avea loc o discuție foarte serioasă, foarte aplicată, foarte amănunțită, la care, fără îndoială, ne vom spune punctul de vedere cât se poate de clar”, a adăugat Crin Antonescu.

La rândul său, vicepreședintele PNL, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, a explicat că, în ceea ce privește exploatarea de la Roșia Montană, proiectul de lege trimis Parlamentului prevede un nivel al redevenţei de 6%.

”Legat de Roșia Montană, în proiectul de lege care a fost trimis Parlamentului, nivelul este de 6% pentru exploatarea aurului. În același proiect de lege, există un articol în care se prevede că, în cazul în care legea cadru privind redevențele se modifică, și nivelul redevenței la exploatarea resurselor de la Roșia Montană se va alinia la nivelul din legea cadru”, a declarat Daniel Chițoiu, la finalul ședinței BPN.

Etichete:, , , ,

3 comentarii pe “PNL rămâne consecvent poziției pe care a avut-o întotdeauna cu privire la proiectul Roșia Montană”

 1. berenger 30 august 2013 la 4:05 PM #

  bun, dincolo de scaldatul in ape tulburi si de generalitati, o atitudine clara fata de cateva aspecte foarte clare din oug a guvernului ponta aveti, voi astia din pnl?
  conform ordonantei guvernului usl
  1. rmgc poate expropria pe oricine, stat roman sau individ din perimetrul minier, fara ca nimeni, absolut nimeni sa se poata opune.
  2. daca o instanta de judecata anuleaza un aviz de functionare al rmgc, statul roman e obligat sa emita altul. mai mult, diferitele avize sunt pe perioada nelimitata de timp
  3.perimetrul minier nu e stabilit, rmgc putand solicita, si statul roman fiind obligat sa se conformeze, orice modificare ulterioara a acestui perimetru
  4. rmgc este agentul statului roman in cadrul procedurilor de expropriere
  5. rmgc poate continua activitatile miniere indiferent daca se descopera noi situri arheologice.
  6. aspectele ecologice, obligatiile rmgc sunt total ignorate in ordonanta.

  din toate aceste cauze, plus multe altele, discutiile despre nivelul redeventelor, rentabilitate etc. sunt pur si simplu superflue, caci e evident ca disptrugerile facute nu vor fi acoperite niciodata. repet, astfel, penelul isi asuma luarea unor decizii abuzive, fara viziune si care incalca atat principii democratice, economice si de bun simt?
  si inca ceva: orice oug trebuie supusa unei dezbateri publice. cand s-a facut asta?

  Apreciază

  • Radu Zlati 30 august 2013 la 7:43 PM #

   Mâine avem ședința grupurilor parlamentare. Va fi prima mea tentativa de a îmi convinge colegii ca PNL sa voteze împotriva legii RMGC

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: