Un lider pentru PNL (Cluj)

horea uioreanuSăptămâna viitoare, PNL Cluj își va vota un nou lider în condițiile în care Marius Nicoară, liderul actual, și-a precizat intenția de a nu mai candida la șefia organizației.

Un singur candidat și-a anunțat oficial intenția de a candida, Mihai Szeplekan. Dar se știe prea bine că președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, va candida și el. Ambii concurenți au supravegheat îndeaproape alegerile care au avut loc în lunile iunie-septembrie, în organizațiile orășenești și comunale de partid. Ambii și-au căutat aliați, sprijinitori, simpatizanti. Ambii au căutat sprijin în zona conducerii partidului dar numai Horea Uioreanu a primit un sprijin direct, public, din partea conducerii centrale: aflat în vizită la Cluj Crin Antonescu a declarat că, dacă ar fi membru PNL Cluj, l-ar vota pe Horea Uioreanu, pe baza unor considerente care țin de ordinea rațională a jocului politic intern dintr-un partid:

Aș vota pe Horea Uioreanu dintr-un motiv foarte simplu, nu pentru că domnul Szeplecan nu are calitățile pentru a conduce o organizație, le are, ci pentru că, în logica unui partid în momentul în care ți-ai desemnat un candidat pentru poate cea mai importantă funcție pe raza ta de acțiune, Consiliul Județean, ai susținut un om care s-a bătut exemplar, care a câștigat și care acum poartă mare parte din destinul tău ca organizație în plan local, atunci trebuie să fii consecvent cu această investiție.

SzeplekanDesigur în 14 iunie nu Crin Antonescu va vota, ci delegații organizațiilor PNL din întreg județul. Unii vor vota rațional, unii emoțional. Unii reprezintă organizații puternice, cu sute sau mii de membrii (cazul organizației Cluj-Napoca) alții organizații cu doar câteva zeci de membrii. Dar cu toții reprezintă, în mod integral și fără de virgulă, Partidul Național Liberal. Adică partidul cel mai puternic la ora actuală din județul Cluj, după rezultatul cumulat al alegerilor locale + parlamentare. Iar noua conducere a organizașiei va trebui să tracă peste stacheta ridicată destul de sus de Marius Nicoară, lucru care va solicita din plin calitățile viitorului lider. Care, dat fiind ca județul Cluj nu este un județ ca și oricare altul din Ardeal, ar putea avea pretenții îndreptățite la postura de lider regional. Dar oare dispun cei doi candidați de trăsăturile necesare unui leadership modern?

Inserez mai jos 10 trasături de personalitate (conform unei evaluări proprii) ale unui lider (ordinea nu este o ordine a importanței, ci cea alfabetică) și invit cititorii blogului să-i voteze pe cei doi candidați.

Horea Uioreanu

Mihai Szeplekan

PS Deoarece pentru mine, pentru colegii mei și pentru alegătorii mei aceste alegeri interne au o importanță care nu poate fi subestimată, voi mai reveni asupra temei.

Etichete:, , , ,

2 comentarii pe “Un lider pentru PNL (Cluj)”

 1. Silviu Borsanu 6 septembrie 2013 la 4:31 PM #

  Dar studii au ? Nimeni nu spune daca sunt pregatiti intr-un anumit domeniu necesar implicarii in actul de conducere. In ce au expertiza acesti doi domni candidati ?

  Apreciază

  • Radu Zlati 7 septembrie 2013 la 1:57 PM #

   nu există studii universitare care să te califice pentru meseria de conducător de organizație politică (indiferent de nivel). În primul rând pentru că a fi conducător (lider) de organizație politică nu este o meserie. SCriptic, ambii au studii universitare. În realitate lucrurile pot sta diferit (cât din școlile absolvite a lăsat urme în cultura fiecăruia) dar nu voi face eu aici o evaluare… Cine știe, pricepe ce am vrut să zic.

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: