Comunicat de presă: Ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, s-a întâlnit cu Michel Barnier, comisar european pentru piață internă și servicii

05012147287967395Astăzi, 4 octombrie 2013, domnul  Daniel Chiţoiu, Viceprim-ministru, Ministrul Finanţelor Publice s-a întâlnit cu domnul Michel Barnier, Comisarul European pentru Piaţă Internă şi Servicii.
 
În cadrul întrevederii au fost abordate teme de actualitate legate de piaţa unică, sectorul serviciilor, Uniunea Bancară şi achiziţiile publice.
 
Domnul Daniel Chiţoiu a apreciat, în deschiderea discuţiilor, sprijinul constant şi implicat al Comisiei Europene în ceea ce priveşte îndeplinirea angajamentelor care îi revin României în atingerea obiectivelor pieţei unice. De asemenea, a subliniat faptul că piaţa unică, unul dintre cele mai importante avantaje competitive de care Europa dispune în acest moment, necesită o consolidare accentuată şi a salutat eforturile Comisiei în acest sens.
 
În cadrul discuţiilor, ministrul finanţelor publice a arătat că România apreciază activitatea Comisiei în direcţia integrării sectorului de servicii din întreaga UE, accentuând că este nevoie de o abordare integrată pentru ca sectorul serviciilor să-şi maximizeze potenţialul.
 
În privinţa Uniunii Bancare, domnul Daniel Chiţoiu a scos în evidenţă că România are în acest sens o abordare constructivă şi că este nevoie de deschidere şi spre zona non-euro prin luarea unor decizii.
 
În ceea ce priveşte pachetul de reformă a legislaţiei în materie de achiziţii publice, ministrul finanţelor publice a arătat că România va trebui să pregătească rapid transpunerea acestuia, pentru ca apoi să regândească arhitectura sistemului legislativ naţional şi a celui instituţional.

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: