PNL: Proiectul privind Roşia Montană trebuie respins în Parlament şi mandatul comsiei să înceteze

PNLMEDIAFAX – Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, membru în Comsia specială privind Roşia Montană, a declarat, miercuri, că votul liberalilor va fi pentru respingerea proiectului de lege transmis de Guvern, pecizând că activitatea acestui for va trebui să înceteze după respingerea proiectului.

„Din punctul de vedere al PNL acest proiect de lege aşa cum a venit de la Guvern nu poate fi susţinut, prin urmare în raportul pe care trebuie să-l realizăm în cadrul Comisiei speciale votul nostru va fi împotriva acestui proiect de lege care a venit de la Guvern. În mod normal, după ce vom da acest vot activitatea comisiei trebuie să se închidă şi se va închide, de aici încolo noi susţinând în diferite ocazii necesitatea creării unui cadrul general care să legifereze exploatările auro-argintifere din România, pentru că PNL susţine exploatarea minieră în România făcută, însă în cadru legal european, în cadru legal românesc în favoarea statului şi a cetăţenilor României”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

Pocora a fost întrebată dacă la nivelul comisiei speciale privind Roşia Montană va trebui să existe miercuri un vot pentru respingerea proiectului Guvernului.

„Cunoaşteţi faptul că a mai existat un asemenea vot în care PNL s-a exprimat împotriva proiectului de lege, este firesc ca noi să ne exprimăm pe marginea acestui proiect de lege trimis de Guvern şi din punctul nostru de vedere pe acest lucru trebuie să facem raport, de altfel este şi mandatul pe care ni l-a dat plenul reunit atunci când a fost înfiinţată această Comisie specială, pentru a ne pronunţa pe acest proiect de lege”, a mai spus deputatul PNL.

De asemenea, Pocora a fost chestionată dacă PNL nu susţine o eventuală formulă amendată a proiectului de lege.

„În mod categoric acest proiect de lege a pornit de la premise greşite şi a pornit în construcţia sa greşit, prin urmare acest proiect de lege în această formă trebuie respins, cum de altfel nu susţinem nici crearea unor condiţii speciale pentru anumite firme în alte legi sau prin alte amendamente”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Reclame

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: