Cristina Pocora: Blaga este nemulțumit de faptul că nu am făcut un buget dictat de FMI

cristina-pocora-pnlPurtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, susține că Vasile Blaga uită modul în care guvernarea PDL realiza bugetul, când acesta era stabilit la mica înțelegere de către cei aflați la putere. Deputatul liberal a precizat că liderul PDL este obișnuit ca cineva să impună cum să arate bugetul.

„Liderul PDL se face că nu își amintește de modul în care bugetele erau conturate în timpul guvernelor conduse de Emil Boc. Până anul trecut bugetul era făcut la mica înțelegere între PDL și celelalte partide aflate la guvernare, doar pentru a se menține la putere.

Blaga este probabil obișnuit ca cineva să vină și să impună bugetul sau măsurile pe care guvernul le va lua. Probabil este nemulțumit de faptul că nu am făcut un buget dictat de FMI și că am reușit să introducem în memorandumul cu instituția internațională reducerea CAS, măsură pe care ei nu au reușit să o implementeze în toți anii de guvernare”, a afirmat Cristina Pocora.

De asemenea, Cristina Pocora a mai spus că „Vasile Blaga vrea să demonstreze prin atacurile la adresa PNL că are în continuare autoritate în partid. PNL este și va rămâne principalul reprezentant al dreptei din România. Blaga ar trebui să fie mai preocupat de direcția în care o ia partidul său, care nu mai are în acest moment nicio ideologie, fiind un partid în degringoladă, condus de un președinte incapabil să se impună”.

Deputatul PNL a subliniat că „în ciuda criticilor venite din partea lui Blaga și a celorlalți nemulțumiți din PDL, actualul buget cuprinde mai multe măsuri de dreapta. În bugetul pentru anul viitor se regăsesc măsuri precum reducerea CAS, susținerea și creșterea pentru anul viitor a salariului minim, dar și creșteri salariale pentru categorii de salariați greu încercate în perioada guvernării PDL. Prin declarațiile pe care le-a făcut cu privire la structura bugetului, Blaga continuă să se afle într-o dimensiune a ipocriziei promovată de PDL din momentul pierderii guvernării”.

11 noiembrie 2013                                                

Departamentul de Analiză Politică și Comunicare

Etichete:, , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: