Norica Nicolai: Aderarea la Schengen a devenit subiectul unui joc politic la nivel european

nicolai_norica2Europarlamentarul PNL Norica Nicolai consideră că aderarea României la Schengen a devenit subiectul unui joc politic la nivel european, utilizat ca temă de campanie în mai multe state. Eurodeputatul liberal susține că Traian Băsescu nu este în măsură să comenteze pe acest subiect, deoarece este unul dintre principalii vinovați pentru nereușita aderării la Schengen la termenul stabilit inițial.

„Aderarea la Schengen a devenit subiectul unui joc politic la nivel european între liderii mai multor state, care în prag de alegeri interne mizează pe tema integrării țării noastre în spațiul de liberă circulație pentru a crește capitalul electoral. România îndeplinește în acest moment toate condițiile tehnice pentru a adera la Schengen, fapt confirmat de mai mulți lideri europeni de-a lungul timpului. Nu este vorba de un privilegiu care i se acordă țării noastre, ci vorbim de un drept care este al nostru, al tuturor românilor, membrii cu drepturi depline ai Uniunii Europene. Declarația lui Barroso este o consecință a refuzului de ordin politic al mai multor state.

Traian Băsescu este ultimul care ar trebui să vorbească despre problema Schengen, deoarece el și cei din PDL sunt principalii vinovați pentru faptul că România nu a reușit să atingă acest obiectiv în termenul limită stabilit inițial. Orice fel de critici aruncate de Băsescu acum nu au rolul decât de a-l face pe acesta să se derobeze de orice fel de vină. Din momentul preluării puterii de către guvernul USL, Băsescu nu a făcut altceva decât să pună piedici în încercarea României de a adera la Spațiul Schengen. Dacă într-adevăr voia să facă ceva bun pentru România, chiar și în ultimul ceas al mandatului său,Traian Băsescu trebuia să încerce să îi convingă pe cei din PPE să nu mai blocheze politic România”, afirmă Norica Nicolai.

Etichete:, , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: