Declarațiile de presă susținute de președintele PNL, Crin Antonescu, la finalul ședinței Biroului Politic Național al partidului

Crin“A fost o ședință extraordinară a Biroului Politic Național în care am luat câteva decizii, una de natură politică, celelalte de natură administrativă, dar, evident, cu valențe politice. S-a adoptat o rezoluție de susținere a Codului Silvic, propusă de doamna ministru Lucia Varga și pe care Biroul Politic a adoptat-o în unanimitate.

A fost dezbătută și supusă votului solicitarea mea de excludere a senatorului Sorin Roșca Stănescu și  Biroul Politic Național, prin vot secret, a adoptat această propunere. Ea va fi înaintată Delegației Permanente. Parlamentarii partidului sunt excluși în ultima fază de Delegația Permanentă, dar numai la propunerea Biroului Politic Național. Delegația Permanentă o s-o convocăm cât de curând.

În fine, a fost eliberată din funcție conducerea de la organizația teritorială Maramureș și a fost numit un birou interimar în frunte cu Ovidiu Nemeș, din considerente organizatorice. Domnul Ovidiu Nemeș este primarul municipiului Sighet.

Dacă sunt întrebări, (…) vă rog să le adresați”

Întrebări din partea reprezentaților mass-media

Jurnalist:  Domnule președinte, au fost colegi de-ai dumneavoastră care au cerut o sancțiune mai puțin aspră pentru domnul Roșca Stănescu.

Crin Antonescu: Da, au fost.

Jurnalist: De ce n-ați acceptat?

Crin Antonescu:  Pentru că am rămas convins de argumentele mele, dar bineînțeles că au fost și colegi care au considerat că nu s-ar impune o decizie precum cea pe care am propus-o, oameni miloși.

Jurnalist: Ați vorbit în sală de golănii pe care nu le admiteți în PNL. La ce golănii vă referiți?

Crin Antonescu:  Mi-aduc aminte că am vorbit de falsuri și am spus că asta e inacceptabil.

Jurnalist: Azi, la USL, când vorbeam despre ordonanța privind mai mulți bani pentru primari și gerul care va veni, dumneavoastră i-ați șoptit domnului Constantin: “Liviu Dragnea”. Este Liviu Dragnea cel care stă la baza acestei ordonanțe?

Crin Antonescu: Nu, asta este un joc între mine și Daniel Constantin, nu are legătură cu conversația dumneavoastră cu premierul. (…)

Jurnalist: Dumneavoastră cum vedeți acest proiect de ordonanță ?

Crin Antonescu: Păi dacă premierul a spus că nu a văzut așa ceva, eu, care nu sunt în Guvern, cum aș fi văzut eu așa ceva? (…)  Nu, chiar nu știu, n-am niciun element în plus față de premier.

Jurnalist: Ați discutat cu  domnul Chițoiu înainte de a pune în dezbatere publică această ordonanță?

Crin Antonescu:  (…) Nu, n-am discutat.

Jurnalist: Știți poate ma bine decât noi că sunt mai multe primării PSD în țara asta și atunci miza, de fapt, aici ar fi.

Crin Antonescu: Nu, primăriile nu sunt PSD, nu-i niciuna. Primarii sunt PSD.

Jurnalist: Dar vedeți asta ca un pretext al lui Liviu Dragnea pentru a-și atrage primarii de partea sa?

Crin Antonescu: (…) Dacă primul ministru v-a spus că nu știe nimic de vreun proiect de ordonanță, bineînțeles că nu știu nici eu, că nu pot ști eu, care nu sunt membru al Guvernului, mai mult decât știe primul ministru.

Jurnalist: Ați putea să ne explicați de ce a fost nevoie de o nouă rezoluție pe Codul Silvic?

Crin Antonescu:  (…) Doamna ministru a dorit să aibă încă o expresie a susținerii totale a Partidului Național Liberal, a forului de conducere, pentru demersul domniei sale. Și cum suntem convinși că trebuie susținut, am mai dat o rezoluție.

Jurnalist: Sunt informații pe surse că Sorin Roșca Stănescu ar putea merge la Partidul Conservator. Ați discutat despre așa ceva înăuntru?

Crin Antonescu: Nu. Domnul Sorin Roșca Stănescu are, evident, libertatea de a face ce opțiune politică dorește. Nu e treaba noastră. (…)

Jurnalist:  Dar nu v-ar deranja? Sunt totuși aliați ai dumneavoastră și cei din PC și cei din PSD.

Crin Antonescu:  Nu doamnă, eu am inimă bună. Am făcut eu scandal pentru un senator vreodată? Alții sunt mai lacomi, așa. Deci n-ar fi nicio problemă, chiar n-ar fi nicio problemă.

Jurnalist: Odată cu excluderea finală a domnului Roșca Stănescu mai rămâne apropiat al dumneavoastră, măcar și la nivel de comunicare?

Crin Antonescu: (…) Nu m-am sfătuit cu domnul Roșca Stănescu niciodată. Este un om ale cărui articole le voi urmări cu interes, pentru că este un jurnalist foarte bun, este un om ale cărui păreri, ale cărui apariții la televiziune – care presupun că vor continua – le voi urmări, e un om căruia îi voi susține, dacă va fi cazul , unele proiecte în Parlament, că poate ca senator independent…dar de sfătuit nu ne-am sfătuit niciodată.

Jurnalist:  A fost consilierul dumneavoastră o perioadă.

Crin Antonescu:  A fost consilierul meu, dar, vedeți, aici sunt niște poziții mai mult formale care nu presupun niciodată sfătuirea în fiecare zi sau vreodată.

Jurnalist:  A fost consilier cu numele?

Crin Antonescu: Da. (…)

Jurnalist: Propunerea de excludere cu câte voturi a fost adoptată?

Crin Antonescu:  Suficiente voturi.

Jurnalist: 47 cu 5 cu 2.

Crin Antonescu: Da, două nule. (…)

Mulțumesc. La revedere.

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

2 comentarii pe “Declarațiile de presă susținute de președintele PNL, Crin Antonescu, la finalul ședinței Biroului Politic Național al partidului”

 1. pozedecat 11 noiembrie 2013 la 6:17 PM #

  „Crin Antonescu: Pentru că am rămas convins de argumentele mele, dar bineînțeles că au fost și colegi care au considerat că nu s-ar impune o decizie precum cea pe care am propus-o, oameni miloși.”

  Eu credeam ca excluderile se fac nu in functie de milostenie sau de argumente ci de constatarea sau nu a indeplinirii unor conditii prevazute de statutul partidului.

  Apreciază

 2. Ionut 13 noiembrie 2013 la 12:00 AM #

  Corecta pozitia PNL in legatura cu codul silvic! Bravo! Sper sa fie oprit dezastrul din padurile Romaniei!
  Mai multa popularizare a acestui subiect in societatea romaneasca n-ar strica.

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: