Comunicat de presă – Cristina Ancuța Pocora, privind declarațiile social-democratului Cătălin Ivan

PocoraPurtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Ancuța Pocora, a declarat, în urma recentelor afirmații ale social-democratului Cătălin Ivan, că Partidul Național Liberal și Crin Antonescu nu trebuie să facă vreo dovadă de gratitudine față de PSD, PNL fiind fidel proiectului USL și angajamentelor luate în fața românilor.

“Partidul Național Liberal a fost întotdeauna fidel liberalismului, intereselor României și angajamentelor asumate de USL la alegerile din 2012. PSD nu are de ce să aștepte acte de gratitudine din partea PNL sau vreun omagiu, cele două partide fiind partenere într-o construcție politică ce servește interesului național, nu orgoliilor de partid.

Atât Crin Antonescu, cât și Partidul Național Liberal sunt dedicați proiectului USL și construcției politice pe care am clădit-o alături de cei de la PSD. PNL nu trebuie să își arate atașamentul față de PSD, ci față de proiectele și obiectivele pe care, ca membru al USL, și le-a asumat.

În ceea ce privește eventuale modificări la protocolul de funcționare al USL, acestea trebuie discutate întâi în cadrul Uniunii, deoarece decizia se ia la nivelul USL, nu în PSD sau PNL”, a spus Cristina Ancuța Pocora.

Referitor la afirmațiile purtătorului de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, conform cărora faptele din ultimele luni ale PNL au arătat o apropiere față de Traian Băsescu, Cristina Ancuța Pocora a afirmat: „Nu noi am avut pact de coabitare cu președintele Traian Băsescu, nu noi am făcut numiri în funcții contrare obiectivelor USL referitoare la justiție. PNL a fost și este un adversar permanent și radical al lui Băsescu și al sistemului său politic”.

Etichete:, , , , , , , , ,

4 comentarii pe “Comunicat de presă – Cristina Ancuța Pocora, privind declarațiile social-democratului Cătălin Ivan”

 1. Mironescu Corneliu 10 ianuarie 2014 la 9:24 AM #

  sa mori tu ca PNL- este impotriva lui BASESCU.. Va e frica ca pierdeti ciolanul. fara PSD erati acum , istorie ca PNT-ul.

  Apreciază

  • Radu Zlati 10 ianuarie 2014 la 10:34 AM #

   spre deosebire de PSD, începând din 2007 PNL poate dovedi că nu a făcut concesii lui Băsescu. Cel puțin 2009, anul de guvernare PDL-PSD, va rămâne în istoria României ca un an rușinos, în care guvernanții au sacrificat interesele statului român pe altarul unor beneficii electorale. Și nu PNL era aliatul lui Băsescu în aprima jumătate a anului. Ci minunatul Geoană și un anume tată-socru.

   Apreciază

 2. pastel 10 ianuarie 2014 la 3:45 PM #

  Domnule Radu, cine l-a adus pe Basescu la Presedintie, nu voi? De ce tariceanu nu s-a aliat cu PSD ca sa indeparteze PDL si eventual sa scape de Basescu? PNL a „suferit” de mindrie, de patima de acu, a lui Ponta, Tariceanu fiind cap de lista printre multii vinovati ai vremii. Azi sint destui care regreta promovarea „jucatorului”, dar este tardiv, i s-a alimentat mindria prostesca, sustinuta de cei cu interes ascunse care se bucura sa intilnesca astfel de specimene. Va referiti la Geoana, venit de curind in politica, avid de putere, stapinit de ambitii. Poate, cu mai multa diplomatie, fara mindria liderilor din PNL, Basescu nu ajungea sa domine 10 ani in care sa-si bata joc de majoritatea romanilor. Si acum, mai ales in ultimile luni, aveti oameni, lideri la judete, care pentru interese proprii fac aliante cu PDL. Chiar nu vreti sa vedeti?

  Apreciază

  • Radu Zlati 10 ianuarie 2014 la 6:50 PM #

   dacă vă readuceți aminte, PNL a fost (în fapt, fără a semna un acord) aliat cu PSD în perioada 2007-2008. Fără această alianța neoficială cu PSD, guvernul Tăriceanu nu ar fi supraviețuit. Tot atunci PSD și PNL au încercat debarcarea marinarului, prin Referendum.
   Cât despre acuzațiile privitoare la înțelegerile în teritoriu cu PDL, dacă este adevărat că PNL are astfel de înțelegeri în Ilfov și Botoșani, tot atât de adevărat este și faptul că PSD are înțelegeri cu PDL în Neamț, Mehedinți și Suceava. Deocamdată atât!

   Apreciază

%d blogeri au apreciat asta: