Declarație de presă deputat PNL Radu Zlati – Domnul Tăriceanu a ales să joace pe centura politicii românești

zlatiDomnul Călin Popescu Tăriceanu putea să iasă cu fruntea sus din politica românească. Dacă în urma dezamăgitoarei sale tentative de a se apropia politic de PSD, văzându-și proiectul politic pus la zid practic de către toți liberalii care s-au exprimat public, domnul Tăriceanu ar fi ales să își recunoască eșecul, încă aș mai fi văzut într-însul un om politic onorabil. Dar locul unei retrageri demne din PNL (dacă tot nu era capabil să respecte deciziile luate de către partid) și atât, fostul președinte al PNL a preferat să lanseze idea Partidului Reformator Liberal (PRL). A unui partid liberal anexă a PSD, strâns agățat la sânul generos al guvernării.

Prin anunțul său CP Tăriceanu nu face decât să presteze servicii către PSD și reluatei tentative a social-democraților de a reconstitui un partid-stat, care are nevoie pentru a se legitima de diverse partide-satelit de tipul PC, UNPR și, mai nou, PRL. Cei câștigați sunt, de asemenea, cei din jurul președintelui Băsescu – deoarece apariția PRL aduce daune de imagine PNL, singurul partid care în mod constant s-a plasat printr-o poziție anti-băsistă, partid care după dispariția USL se erijează în adevăratul pol de dreapta al opoziției.

Apropierea de PSD a domnului Tăriceanu nu este o noutate, deoarece în ultima perioadă a guvernării sale fostul președinte PNL a fost practic ținut în spate de către social-democrații lui Geoană, care și-au făcut propagandă electorală prin măsurile luate de către guvernul Tăriceanu. Așteptam însă din partea unui liberal la ceva mai multă demnitate. Cerșitul unor posturi și a unor poziții politice nu ar trebui să fie o practică pentru un fost președinte de partid istoric și a unui fost premier. Iar din partea celui care, sprijinit de partid său, a luptat doi ani împotriva lui Băsescu nu mă așteptam să șteargă clanțele Palatului Victoria.

Dar fiecare intră și iese din politică așa cum poate și așa cum dorește. Se pare că doar atât a putut și a dorit Tăriceanu: să iasă din politică pe ușa din dos. Sau, după figura de stil a unuia căruia în acest moment îi face jocul fie că vrea fie că nu, a ales să joace pe centura politicii românești.

Radu Zlati, deputat colegiul uninominal nr. 5 – Gherla, Județul Cluj

Etichete:, , , , , , , , , ,

5 comentarii pe “Declarație de presă deputat PNL Radu Zlati – Domnul Tăriceanu a ales să joace pe centura politicii românești”

 1. Ivi 27 februarie 2014 la 2:55 PM #

  CPT – ce se mai poate spune despre CPT dupa prima reactie de tip „mi-e mila de CPT”?
  …sper, spre binele atat al lui CTP cat si al PNL sa nu se intre si in faza cu „mi-e sila…”
  Oricum trebuie sa se puna intrebarea – e santajabil CTP? …s-a actionat „butonul de panica de catre o „mana nevazuta”, care a intrat si ea in panica?” (dupa esuarea spargerii PNL…)

  Apreciază

  • Radu Zlati 27 februarie 2014 la 4:24 PM #

   da, chestia lui Crin cu ”mi-e milă de CPT” a fost aproape genială. Eu, mai rău și mai puțin genial, am trecut aproape direct la ”mi-e silă”.

   Apreciază

  • Radu Zlati 27 februarie 2014 la 4:26 PM #

   m-aș bucura să fie așa… Ar asigura victoria lui Crin.

   Apreciază

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. Oportunismul raului cel mai mic. | Tarot Politic - 27 februarie 2014

  […] ne arată că tradiţia acestui partid nu este unitatea ci aripile. Şi atunci de ce liberali ca Radu Zlaţi se arată surprinşi de ce se […]

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: