Comunicat de presă: CSL România donează cărți pentru românii din Ucraina

CSL (2)În cadrul Biroului Permanent al Cluburile Studenţeşti Liberale România (CSL), organizat pe 15 martie 2014, la Râmnicu Vâlcea, unul dintre principalele subiecte de discuție s-a referit la situația minorității românești din Ucraina, în contextul evenimentelor politice care au loc în această perioadă la Kiev. Membrii BPN au votat în unanimitate demararea proiectului: ”O carte pentru un frate”, prin intermediul căruia se va crea un fond de carte pentru tinerii români din Ucraina.

Claudia Benchescu, președinte CSL: ”Ucraina trece prin momente de grea încercare. Deciziile luate acum de liderii de la Kiev vor avea un impact pe termen lung pentru cetățenii ucraineni. CSL consideră că viitorul Ucrainei trebuie să fie unul democratic, alături de Uniunea Europeană. În tumultul evenimentelor trebuie să se acorde o atenție deosebită respectării drepturilor minorităților iar noi, ca români, suntem datori să susținem minoritatea românească din Ucraina.”

În urma inventarierii situației reale am constatat că fondul de carte românesc din Ucraina este învechit și foarte sărac. Având în vedere necesitatea asigurării unui număr sporit de carte românească pentru studenții români de la facultatea de limba română de la Universitatea din Ujgorod, dar și pentru școlile și instituțiile culturale românești din Ucraina, CSL demarează campania națională de strângere de cărți pentru românii din Ucraina: ”O carte pentru un frate”.

Toate filialele CSL se vor implica în acest demers cultural patriotic și vor populariza în fiecare județ acest proiect, pentru a putea strânge un număr cât mai mare de cărți destinate donației. Cărțile vor fi adune la sediile PNL din teritoriu, iar centralizarea lor va fi monitorizată la nivelul conducerii naționale a CSL, care va organiza transportul acestora în Ucraina. Proiectul se va desfășura în perioada 15 martie – 15 mai 2014.

17 martie 2014                                  

Departamentul de Comunicare al CSL

Etichete:, , , , , ,

2 comentarii pe “Comunicat de presă: CSL România donează cărți pentru românii din Ucraina”

 1. hmm 17 martie 2014 la 8:47 PM #

  Andrei Alexandru:

  „E foarte probabil că s-au gândit la următoarea formulă: îi lăsăm pe liberalii din teritoriu să ocupe în continuare diverse funcții publice (îi dăm afară pe toți ulterior, după alegeri), chipurile ca să salvăm USL, dar în schimb ei trebuie s-o lase mai moale cu campania electorală, ca să obțină PNL sub 20% și Crin Antonescu să demisioneze, după care Tăriceanu va fi ales președintele PNL. ”

  probabil ca tradatorii pusi de chitoiu prin teritoriu se vor demobiliza pentru ca sa aduca rama tariceanu in fruntea unui partid devenit anexa a psd definitiv

  Apreciază

  • Radu Zlati 17 martie 2014 la 10:02 PM #

   scenariu cu parfum de credibilitate. Dar relativ ușor de contracarat, de vreme ce se știe de el 🙂

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: