Declarațiile președintelui PNL, Crin Antonescu, susținute la finalul ședinței DP a PNL – Brașov, 25 aprilie 2014

Crin“S-au încheiat lucrările Biroului Politic Național și ale Delegației Permanente. Mâine are loc plenul, să spun așa, lărgit al Ligii Aleșilor Locali. S-au discutat chestiuni legate de agenda politică din perioada următoare și, desigur, de organizare a campaniei electorale.

Au fost prezentate elementele din acest moment ale unui nou program politic și economic la care se lucrează și care va fi lansat, probabil, la jumătatea lunii mai.

Am discutat despre moțiunea de cenzură. Nu s-a schimbat nimic esențial. Lucrurile curg în continuare și cea mai mare parte a timpului a fost alocată, sigur, discuțiilor de natură organizatorică privitoare la campania electorală în care, iată, începând de astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, am intrat.”

Întrebări din partea reprezentanților mass-media

Jurnalist: Referitor la moțiune, rămâne decis să fie depusă undeva pe 5-6 mai?

Crin Antonescu: Poate mai târziu, dar în orice caz înainte de data alegerilor.

Jurnalist: Jumătatea lunii mai poate să fie o variantă?

Crin Antonescu: Poate să fie jumătatea lunii mai, poate să fie chiar undeva în jur de 20 mai.

Jurnalist: Adică să se dezbată înainte de alegeri, totuși?

Crin Antonescu: Da, sigur că da, înainte de alegeri.

Jurnalist: Pentru că vorbeați despre campanie, au fost discuții despre resursele financiare pe care le aveți în teritoriu pentru această campanie electorală?

Crin Antonescu: Sigur că da, au fost discuții și despre resursele financiare și din teritoriu și de la centru și despre alte aspecte organizatorice, dar evident că într-o campanie electorală e un subiect inevitabil.

Jurnalist: Și nemulțumiri că nu sunt suficiente resurse? V-ați gândit la o altă strategie pentru campanie?

Crin Antonescu: Ah, nu, toată lumea era mulțumită. Nu suntem niște oameni lacomi, suntem niște oameni care avem, în primul rând, preocuparea de a folosi exclusiv mijloacele legale. Suntem oameni care nu împărțim pui alegătorilor. Suntem așa cum ne știți.

(…)

Mâine presa este invitată pe parcursul întregii manifestări, mă refer la Liga Aleșilor Locali. Este înainte de toate, de aceea este și startul într-un cadru larg al campaniei electorale, este o manifestare electorală și este semnalul de mobilizare a primarilor, care sunt aleși locali, vorbim și de primari, și de președinți de consilii județene și de consilieri locali sau județeni care au un rol foarte important în această campanie.

Jurnalist: Azi trebuia să fie pe ordinea de zi a Delegației și excluderea lui Radu Stroe, ați amânat-o.

Crin Antonescu: Mai întâi mă văd silit să dezmint tot felul de lucruri mereu. Nu s-a pus nicio secundă problema, de exemplu, a excluderii domnului Chițoiu, chiar nu s-a pus, n-a existat, chiar nici nu știu unde e domnul Chițoiu. Nu avem niciun diferend cu domnul Chițoiu. Este colegul nostru, nu s-a pus această problemă. Sigur că în momentul în care, cu promptitudine și cu dreptate, Cristina Pocora v-a răcorit, dându-vă înformația că nu va fi exclus nici domnul Chițoiu, nici altcineva, n-avem pe agendă, au apărut alte știri, cum că niște strategi, strategii ăia imaginari de-i am eu, au spus nu, nu e bine. Nu, nu s-a pus această problemă.

În ce privește chestiunea cu Radu Stroe, Radu Stroe a fost exclus la Biroul Politic, s-a luat decizia de exludere, care trebuie validată de Delegația Permanentă. Decizia a fost de nu pune astăzi pe ordinea de zi această chestiune, ea neprezentând urgență și pentru ca dumneavoastră să nu vă concentrați în mod exagerat și infructuos asupra acestui subiect.

Jurnalist: Au fost absențe notabile, pe domnul Klaus Iohannis nu l-am mai văzut de ceva vreme la ședințele de partid.

Crin Antonescu: Domnul Iohannis nu este în țară, dar să țineți cont de vorbele mele, să credeți în ele, domnul Iohannis va apărea la momentul potrivit.

Jurnalist: Intenționați să renunțați la indemnizația de senator pe perioada vacanței parlamentare, la propunerea domnului Obreja?

Crin Antonescu: Da,  o susțin.

Jurnalist: Le recomandați și colegilor dumneavoastră senatori sau eventual din tot partidul?

Crin Antonescu: E periculos în PNL să recomanzi cuiva ce să facă cu banii lui, dar o să îndrăznesc.

Etichete:, , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: