Nicolăescu: Moțiunea de cenzură – un demers absolut necesar pentru stoparea unei guvernări dezastruoase pentru români

NicolaescuConsecvent angajamentului asumat în mod public, Partidul Național Liberal a finalizat textul moțiunii de cenzură care se dovedește cu atât mai necesară, cu cât PSD ne oferă în fiecare zi tot mai multe dovezi, nu doar în plan economic, ale unei guvernări proaste și corupte.

PNL își asumă rolul de a apăra drepturile cetățenilor în fața agresiunilor și corupției generalizate practicate de PSD și Guvernul Ponta III. La nivelul forurilor sale de conducere, PNL a decis ca moțiunea de cenzură să cuprindă teme majore pentru societatea românească, pe care Guvernul Ponta refuză să le trateze cu prioritate, precum încurajarea mediului de afaceri și întărirea rolului proprietății private. În același timp, și problema corupției este un subiect important, în condițiile în care asistăm la proliferarea acestui fenomen și la creșterea îngrijorătoare a cazurilor de baroni acuzați de fapte de corupție, dar protejați public de conducerea PSD în disputa cu justiția, un lucru complet inacceptabil într-o societate democratică.

PNL susține îmbunătățirea mediului de afaceri prin reducerea impozitării muncii și  prin măsuri de stimulare a economiei, precum scăderea cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor de asigurări sociale. Măsura de scutire de impozit a profitului reinvestit, limitată la un termen scurt, pe care a adoptat-o Guvernul Ponta III reprezintă doar o formă de propagandă și o nouă încercare de a păcăli opinia publică. Ea este insuficientă și nu va avea efectul pe care societatea îl așteaptă, fiind mai degrabă o măsură propagandistică.

PSD trebuie să înțeleagă importanța proprietății private în dezvoltarea țării și să-și reconsidere poziția în legătură cu prima intabulare.  Proiectul de lege prin care 4 milioane de oameni puteau beneficia de intabularea gratuită a terenurilor agricole a fost respins de curând, în Parlament, de către PSD sub pretextul că nu perminte cadrul bugetar, un motiv invocat de fiecare dată când PSD nu dorește să introducă o măsură în beneficiul românilor. Refuzul intabulării înseamnă menținerea unei piețe a speculațiilor, corupției, abuzurilor, a nefolosirii terenurilor și în consecință a sărăciei pentru cele 4 milioane de cetățeni.

Deși nu are voința politică de a adopta măsuri vitale pentru dezvoltarea României, PSD are grija protejării corupților de justiție. Această atitudine a social-democraților dovedește lipsa de respect pentru statul de drept, aroganță și transformarea obiectivului „dreptate până la capăt” în „protecție pentru corupții PSD”.

Începând de săptămâna viitoare, Partidul Național Liberal va prezenta tuturor forțelor politice parlamentare proiectul textului moțiunii pentru adeziune  și semnare.  În perioada 12 – 18 mai, moțiunea de cenzură va fi depusă pentru declanșarea procedurilor parlamentare de prezentare, dezbatere și de supunere la vot. Este important ca pe baza textului moțiunii să aibă loc o dezbatere foarte serioasă în Parlament, astfel încât românii să fie informați despre modul dezastruos în care guvernează Cabinetul Ponta III  și despre soluțiile propuse de către liberali.

Avem încredere că tot mai mulți parlamentari au înțeles că demersul PNL este în interesul legitim al cetățeanului român și vor putea să-și dea votul pentru oprirea unei teleguvernări.

Considerăm că situația țării se degradează extrem de grav în fiecare zi în care Guvernul Ponta este în funcție și este nevoie de eforturi comune pentru a stopa o asemenea guvernare.

30 aprilie 2014                                                    

Eugen Nicolăescu,

Deputat, vicepreședinte PNL

Etichete:, , , , , , , ,

Un comentariu pe “Nicolăescu: Moțiunea de cenzură – un demers absolut necesar pentru stoparea unei guvernări dezastruoase pentru români”

  1. hmm 30 aprilie 2014 la 10:18 PM #

    ar trebui subliniate abaterile de la programul de guvernare usl pe care psd il arunca la gunoi

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: