Discursul președintelui PNL, Crin Antonescu, la Delegația Permanentă Teritorială a PNL Hunedoara

Crin“Domnule președinte Moloț, dragele mele colege, dragii mei colegi,

Vineri eram la Brașov și în pregătirea unei întâlniri, așa cum știți, a Ligii Aleșilor Locali liberali din întreaga Românie am avut o întâlnire  a Biroului Politic Național, Biroul Politic Național care este alcătuit practic din toți președinții organizațiilor, toți demnitarii partidului, toți președinții de Consiliu Județan, primarii de mare municipii, vicepreședinții partidului și așa mai departe. Și a început o discuție mai tehnică, așa, care se cam înfundase. În momentul în care trebuia să discutăm lucruri practice am început să discutăm multă teorie, veneau vorbitorii unii după alții, făceau ceva teorie, se trecea la lucruri practice. A început un concurs de luări de cuvânt din partea unor colegi, altfel foarte destoinici, care explicau că e foarte greu, ca și cum cineva ar fi spus că ceva e ușor, în politică în general, în viață și în orice caz, pentru Partidul Național Liberal vreodată în România.

Și, la un moment dat, a luat cuvântul Mircea Moloț. Și Mircea Moloț a spus, în fond, în esența intervenției sale, două lucruri simple, dar extraordinare pentru mine, care mi-au făcut o bucurie extraordinară și care de altfel au și avut efectul unei ploi torențiale scurte, dar intense, de vară, după care norii se sparg, cerul se limpezește și aerul deveni mult mai proaspăt. Pentru că Mircea Moloț a spus pe scurt două lucruri: terminați cu văicăreala,, terminați cu evaluările, cu  pronosticurile și cu temerile pentru că vom reuși. Și vom reuși pentru că  în aceste alegeri este vorba de două lucruri simple. Nu e vorba nici de partide măcar, nu e vorba nici de programele electorale, chiar dacă sunt importante, e vorba de cine suntem noi, primarii noștri, consilierii noștri, în fața oamenilor, în fața comunității, e vorba de puterea noastră de a-i chema acum alături de noi și e vorba, dincolo de toate, de onoarea și prestigiul nostru ca oameni în fața acestei comunități.

Îi mulțumesc din suflet lui Mircea Moloț și prin domnia sa, dumneavoastră, pentru că a spus acest lucru esențial, a putut să spună acest lucru esențial și a putut să fie credibil spunând-ul pentru că este un mare președinte, al unei mari  organizații liberale, Hunedoara. Îi mulțumesc și lui, așa cum vă mulțumesc și dumneavoastră tuturor, primarilor, viceprimarilor, consilierilor, parlamentarilor, oamenilor din conducerea și din grupul de militanți de fiecare zi ai Partidului Național Liberal pentru că de fapt organizația Hunedoara e puternică și președintele ei este puternic, una dintre cele mai puternice organizații din țară în partidul nostru și unul dintre cei mai puternici și mai credibili oameni, Mircea Moloț, în partidul nostru pentru că dumneavoastră, de ani de zile unii, munciți în fiecare zi, faceți politică adevărată, democratică, normală, în mijlocul comunității, pentru comunitate, pentru oameni și acest lucru vă dă putere, vă dă forță, vă dă credibilitate și de aceea, la Hunedoara, nu-i o problemă pentru Partidul Național Liberal nici 20%, nici 25%, ci e o luptă pentru Partidul Național Liberal să fie primul și eu vă doresc să fiți și sunt convins că veți fi.

Așa e și la Ilfov, așa e și la Botoșani, așa e la Bacău, așa e la Iași, așa este la Călărași, așa este la Giurgiu, așa este la Buzău, așa este la Bihor. Mă opresc aici pentru că sunt atâtea și atâtea locuri în țară unde ne batem cap la cap, cine câștigă cel mai mare număr de voturi, noi sau PSD-ul, nu ne batem dacă facem sau nu facem 20%. Am urmărit cu foarte multă plăcere, trebuie să mărturisesc, faptul că o vorbă pe care le-am aruncat-o acestor oameni care de atâția ani nu au decât un singur gând, când scapă odată de Antonescu și de Partidul Național Liberal, vorba aia pe care le-am aruncat-o, cu 20%, a făcut din PNL și din această țintă centrul campaniei electorale pentru europarlamentare. Asta am vrut, dragii mei. Și dacă noi vom face acest scor care ne este absolut la îndemână, noi voi fi câștigătorii acestei campanii electorale, și nu PSD-ul care va lua poate dublu.

Pentru că modul în care au reacționat și reacționează cu toții, uitând să le mai spună românilor ce vor ei să facă în Parlamentul European, uitând să le mai spună românilor ce vor face ei la aceste alegeri, ci spunându-le românilor în fiecare zi, călcându-se pe picioare doamna Udrea cu domnul Ponta, doamna Olguța Vasilescu cu alte doamne și domni, spunându-le românilor că PNL nu va face 20% și Antonescu va pleca acasă, ca și cum asta ar fi jalea și problema și durerea românilor, ne dă nouă șansa extraordinară de a fi în centrul acestei campanii, de a o termina victorioși și de a le spune, așa cum facem, românilor de ce vrem ca acești oameni și încă alții să meargă în Parlamentul European, de ce Partidul Național Liberal este din păcate singurul care știe ceva despre cum se pot apăra interesele României în Parlamentul European de la Bruxelles și de ce PNL este astăzi și va fi cu siguranță, după această campanie, în centrul vieții politice din România.

În funcție de Partidul Național Liberal se va construi viitorul României. Iată de ce astăzi, ca președinte al acestui partid, nu am niciun fel de teamă și niciun fel de regret că mi-am asumat, așa cum este normal să o facă un lider riscul de a spune Da, partidul nostru este suficient de puternic, partidul nostru este suficient de puternic pentru a se bate cu oricine pune democrația în România în pericol, partidul nostru este suficient de puternic pentru a da președintele României, pentru a conduce o majoritate în Parlamentul României când va momentul și pentru a conduce Guvernul și guvernarea în România.

Pentru asta, vă rog pe toți, colegi, prieteni, camarazi, oameni care aveți un cuvânt de spus în comunitățile dumneavoastră, oameni care aveți o onoare de apărat, să mergeți pentru aceste alegeri și să le spuneți compatrioților noștri, cât mai multora, că este important să dea acest vot, că este important cine merge să ne reprezinte la Bruxelles, că este important ca românii să aibă o alternativă și la ce a însemnat portocaliul, și la ce înseamnă astăzi roșul.

Puteți face acest lucru cu fruntea sus, pentru că dincolo de toate minciunile care curg și vor curge în fiecare zi – astăzi am fost împreună prin șase, șapte localități, cred, prin trei orașe, am discutat peste tot cu oamenii – aflu că deja diverse siteuri și publicații și cine știe ce televiziuni pe la București… am fost huiduiți… Se minte în fiecare zi. Nu este plăcut, este frustrant, dar nu ne putem opri în asta. Sunt niște oameni plătiți să mintă și mint. Cât mai mint? Mai mint încă 25 de zile și cu sondaje, și cu tot felul de lucruri închipuite. Peste 25 de zile votul oamenilor pe care noi trebuie să-i convingem să vină alături de noi va vorbi mai mult decât orice sondaj, îi va arăta pe acești oameni mincinoși și vor arăta tuturor că de PNL unii nu scapă, iar alții își pot pune speranța cu adevărat în el.

Nu aveți niciun motiv să țineți fruntea în pământ, pentru că PNL nu a mințit pe nimeni și nu a trădat pe nimeni. Tupeul pesediștilor, care vin astăzi și spun că i-am trădat, poate fi pus în practică doar de oameni de asemenea teapă.

Nu i-am trădat cu nimic, ne-am respectat toate înțelegerile la nivel local, la nivelul campaniei electorale, la nivelul guvernului, l-am făcut pe Victor Ponta prim-ministru și când n-am putut să acceptăm niște lucruri inacceptabile în orice democrație și în orice coaliție, am plecat.  Dânșii sunt la putere, cu ce i-am trădat?

Problema este dacă ne trădăm sau nu alegătorii, problema este dacă ei își trădează sau nu alegătorii. Problema este atunci când noi promovăm un proiect de lege privitor la intabularea gratuită a proprietăților și ei îl resping, când noi îl votăm și ei votează împotriva lui, cine a trădat promisiunea făcută față de alegători, față de oameni, față de proprietari, față de cei care au fost jupuiți de statul comunist și sunt astăzi jupuiți încă o dată sau li se întârzie dreptatea să li se facă de urmașii acelorași comuniști? Cine minte și trădează alegătorii atunci când modificările pentru Codul silvic, pe care Lucia Varga ca ministru le-a făcut, au fost amânate ședință de ședință și nu sunt puse nici astăzi în practică, deși erau în programul de guvernare și deși erau extrem de importante pentru ca jaful dintr-una din cele mai mari bogății naturale ale României, și anume Fondul silvic, să înceteze?

Acestea sunt lucrurile despre care trebuie să le discutăm cu domnul Ponta. Domnul Ponta are câteva televiziuni, care de dimineață până seara se plâng de faptul că eu sunt mai rău decât Băsescu și dacă am spus ieri, la Ploiești, c-o să-l regrete pe Băsescu, au răstălmăcit azi spunând că eu am să fiu mai rău decât Băsescu. Doamne ferește, eu sunt un om bun, dar el o să-l regrete pe Băsescu pentru că eu fac cârdășie și pact de coabitare cu bandiții, de asta o să-l regrete. Pentru că eu atunci când am vorbit cot la cot cu Victor Ponta, cot la cot cu voi, cot la cot cu toții colegii noștri, galbeni și roșii din toată țara, despre dreptate până la capăt, eu n-am înțeles că se odihnesc puțin ăia portocalii și ne iau la jefuit ăia roșii. Eu am înțeles că nu se mai fură, eu am înțeles că cine fură merge la pușcărie. Așa înțeleg dreptate până la capăt. N-am înțeles că-și împart în jumătate țara și continuă ce ne-a arătat PSD din 2000 până în 2004, ce a dus pe noi culmi domnul Băsescu și regimul său așa-zis reformator.

Partidul Național Liberal, atât cât a stat la guvernare, n-a reușit bineînțeles să facă tot ce promisese și tot ce și-a propus, dar nu a stat degeaba, dragii mei. Partidul Național Liberal, prin prezența sa la guvernare, a reușit să mențină cota unică și una din cele mai scăzute cote de impozitare directe din România, 16%, fără noi, n-ar fi rezistat și veți vedea că dacă acest Guvern nu cade în 2015, vom avea cotă progresivă, se vorbește deja, unii dintre ei vorbesc deja despre ea.

Dacă n-ar fi fost Partidul Național Liberal la guvernare, toate porturile României, inclusiv Portul Constanța, ar fi fost acum și ele în domeniul privat al domnului Mazăre, dacă nu era Ramona Mănescu, aici de față.

Dacă Partidul Național Liberal nu era la guvernare, una din marile avuții ale acestei țări ar fi fost dată, și mă refer la aur, în condiții neclare și incorecte, pentru România și pentru oamenii din această țară.

Dacă Partidul Național Liberal n-ar fi fost acolo, legea amnistiei, care practic să scape laolaltă oameni mai puțin vinovați, dar și mari infractori, și în special mari demnitari infractori din această țară, ar fi intrat în vigoare.

Partidul Național Liberal n-a fost părtaș la niciunul din aceste lucruri și Partidul Național Liberal a preferat să părăsească guvernarea decât să-i mintă și să-i trădeze pe români, pentru că îmi este mai teamă de răzbunarea oamenilor înșelați și îmi este mai rușine să înșel niște oameni care mi-au dat votul, decât îmi e teamă de propaganda lui Ponta și a lui Voiculescu.

De pe urma propagandei, poți să pierzi voturi. De pe urma propagandei împotriva ta poți să pierzi chiar niște alegeri, dar mințind oamenii îți pierzi pentru totdeauna sufletul și obrazul și Partidul Național Liberal nu are voie să-și piardă sufletul și obrazul și de data aceasta nu va pierde nici alegerile. E timpul pentru noi, e timpul pentru România!

Nu aveți nici un motiv, chiar dacă oamenii nu au înțeles sau nu înțeleg foarte bine ce s-a întâmplat, nu aveți nici un motiv să nu stați de vorbă cu ei și să le explicați, și pentru un lucru în plus, pentru că în toți acești din urmă ani, dragii mei, un singur partid, nu doar că se numește Partid Național Liberal, dar un singur partid în România a mai avut grijă în anumite momente să-și aducă aminte că peste câțiva ani vom serba 100 de ani de la întregirea României și că peste câțiva ani istoria trebuie să ne găsească cu această țară întreagă, unitară, națională și românească.

Putem nu numai noi, dar în primul rând noi, putem să întoarcem o pagină din istoria acestei țări. Putem să schimbăm istoria acestei țări începând cu 25 mai și putem să serbăm la 1 Decembrie 2018, iată peste patru ani, să serbăm suta de ani a României Întregi, cu conducători normali, cu conducători cinstiți, cu conducători civilizați, cu conducători care să-i iubească pe români, care să-i respecte pe români, care să facă pentru această națiune ceea ce dumneavoastră cei mai mulți primari, viceprimari, consilieri faceți pentru comunitățile în care trăiți. Și când conducătorii României vor face aceste lucruri, atunci vom fi o țară puternică, o țară unită, o țară care să aibă curajul să privească viitorul. Vă mulțumesc încă o dată pentru că sunteți puternici.

Vă mulțumesc, încă o dată, pentru că venind în mijlocul dumneavoastră simt puterea, solidaritatea și încrederea dumneavoastră și plec și eu, și seful campaniei electorale, cu convingerea că este greu de spus cât anume peste ce ne-am propus vom lua la aceste alegeri, că este greu de spus care din organizațiile noastre județene va fi cea mai puternică, dar că, un lucru este sigur, onoarea lui Mircea Moloț și onoarea dumneavoastră  va fi întreagă în fața tuturor.

Doamne ajută, Dumnezeu să ne ajute pe toți!”

Etichete:, , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat asta: