Comunicat de presă PNL: SĂ DĂM CEASUL ROMÂNIEI PE ORA EUROPEI!

14-05-09-01-40-11foto_2Partidul Național Liberal propune schimbarea orei României și trecerea acesteia pe Ora Europei Centrale. România ar avea astfel aceeași oră ca Germania, Italia, Spania, Franța, Polonia, Cehia, Ungaria, Belgia și Olanda. Schimbarea orei este un manifest simbolic prin care vrem să transmitem că împărtășim toate valorile Europei de Vest și urmărim sporirea eficienței pe plan economic și social.

“Este o declarație de intenție clară și fermă către valorile europene, de demnitate europeană, pe care liberalii și le asumă fără echivoc. România trebuie să se alinieze la ritmul Europei, atât politic, economic, social, cât și simbolic. Relațiile noastre de parteneriat economic, colaborare politică și administrativă sunt în primul rând cu instituții și companii europene. În plus, câteva milioane de români se află în Europa și sunt în legătură cu familiile și prietenii din țară, iar o astfel de măsură ar avea o contribuție și în plan social, la crearea sentimentului de apartenență la o Europă Unită”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Klaus Johannis.

Partidul Național Liberal consideră că este momentul să lăsăm trecutul în urmă și să alegem ferm calea europeană. Vrem să avem aceeași oră cu marile orașe europene, să îndreptăm diferența dintre noi și europeni, o diferență care nu se justifică.

“Pe 25 mai îi așteptăm pe români la vot să își exprime clar această dorință și să dea liberalilor puterea de a schimba. Fie vom putea noi să facem asta din fruntea țării, fie vom avea o susținere suficient de mare ca să putem să cerem Guvernului acest lucru,” a precizat Klaus Johannis.

Stabilirea orei este o convenție, care a pornit inițial de la parametrii tehnici (meridianele), dar a fost modificată de fiecare dată atunci când interesele politice au solicitat acest lucru. În prezent, ora este reglementată de Ordonanţa de Guvern nr.20/18 august 1997.  Acum este nevoie de un proiect de lege prin care România să treacă la ora Europei Centrale.

Spania se află pe același meridian cu Marea Britanie și Portugalia, dar a adoptat ora Europei Centrale, în timp ce Marea Britanie a rămas cu o oră în urmă. Cu aproape 5.000 de km lățime, cuprinzând 5 fusuri orare, China are și ea pe întreg teritoriul aceeași oră legală.

Clipul de promovare a acestei inițiative poate fi urmărit la următoarea adresa:

https://www.youtube.com/watch?v=xTYvANgMIzA

9 mai 2014                                                                                    

Etichete:, , ,

Un comentariu pe “Comunicat de presă PNL: SĂ DĂM CEASUL ROMÂNIEI PE ORA EUROPEI!”

  1. pozedecat 9 mai 2014 la 5:21 PM #

    „să transmitem că împărtășim toate valorile Europei de Vest”
    Iertati-ma ca spun dar nu stiu cine a clocit prostia asta. E ca si cum i-am jigni pe finlandezi sau pe greci ori tarile baltice pentru ca nu „impartasesc valorile Europei de vest”. De ce sa nu trecem direct la ora financiara a bursei din Londra !? E de „eurocampioni” campania asta. Trist ca PNL a ajuns sa recurga la scamatorii de balci …

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: