Preşedintele PNL, domnul Crin Antonescu, va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii

crin_antonescu_2_48410900Președinte Partidului Național Liberal, domnul Crin Antonescu, va susține marți, 13 mai 2014, o intervenție în cadrul dezbaterii cu tema „În mijlocul furtunii – antisemitismul se întoarce în Europa”, cu ocazia Forumului Global al organizației American Jewish Committee, desfășurat la Washington.

Aceasta este o reuniune anuală a prestigioasei organizații, având peste 1700 de invitați din Statele Unite și străinătate. La ea vor participa lideri politici americani, precum și miniștrii de externe din Franța, Canada, Cipru, Singapore și oficiali ai guvernului din Israel.

Având în vedere faptul că recrudescența naționalismului și antisemitismului devine o problemă la nivelul întregii Europe, tema abordată suscită un interes deosebit, România fiind un exemplu de bune practici în ceea ce privește legislația menită să combată aceste manifestări. De altfel, Partidul Național Liberal s-a situat ferm pe poziția respingerii oricăror fenomene de antisemitism, promovând chiar un proiect de lege în acest sens, aflat în momentul de față în procesul legislativ la Camera Deputaților.

Cu această ocazie, președintele Partidului Național Liberal, domnul Crin Antonescu, va avea și o serie de întâlniri cu reprezentanți ai administrației americane, în cadrul cărora vor fi discutate atât aspecte ale relațiilor bilaterale, cât și rolul României în contextul geopolitic generat de criza din Ucraina.

Întâlnirile de la Departamentul de Stat, Departamentul pentru Comerț sau cele cu reprezentanți ai mediului politic american vor fi o oportunitate pentru președintele PNL de a arăta că Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite reprezintă unul dintre pilonii de bază ai politicii externe și de securitate a României, alături de apartenența la NATO și UE.

În condițiile în care criza din Ucraina reprezintă cel mai dificil moment în relațiile dintre NATO și Rusia de la căderea Cortinei de Fier, iar instabilitatea generată de situația conflictuală internă din Ucraina poate afecta din punct de vedere economic regiunea, discuțiile președintelui PNL, domnul Crin Antonescu, de la Washington sunt cu atât mai oportune. Dialogul direct, față în față, reprezintă  cel mai potrivit mijloc de a prezenta viziunea celui mai important partid de opoziție din România pe temele de interes comun.

11 mai 2014                   

Departamentul de Analiză Politică și Comunicare 

Etichete:, , , , , , ,

Un comentariu pe “Preşedintele PNL, domnul Crin Antonescu, va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii”

 1. Ionut 12 mai 2014 la 10:19 AM #

  Mai intai, pentru a fi in mod corect inteles, vreau sa fac precizarea ca nu consider nici o rusine, nici un merit apartenenta la un anumit popor, pentru ca acest lucru nu si-l alege nimeni la nastere. De-a lungul vietii, poate sa-ti fie rusine ca esti roman, atunci cand conationalii tai savarsesc fapte de rusine, sau poti fi mandru ca esti roman, atunci cand sportivii Romaniei fac sa se ridice drapelul tarii tale. Dar asta e o alta problema. In ceea ce ma priveste, consider o mare sansa faptul ca m-am nascut in mijlocul unui popor crestinat inca de la nasterea sa, cu o istorie bimilenara, cu o intelepciune, rabdare si inventivitate autentice, dar in acelasi timp, un popor calcat in picioare de nenumarate ori de-a lungul istoriei. Consider o mare sansa faptul de a ma fi nascut intr-o tara cum putine exista pe fata pamantului.

  Cred ca nationalismul pentru tara are aceeasi utilitate ca sistemul imunitar pentru organism: trebuie sa existe si sa functioneze in parametri, sa-si indeplineasca misiunea, dar sa nu scape de sub control. De altfel, complotul impotriva lui Iisus Hristos a fost motivat de o forma de nationalism : „Daca-L vom lasa, vor veni romanii si ne vor lua si neamul si tara”, stiut fiind faptul ca invatatura crestina e una non-violenta. Culmea, aceiasi mai-mari ai poporului care complotasera impotriva Lui, spuneau la rastignire: „Nu avem imparat decat pe Cezarul”.

  Consider ca antisemitismul este una din ultimele probleme ale Romaniei si efectiv nu inteleg de ce este pus atat de des pe tapet. Nu am auzit niciodata, dupa Revolutie, de vreun caz in care sa fi fost batut un om pe motiv ca ar fi evreu. Am auzit insa de mai multe cazuri in care etnici romani au fost batuti de indivizi apartinand altor natii, nu mai precizez care. O problema reala este insa problema tiganeasca pe care statul roman nu incearca (deloc) s-o rezolve, iar aceasta problema nu este generata de majoritate, ci de minoritarii care comit fapte antisociale. Pentru ca si aceasta etnie se imparte in 3 mari categorii: oameni care isi vad de treaba, care muncesc cinstit, pentru care am tot respectul, o a doua categorie, care bea banii de alocatie ai copiilor si isi trimit copiii malnutriti la cersit de care ar trebui sa se ocupe, cu toata fermitatea, Protectia Copilului si, in fine, o a treia categorie, care se plimba in masini luxoase si rapesc fete de pe strada, de care ar trebui sa se ocupe, cu toata duritatea, Politia, SRI-ul, Parchetul si ANAF-ul.

  In zvonistica on-line circula o informatie conform careia exista un plan, schitat inca din sec. al XIX-lea, conform caruia Romania ar trebui sa permita stabilirea pe teritoriul sau a catorva sute de mii de cetateni israelieni, iar in schimbul acestui fapt ar urma sa i se dea voie sa se uneasca, in fine, cu R. Moldova. Am aflat despre acest lucru in urma cu cativa ani, insa am considerat-o o fantezie. Desele vizite in Israel din ultimul timp ale unor reprezentanti ai statului roman, precum si ale membrilor Casei Regale, m-au facut sa ma intreb totusi daca nu exista un sambure de adevar in toata aceasta poveste si daca da, de ce nu avem dreptul sa stim ce se discuta in numele nostru. Suntem prea prosti ca sa intelegem (nu si ca sa votam) sau prea „antisemiti”?

  In ceea ce priveste holocaustul, singurul holocaust de care e vinovat poporul roman, singurul care presupune raspunderea colectiva a noastra, holocaust in adevaratul sens al cuvantului (ardere-de-tot, incinerare completa) este holocaustul celor nenascuti, lucru pentru care vom da socoteala (si pentru care cred ca deja dam).

  Va multumesc pentru atentie

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: