Crin Antonescu – sinteză declarații – Evenimentul Zilei TV

Crin-Antonescu-presedinte-romania-senatCele mai importante declaraţii ale presedintelui Crin Antonescu:

 • USL-ul a fost o politică de anvergură. În cursul anului 2013 au început să dea semne care pentru noi s-au transformat în certitudini, că nu vor respecta lucrurile cu care noi ne-am înţeles şi am considerat că e mai puţin periculos de a continua o formulă în care principiile fundamentale au fost încălcate. Mai bine pierderi electorale decât continuarea USL.
 • Dan Voiculescu nu a fost nici aranjorul din umbră și nici măcar inventatorul USL. Dacă veți revedea arhiva, veți vedea că Dan Voiculescu a anunțat cu o anumită candență, o perioadă îndelungată, suspendarea. La un moment dat s-a întâmplat, dar nu pentru că a anunțat-o. A avut o prezență destul de discretă în structurile USL și nu pot să dau o acțiune a USL care să fi fost propusă de Voiculescu.
 • Nu l-am protejat pe Daniel Chiţoiu când a fost urmărit penal. Am votat pentru urmărirea lui. Verificaţi arhiva. S-a format o majoritate, majoritate care este în mare parte asigurată de cei din PSD.
 • Ştiţi că cel mai mare scandal dintre mine şi Victor Ponta a fost  cel pentru legea amnistiţiei. Au fost multe scandaluri, dar cel mai mare a fost cel în care eu şi Ponta am început să ne facem unul pe altul mincinos. De minţit a minţit Ponta, dar nu am zis. El a minţit cu legea amnistiţiei. Ponta a fost pus într-o situație imposibilă
 • Eu cred că imunitatea nu ar trebui să funcţioneze ca în cazul Vosganian. În cazul Chiţoiu sau Vosganian nu a fost vorba de arestare, ci de cercetare penală. Eu aş scoate această imunitate în cazul cercetărilor penale.
 • Nu ştiu în ce măsură, dar sentimentul meu puternic a fost că procurorii sunt controlaţi de Traian Băsescu. Este o bătălie. Nu ştiu dacă aceşti oameni se află sub influenţă politică. Băsescu, care se consideră un jupân al locului, sau de la Ponta care vine cu mulţi din spate.
 • Dacă aş fi preşedinte nu aş schimba actualii procurori. Pentru că singura formulă este continuitatea şi protecţia.
 • În privinţa serviciilor lucrurile sunt clare, cât mai puţin spre deloc implicate în jocul partizan intern. E greu de crezut că nu sunt implicate acum. Pentru că spaţiul politic înainte de toate este prea debil ca să nu atragă aceste intervenţii. Însă au avut un progres în ultimii ani.
 • Alianţă cu DA sau NU cu PDL, categoric NU. Guvernul trebuie făcut cu cineva. Asta e problema lui Iohannis. El a fost mai radical în chestiunea asta. A zis nu cu PSD-ul. În practică nu ştim cum se va forma şi dacă se va forma o majoritate. Nu vom avea o alianţă nu pentru că am ceva cu PDL-ul, dar alianţele s-au cam făcut.
 • Domnul Ponta nu are de ce să se supere, dar este un Boc mai înalt. Mult mai înalt.
 • Eu vă spun că de pe vremea când eram coleg cu Băsescu, nu era şedinţă de Guvern în care să nu se aloce bani bisericilor ortodoxe.

 

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: