Klaus Iohannis – mesaje extrase din conferinţa de presă susținută la Sibiu, 13 iunie 2014

Klaus-IohannisDespre Grupului de inițiativă lansat de Călin Popescu Tăriceanu

 • PNL s-a angajat pe drumul unificării dreptei, un drum european, iar acest lucru i-a dus pe competitorii noștri politici la disperare.
 • În consecință, forțele care nu agreează acest drum nou și foarte puternic al Partidului Național Liberal, l-au înconjurat pe domnul Tăriceanu cu un număr de oameni și au prezentat publicului o cvasi-formațiune care susține că dorește să păstreze identitatea liberală.
 • Liberalismul, în Partidul Național Liberal, nu a fost nicicând sub asediu sau în pericol în ultimii 139 de ani și nici nu va fi în perioada următoare.
 • Este important de menționat că nicio filială din PNL nu urmează această cale alternativă prezentată ieri. Oamenii care s-au aflat ieri alături de domnul Tăriceanu sunt cei care fie au părăsit partidul, fie au fost dați afară din partid, fie s-au dus acolo din cauza unor frustrări.
 • Acești oameni ar trebui să respecte un minimal cod de etică politică și dacă nu le mai place în PNL, care i-a creat ca și demnități publice, măcar să aibă decența să nu se poziționeze împotriva PNL. Se pare că acest minimal cod de etică este necunoscut în grupul care s-a format.
 • Acțiunea acestor oameni este un heirupistă.  Unii adversari politici au intrat în panică atunci când au văzut că noi continuăm proiectul dreptei unite si l-au scos repede pe domnul Tăriceanu cu o salbă de nemulțumiți, ca să declare ca ei susțin liberalismul.
 • Domnul Călin Popescu Tăriceanu nu a lansat nici un fel de grupare, aceasta este un construct cvasi politică, dar noi suntem conștienți de faptul că apariția unor foști sau actuali colegi de-ai noștri la acel eveniment arată că doresc să se îndepărteze de Partidul Național Liberal, lucru care nu cred că este bine, dar pentru noi, PNL, nu este niciun fel de catastrofă dacă o mână de nemulțumiți își caută altă cale. Păcat este că ei își caută calea într-o construcție inițiată și promovată de PSD.
 • Liberalismul este bine mersi în interiorul PNL, unde organele competente au hotărât și au votat pentru direcția în care mergem, nu este calea unui singur om sau a unui grup mic de oameni, este calea PNL.
 • Liberalismul în România trebuie să trăiască în Partidul Național Liberal și nu poate trăi în brațele unei formațiuni cvasi-politice, create și hrănite de PSD. Acest lucru trebuie să fie bine înțeles de toți liberalii și votanții PNL.
 • Îi asigur pe toți că vom continua pe calea unificării dreptei, pe calea europeană cu scopul simplu și declarat de a merge pe drumul spre o Românie prosperă și puternică.

Despre măsurile care vor fi luate în cazul liberalilor care s-au alăturat inițiativei lui Călin Popescu Tăriceanu

 • Sancționarea liberalilor care au decis să i se alăture domnului Tăriceanu este o chestiune care va fi discută în Biroul Politic. Eu nu voi face propunerea de sancționare, dar decizia va fi luată în ședința BPN.
 • Cei care s-au alăturat domnului Tăriceanu sunt persoane care au primit prin PNL demnități publice dintre cele mai importante, miniștrii, secretari de stat, parlamentari.
 • Acești oameni ar trebui cel puțin, prin accepțiunea mea, să respecte un minimal bob de etică politică și dacă nu le mai place în Partidul Național Liberal, care i-a creat ca și demnități publice, măcar să aibă decența să nu se poziționeze împotriva PNL. Dar, se pare că acest minimal bob de etică politică nu este cunoscut de cei care i s-au alăturat domnului Tăriceanu.

Despre posibilitatea revenirii în PNL a lui Călin Popescu Tăriceanu

 • Dacă m-ați fi întrebat acum o săptămână, aș fi zis că dacă termină cu piruetele și se reorientează spre PNL, cred că ar fi existat o cale de discuție.
 • Dar după lansarea acestui vehicul cvasi-politic de ieri cred că domnul Tăriceanu a ars podul din spatele domniei sale care îl mai lega de PNL.

Despre negocierile cu PDL

 • Discuțiile cu PDL merg bine și sunt încrezător că vom reuși într-un timp scurt să ajungem la un rezultat pozitiv.
 • Noi ne străduim cu toții să progresăm cât se poate de repede, dar nu putem să dăm acum un termen.

Despre candidatul dreptei

 • Am o părere foarte clară despre candidatul dreptei care trebuie să fie un politician serios, recunoscut, cu rezultate bune în sondaje și cu un potențial de creștere bun. Toate acestea vor fi elucidate pe acele sondaje de care am spus.

Etichete:, , ,

Un comentariu pe “Klaus Iohannis – mesaje extrase din conferinţa de presă susținută la Sibiu, 13 iunie 2014”

 1. Ionut 13 iunie 2014 la 2:04 PM #

  OFF-TOPIC

  O BILA ALBA pentru Comisia IT din Camera Deputatilor!

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: