PNL cere demisia de urgență a președintei CNA Laura Georgescu

PNLPartidul Național Liberal apreciază ca fiind absolut revoltător modul în care președinta Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, înțelege să facă față responsabilităților care îi revin.

CNA este o instituție care nu trebuie politizată și nici compromisă de persoane care au un comportament ca cel etalat de șefa acestei instituții și din aceste considerente PNL cere demisia de urgență a Laurei Georgescu.

Derapajele constante ale Laurei Georgescu, care teoretic ar trebui să monitorizeze derapajele în mass media, sunt inacceptabile. Nu există niciun fel de dubiu cu privire la necesitatea demisiei acesteia, iar avalanșa de reacții apărute în presă impun schimbarea rapidă din funcție a președintei CNA.

Dacă Laura Georgescu refuză să își înainteze demisia, Victor Ponta are la dispoziție posibilitatea de a da o Ordonanță de Urgență care să modifice legea audiovizualului și astfel să o demită pe șefa CNA.

Așadar, Victor Ponta poate să pună capăt decredibilizării CNA, dar nu o face pentru că el însuși girează acest tip de comportament grobian, exemplul concludent în acest sens fiind apelativul “Fă, Doina” cu care premierul i s-a adresat ministrului Apelor, Doina Pană.

Ne confruntăm cu o situație gravă, cu încercarea de subordonare a presei și revenirea PSD la metehnele guvernării 2000-2004. Caracatița PSD își extinde tentaculele asupra tuturor instituțiilor care ar trebui să fie apolitice, independente și să exercite reale atribuții de control, cum ar fi Curtea de Conturi, SRR, SRTV.

PNL consideră că este necesară o analiză detaliată a întregii activități a CNA, dar și a legislației în domeniu, astfel încât o multitudine de derapaje posibile să fie împiedicate din start prin legi viabile și regulamente stricte. În acest sens, PNL lucrează la un nou proiect de lege a audiovizualului, care va fi avansat și propus în viitoarea sesiune parlamentară.

Proiectul de lege propus de PNL va racorda audiovizualul românesc la legislația Uniunii Europeane și va asigura democratizarea instituției, astfel încât să nu ne mai confruntăm în viitor cu blocaje în ceea ce privește demiterea unui președinte ori a unui membru care se face vinovat de alte fapte grave decât cele de natură penală ori cele care țin de integritate.

9 iulie 2014                    

Departamentul de Analiză Politică și Comunicare

Etichete:, , , , , , , ,

Comentariile nu sunt permise.

%d blogeri au apreciat: