Comunicat de presă PNL: Cere-i lui Victor Ciorbea să atace Noua Lege a Educației la CCR!

PNLPartidul Național Liberal a lansat marți, 15 iulie a.c., petiția  CERE-I LUI VICTOR CIORBEA SĂ ATACE NOUA LEGE A EDUCAȚIEI LA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ! În acest fel, tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește Ordonanța de Urgență nr. 49/2014, emisă de Guvernul Ponta cu dedicație pentru miniștrii Remus Pricopie și Mihnea Costoiu.

Numeroase prevederi ale noii Legi a Educației contravin Constituției, întrucât afectează drepturi garantate de Legea fundamentală, cum este dreptul la educație, fără consultarea celor vizați direct de aceste schimbări.

PNL se solidarizează astfel cu societatea civilă în demersul de contestare a OUG 49 și face un apel la cetățeni să semneze această petiție pentru a arăta Guvernului Ponta că vocea contestatarilor nu poate fi ignorată.

Numai printr-un efort conjugat între clasa politică și societatea civilă vom reuși, sperăm,  să-l convingem pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, să conteste la  Curtea Constituțională noua lege.

Partidul National Liberal nu va asista impasibil la distrugerea totală a învățământului românesc și, la începutul sesiunii parlamentare din această toamnă, va redacta o moțiune simplă prin care va cere demisia miniștrilor Pricopie și Costoiu.

Petiția CERE-I LUI VICTOR CIORBEA SĂ ATACE NOUA LEGE A EDUCAȚIEI LA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ! poate fi accesată aici:

http://www.petitieonline.com/cere-i_lui_victor_ciorbea_sa_atace_noua_lege_a_educatiei#form

15 iulie 2014                    

Departamentul de Analiză Politică și Comunicare

Etichete:, , , , , ,

2 comentarii pe “Comunicat de presă PNL: Cere-i lui Victor Ciorbea să atace Noua Lege a Educației la CCR!”

 1. Ionut 16 iulie 2014 la 11:52 AM #

  OFF-TOPIC

  Pe scurt, analizand cateva evenimente importante petrecute zilele acestea, constatam ca:
  – Guy Verhofstadt si-a dat voturile candidatului PPE;
  – Juncker a promis ca, in timpul madatului sau, nici o tara nu va fi admisa in UE. Nu stiu daca europarlamentarii nostri excesiv de patrioti au negociat ceva serios inainte, dar rezultatul e clar: Moldova mai sta o tura pe-afara (spre satisfactia PCRM). Si unii, mai paranoici, ar banui un blat cu Rusia;
  – Daca tanarul din Slatina ar fi fost victima cainilor strazii, ar fi vuit toata tara cel putin o luna de zile, s-ar fi mobilizat Parlamentul, Presedintia, mass-media etc. Au trecut 4 zile si nu mai zice nimeni nimic.

  Apreciază

 2. Mihail Nica 27 iulie 2014 la 2:11 PM #

  Pana la un punctul , inteleg ura lui Ciorbea fata de actualul presedinte : acarul Basescu l-a trecut pe linia moarta din fruntea Guvernului Romaniei.Este omeneste sa-l urasca. Dincolo de asta nu-i mai acord circumstante atenuante- pentru faptul de a se fi inhamat cu trup si suflet la caruta lui Ponta. Ce mecanism il impinge sa nu-si indeplineasca atributiile de Avocat al Poporului ?Ma uit la el cu cata aplecare a raspuns plangerii lui Jiji Becali.Personal s-a deplasat la penitenciar sa verifice mirosul flatulatiei domnului Becali, miros cauzat de regimul alimentar din detentie.Domnul Ciorbea a transformat Avocatul Poporului in medic nutritionist pentru coruptii din Romania.

  Apreciază

%d blogeri au apreciat: