(ZiuadeCluj): Un ales clujean rezolvă problemele altor judeţe

Radu ZlatiAdrian Gurzău e în topul chiulangiilor de la serviciu, în vreme ce Cornel Itu şi Radu Zlati au prezenţe de peste 90% la voturile finale. „Paraşutatul” lui Crin Antonescu la Cluj, Radu Zlati, a fost preocupat să rezolve problemele altor judeţe sau ale românilor din diaspora şi mai puţin interesat de problemele clujenilor.

Deputatul liberal paraşutat la Cluj Radu Zlati este membru al comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, al grupurilor de prietenie cu Argentina, Japonia şi Georgia şi este preşedinte al grupului de prietenie cu Republica Socialistă Vietnam. În prima jumătate a actualului an parlamentar, a semnat 11 proiecte legislative, toate de grup, una dintre acestea vizând declararea a două sate din judeţul Bihor drept localităţi-martir. În 2014 a citit 13 declaraţii politice, solicitând, printre altele, reintroducerea coroanei pe stema României, indemnizaţii mai mari pentru primari sau reînfiinţarea Institutului de Gastroeneterologie şi Hepatologie (IGH) Iaşi.

Fostul coleg de facultate al lui Crin Antonescu a trimis membrilor guvernului doar două întrebări, niciuna neavând vreo legătură cu judeţul care l-a făcut parlamentar. O întrebare se referă la acelaşi IGH din Iaşi, în vreme ce, prin intermediul celei de a doua, îşi manifestă grija pentru românii din diaspora. În schimb, Zlati a fost printre cei mai conştiincioşi parlamentari, fiind prezent la 87,21% din voturi, participând la 91,04% din voturile finale.

Sursă: www.ZiuadeCj.realitatea.net

Etichete:,

7 comentarii pe “(ZiuadeCluj): Un ales clujean rezolvă problemele altor judeţe”

 1. Ionut 17 iulie 2014 la 3:23 PM #

  Va felicit pentru transparenta si onestitatea de care dati dovada. Consider ca un parlamentar trebuie sa aiba in vedere, in primul rand, interesul national si nu asfaltarea unui drum din localitatea natala, de exemplu.

  Apreciază

  • Radu Zlati 17 iulie 2014 la 3:29 PM #

   Reporterii nu s-au aplecat cu atenție asupra activității mele, alegând să spicuiască senzaționalul. Proiectele de lege asumate au fost multe și, evident, aveau în vedere toți cetățenii țării sau categorii socio-profesionale prezente ți în colegiul meu electoral. Problema declarațiilor politice sau a interpelărilor ar merita, pe de altă parte, o abordare separată.

   Apreciază

 2. kmy 18 iulie 2014 la 1:02 AM #

  aici antonescu era ,,hiba”, tot ce misca si simpatizeaza cu antonescu e ,,atentionat”, multi s-au resemnat, sau chiar ,,au batut palma”, altii, spre cinstea dvoastra, ati ramas sa luptati pentru o idee. Asta a vrut sa arate psd-ul natiei asteia, ca nimeni si nimic nu lupta pentru o idee, nu renunta la ,,papa” pentru un crez, asta a facut antonescu si pentru asta il voi vota in toamna. Dle zlati trebuie sa avem norocul asta, sa avem sansa in viata asta sa alegem si oameni onesti si oameni care nu se schimba dupa ce se cocoata pe scaune mari in tara asta populata cu impostori

  Apreciază

 3. Ionut 20 iulie 2014 la 12:09 AM #

  Din pacate, judetul Cluj revine din nou in atentia publica. Din cate stiu, proprietarul Napolact a inchis unitatea de la Taga inca de anul trecut (dupa 43 de ani de existenta).
  In ultimele zile, pe internet a circulat o stire conform careia proprietarul Napolact a reziliat contractele cu mai multi producatori de lapte individuali, carora le platea 0,80-0,90 lei/litru, preferand sa cumpere lapte din Ungaria, la un pret echivalent cu 0,70 lei/litru.
  Daca este adevarat, vreau sa afirm 2 lucruri:
  – Ar trebui sa existe un cadru legislativ care sa sanctioneze un astfel de comportament arbitrar;
  – Ar trebui sa existe un cadru legislativ care sa asigure primirea de catre producator a cel putin 40% din pretul final al produsului. Mi se pare o mare porcarie ca litrul de lapte sa fie luat de la producator cu 0,80 lei si sa fie vandut in supermarket cu 4-5 lei (si, sa fim seriosi, la o calitate inferioara celei de la ugerul vacii).
  Si daca tot a venit vorba de preturi, consider ca statul roman efectiv isi bate joc de oamenii cinstiti. In loc sa scada drastic impozitele si taxele, pana la valori ce ar permite cresterea bazei de impozitare prin „albirea” unei mari parti din economia gri si sa caute metode pentru imbunatatirea colectarii, prefera sa mentina sau sa creasca aceste taxe, impovarand si mai mult cetatenii care vand si cumpara cinstit.
  Mi-am pus in mod serios problema: la ce sa mai merg sa cumpar lapte low-cost degresat si procesat de la supermarket, cu 3,5 lei inclusiv TVA pe litru si sa nu ma duc la un fermier si sa-l iau cu 2,5 lei/litru?

  Apreciază

  • Radu Zlati 20 iulie 2014 la 11:46 AM #

   Nu cunosc structura prețurilor de cost ale producătorilor (nici ale fermierilor nici ale procesatorilor) deci nu mă pot pronunța în ce privește propunerea Dvs, dar picat este liberă și ar trebui să o păstrăm astfel. Întrebarea este cum facem să scadă prețul laptelui la porta fermei?

   Apreciază

   • Ionut 21 iulie 2014 la 9:52 AM #

    Un pret de 0,9 lei/litru mi se pare destul de mic, sincer sa fiu. Cred ca asociatiile de fermieri ar trebui sprijinite mai mult sa-si deschida propriile unitati de procesare a laptelui. Presupun ca acest lucru se poate face inclusiv cu fonduri europene, dar oamenii nu sunt suficient de informati. In felul acesta, profitul obtinut ar ramane tot in Romania, iar fermierii nu ar mai depinde de toanele unor straini cu bani care vor si mai multi bani. Aveti dreptate doar partial in ceea ce priveste afirmatia ca piata e libera. Va fi libera cu adevarat atunci cand producatorii autohtoni si firmele straine vor avea egalitate de sanse (din punct de vedere financiar). Deocamdata, strainii sunt cu banii si romanii cu munca.

    Cred ca tot greul este dus de femieri. Procesarea laptelui e doar un flux tehnologic, munca e facuta in mare parte de masini. Ideal pentru economia Romaniei ar fi daca ne-am putea debarasa de intermediarii astia smecheri.

    Eu as fi multumit daca as putea lua de la un dozator (si exista asa ceva) lapte crud la un pret rezonabil. Macar asta ar trebui sa stie si sa faca fermierii, sa cumpere cisterne si dozatoare pe care sa le amplaseze in orase.

    Ma abat putin de la subiect, insa am apreciat la Dan Diaconescu faptul ca a spus un mare adevar: faptul ca firmele straine isi exporta, in stil mare, profitul.

    Apreciază

    • Radu Zlati 21 iulie 2014 la 1:28 PM #

     Chestia cu exportarea profiturilor este cunoscută și spusă de multă vreme. 🙂

     Apreciază

%d blogeri au apreciat: