Alianța Creștin Liberală: Comunicat de presă privind OUG 45/2014

capture-20140821-110941Curtea de Apel București a admis solicitarea depusă în numele Partidului Național Liberal de președintele Klaus Iohannis, decizând sesizarea Curții Constituționale cu modificările aduse legii alegerii președintelui României introduse prin Ordonanța de Urgență nr. 45/2014.

Ne exprimăm speranța că această speță care vizează asigurarea unui cadru electoral corect va fi pusă pe ordinea de zi a Curții Constituționale cât de curând posibil. Considerăm că, pentru respectarea regulilor democratice, este necesar să fie clarificat urgent dacă legislația în baza căreia vor fi organizate alegerile prezidențiale respectă sau nu Constituția.

Din punctul nostru de vedere, există serioase suspiciuni că modificările adoptate prin OUG 45/2014 favorizează frauda electorală. Introducerea posibilității de a vota într-o altă localitate pe liste suplimentare, în baza unei simple declarații pe proprie răspundere nu face decât să încurajeze turismul electoral, în condițiile în care este foarte greu de depistat votul multiplu.

La fel, simplificarea utilizării urnei mobile și eliminarea prevederilor care fac posibilă o ușoară identificare a unor nereguli nu fac decât să ridice bănuieli.

În aceste condiții,  facem un apel la instituțiile statului de drept din România să clarifice dacă aceste suspiciuni sunt întemeiate sau nu și avem toată încrederea că judecătorii constituționali vor analiza cu responsabilitate această situație.

21.08.2014

Departamentul de comunicare al ACL

Etichete:, , , , , ,

7 comentarii pe “Alianța Creștin Liberală: Comunicat de presă privind OUG 45/2014”

 1. pozedecat 21 august 2014 la 11:32 AM #

  Ca intotdeauna, dificil de postat … Reiau

  De ani de zile am o carte de alegator care nici nu este prima ci a doua. Inutile amandoua pentru ca in toti acesti ani nu s-a asigurat un cadru normal de verificare a masei alegatorilor. Culminand cu numarul absolut fabulos al celr ce ar avea drept de vot si care nu concorda (pe linie de bun simt) cu numarul cetatenilor din pseudotara asta …
  Deci nu e cazul de astfel de nemultumiri in conditiile in care PNL N-A FACUT NIMIC pentru a clarifica regulile electorale

  Apreciază

  • Radu Zlati 21 august 2014 la 1:51 PM #

   aveți dreptate, dar niciodată nu este prea târziu ca să încerci ceva.

   Apreciază

   • pozedecat 21 august 2014 la 7:32 PM #

    E adevarat ca la interne se vede treaba ca au fost niste cozi de topor … alt om de la care se astepta mai mult. Ma refer la Radu Stroe. Nu stiu daca el a fost promovat de Sanda Tattarescu Negropontes in 1990 dupa excluderea „aripii tinere” conduse de Patriciu, Tariceanu si Chiliman. Eram la o sedinta in sediul sector 1, atunci in strada Caimatei, cand s-a anuntat excluderea celor de mai sus. Apoi dna Tattarescu a spus de un tanar promitator, care era in spatele salii, intamplator in picioare chiar langa mine. Dar nu-mi aduc aminte daca era Radu Stroe sau nu. Parca da …

    Apreciază

   • mihaiM 21 august 2014 la 9:29 PM #

    Am vazut ,d-le Zlati ,ca sunteti mai nou un ferm sustinator al lui klaus ciolannis-sa-i spun pe nume,NU POT!-si observ ca si SINGURUL care si-a schimbat fotografia de pe pagina-atentie,PERSONALA!-de facebook ,cu cea a candidatului asa-zisei „drepte unite”…deh,ordin de partid,se executa…sau este din convingere??? Oricum ar fi ,creste dezamagirea in randul simpatizantilor liberali fata de atitudinea atat de supusa si versatila-in sensul urat al cuvantului-in fata unui evident asalt portocaliu de distrugere a SINGURULUI partid istoric ramas pe scena politica! NU VA DAM LECTII DE „crinism”,CUM FOARTE URAT ne apostrofati pe noi,sustinatorii lui Crin Antonescu, doar va reprosam incercarea jalnica de a ne convinge ca hotararile „forurilor conducatoare” sunt litera de lege,intr-un partid in care pana la debarcarea lui Antonescu ,llibertatea de opinie era litera de lege…SA FITI SANATOS SI SA VA BUCURATI DE VOTURILE PDL SI ALE SIMPATIZANTILOR SAI,CELE ALE VECHILOR SIMPATIZANTI LIBERALI ,DECI SI AI LUI CRIN NU MAI CONTEAZA SI NU VOR MAI CONTA! FUZIUNE PLACUTA ,CU BASESCU PREMIER…

    Apreciază

    • Radu Zlati 21 august 2014 la 11:57 PM #

     1. intr-adevăr a fost o solicitare a partidului, cu care am fost de acord.
     2. fac propaganda pentru ca asta este politica oficială a partidului, iar eu sunt membru al PNL, ba chiar reprezentant al acestuia.
     3. Niciodată nu am vorbit și nici nu voi vorbi urât nici despre Crin nici despre susținătorii acestuia, printre care mă număr, necondiționat.
     4. Pe de altă parte nu mă potopri să constat că unii dintre respectivii susțimători par convinși a ști mai bine chiar decât Antonescu ce gândește și voiește acesta. Încrederea în abilitatea de a citi gândurile lui Crin le face cinste, dar mă întristez la gândul că, în ciuda bunei lor credințe, s-ar prea putea să greșească.
     5. Eu unul ma declar crinist,și nu cred, cu tot respectul cuvenit dvstră, că am a primi lecții de crinism de la nimeni, inclusiv de la cititorii acestui blog.

     Apreciază

 2. Anca Dragomirescu 22 august 2014 la 4:52 PM #

  Domnule Zlati. Sunt Crinista si eu si mama si multe colege cadre universitare. Nu vrem sa dam lectii de Crinism nimanui. Nici chiar domnului Antonescu. Dar nu acceptam lectii de conduita de la baronii tradatori: Orban ( care purta geaca rosie al lui Ponta pana nu demult) Atanasiu si madam Gorghiu. Nu accept astfel de lectii si nici nu imi invat studentii sa tradeze si sa falsifice sondaje.
  Nu ghicim gandurile domnului Antonescu dar l – am auzit foarte clar la emisiunea lui Rares Bogdan. De ce a intrat Ponta in direct ? Pentru Crinisti… care deocamdata nu au cu cine vota.

  Apreciază

  • Radu Zlati 22 august 2014 la 9:47 PM #

   Cu alte cuvinte îmi spuneți că dacă sunt Crinist și nu îl pot vota pe Crin, pentru că nu participă la alegeri, ar trebui să votez Ponta? Cât despre a da lecții de crinism lui Crin, admiteți că este un gând caraghios… 🙂

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: