Comunicat de presă al președintelui PNL, Klaus Iohannis: 23 August și Regele Mihai

klaus iohannisAnul acesta se împlinesc 70 de ani de la actul istoric de la 23 august 1944, al cărui autor a fost, în mod netăgăduit, Majestatea Sa, Regele Mihai I al României. Astăzi, îmi revine onoranta misiune de a mulțumi Majestății Sale în numele Partidului Național Liberal pentru gestul curajos care a condus în cele din urmă la victoria Aliaților. Momentul istoric prin care România a întors armele împotriva naziștilor, scurtând războiul cu cel puțin șase luni și evitând pierderi teritoriale și umane incomensurabile pentru țară și pentru întreaga Europă, rămâne probabil cel mai important eveniment din istoria noastră recentă.

La șapte decenii distanță, istoricii au reliefat în mod chibzuit și cuprinzător virtuțile personale de care a dat dovadă Regele Mihai I în acea zi crucială pentru destinul nostru, opinând că acesta a fost un act salvator pentru viitorul națiunii române. De acel moment nu a beneficiat doar România, care a fost astfel ferită de numeroase pierderi și de consecințe nebănuite, ci chiar cauza libertății și democrației. În Bucureștiul dominat de trupele germane, Regele Mihai I a acționat pentru salvarea statului român dintr-o situație aproape fără ieșire, curmând dictatura militară, în disprețul pericolului pentru siguranța personală și a intereselor private. În definitiv, greutățile uriașe cu care se confrunta România, contextul complicat, presiunile exercitate, amenințarea iminentă a ocupantului și rezultatul final au arătat că Regele Mihai I a procedat cu promptitudine realizând un memorabil act de oportunitate politică.

La nici 23 de ani împliniți până în acea zi teribilă, Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, a avut curajul și tăria să acționeze decisiv. Pentru orice tânăr care face parte astăzi din generația imediată, forța uluitoare de care a dat dovadă în acele momente Regele Mihai I este un exemplu de urmat. Pentru tinerii care au urmărit destinul său, Regele Mihai I este cu adevărat un erou, fiind singurul șef de stat în viață al unei țări participante la cel de-al Doilea Război Mondial. Doar cine cunoaște cu adevărat meritele Majestății Sale, îi poate aprecia astăzi calitățile. Admirația și recunoștința românilor față de Regele MihaI I  reprezintă cea mai frumoasă dovadă a măreției actului regal de acum 70 de ani.

22 august 2014

Klaus Iohannis, Președintele PNL

Etichete:, , , , ,

11 comentarii pe “Comunicat de presă al președintelui PNL, Klaus Iohannis: 23 August și Regele Mihai”

 1. Paul-Sorin Tița 22 august 2014 la 5:47 PM #

  Trăiască Regele!

  Apreciază

 2. Anamaria Ene 22 august 2014 la 11:50 PM #

  Traiasca Regele, jos tradatorii de tara,inclusiv cei din pnl -si cel ce scrie dupa dictare,crezand ca asa va castiga alegerile la toamna… RUSINE!

  Apreciază

  • Anca Dragomirescu 23 august 2014 la 10:43 PM #

   Sunt de acord cu tine. Dat sa stii ca personajul de care vorbim nu scrie dupa dictare. El primeste discursurile gata scrise de la madam Gorghiu. Trebuie sa o rugam sa nu foloseasca cuvinte mai lungi de 4 silabe ptr ca monosilabicul nosttu le citeste cu mare dificultate.

   Apreciază

   • Anamaria Ene 24 august 2014 la 1:14 PM #

    Ai dreptate Anca, pentru ca observ ca madam Gorghiu ,ca si mai nou,fostul jurnalist Rosca Stanescu,lucreaza la greu la umanizarea „catindatului „bidimensional -deocamdata nu vedem decat un poster,un afis cu citate sub poza – care ne este IMPUS prin decizie politica, dar nu fac voluntariat,nu, avocatii si jurnalistii INTOTDEAUNA O FAC PENTRU CEVA IN SCHIMB …

    Apreciază

 3. corrie 23 august 2014 la 2:05 PM #

  Ce „bucurie” .d-le Zlati pentru vechii simpatizanti liberali,cat si cei ai adevaratului si marelui PNTCD-refondat de Corneliu Coposu in 22dec.1989, sa constate cati pdl-isti si simpatizanti de-ai lor il sustin pe Klaus,acest sas care s-a dovedit ca e si el cu nasul lor in suflet!! Sper ca stiti la cine ma refer, acum cand stati impreuna cu ei la aceeasi masa…Daca nu credeti, verificati-le profilul la toti cei ce posteaza pe pagina de facebook a partidului si a purtatorului sau de cuvinte ,ca sustinatori ai „neamtului” . Nu va mai imbatati cu apa rece, astia va vor fi sustinatorii de-acum incolo, din pacate! Dar chir asa, nu am mai vazut pe nimeni dintre membrii PNL sa-si puna pe pagina PERSONALA de pe facebook sau pe blogul sau imaginea de campanie a lui Iohannis postata oficial de catre partid !!! Si spuneti ca este ordin de la centru???

  Apreciază

  • Radu Zlati 23 august 2014 la 6:08 PM #

   eu știu cum acționez eu și nu sunt paznicul fratelui meu, vorba lui Cain. Dacă cei despre care vorbiți nu se comportă cum ar trebui să o facă un membru PNL, este mai degrabă treaba lor decât a mea.

   Apreciază

 4. corrie 23 august 2014 la 10:38 PM #

  Nicio problema ,d-le Zlati.insa ma intreb: dvs.si ceilalti membri ai partidului ,pentru ce v-ati creat pagini pe retelele de socializare,nu sa comunicati si cu simpatizantii partidului,sau doar cu colegii de partid si ,mai nou cu cei ai pdl? nu va intereseaza asa, ca o simpla sondare a opiniilor celor ce reactioneaza pe pagina dvs.si a celorlalti colegi ,plus cea a PNL-ului, sa aflati si cat de mult s-a schimbat calitatea comentariilor ,si ca o consecinta,nu aveti simpla curiozitate sa aflati cati din vechii simpatizanti ai partidului va mai sustin,ca doar cereti votul oamenilor,altii decat membrii pnl si pdl…Un partid traieste nu doar cu subventii de la guvern-care oricum sunt date din bani publici,deci de la alegatori!-ci si din cati sustinatori si simpatizanti are si aduna nu numai in campaniile electorale,ci si dupa…

  Apreciază

  • Radu Zlati 24 august 2014 la 8:58 AM #

   repet – nu îmi adresați aceste întrebări mie. În ceea ce mă privește, încerc să mă ridic la înălșimea cerințelor dvstră, cel puțin în ceea ce privește activitatea de pe rețelele de socializare.

   Apreciază

 5. corrie 25 august 2014 la 12:59 AM #

  Astazi(duminica) am trecut din intamplare pe langa un grup de tineri ce se pregateau sa stranga niste liste, erau cu semnaturi,dar cum in zona aceea -sector 6-Lujerului-nu am vazut nici un cort al ACL-ului ,m-am mirat ,caci in toate campanile acolo era un punct permanent de amplasare a cortului liberalilor,sectorul fiind condus de liberalul Rares Manescu …M-am apropiat si ,curioasa,am intrebat -mai ales ca am vazut ca listele aveau nu emblema ACL ,ci a PDL,simpla,nu in cadrul ACL !-daca sunt de la PDL,sau aveau liste tiparite mai demult,dar au confirmat ca sunt de la PDL si mi-au spus ,fara sa-i intreb in mod special , ca strang semnaturi pt. Iohannis. Eu nu am vazut pana acum corturi PDL ,ci ACL,caci candidatul este sustinut de alianta.Nu cumva pdlistii joaca la doua capete? Ma intreb si eu ,fiindca nu am avut incredere niciodata in acest partid duplicitar!

  Apreciază

  • corrie 25 august 2014 la 1:10 AM #

   p.s :erau liste simple ,fara titlu sus in fata tabelului ,asa ca puteau fi foarte bine liste pt.un candidat „de rezerva”, ca tot s-au lansat pe surse informatii ca portocalii joaca murdar,pregatind o solutie de avarie …Nu-i chiar de mirare,la cum se prezinta NON-candidatul aliantei…

   Apreciază

  • Radu Zlati 25 august 2014 la 12:06 PM #

   hm… mă tem că semnăturile strânse astfel s-ar putea să fie nevalide, formatul tabelului pentru semnături în cazul lui KI este altul, purtând sigla ACL

   Apreciază

%d blogeri au apreciat: